lauantai 7. joulukuuta 2013

Toivepostaus: Mitä lajeja haluaisin harrastaa ja mitä en missään nimessä haluaisi

 Lajit, joita haluaisin harrastaa

Lähde: http://weheartit.com
Ratsastus

Harrastin aikoinani 7 vuotta ratsastusta. Olin aivan totaalinen heppahöperö ja talilla tuli viides ja kuudes luokkalaisena ravattua monta kertaa viikossa, kun ratsastustunnin lisäksi mulla oli hoitohevonen. Syy miksi lopetin ratsastamisen oli se, että kyllästyin siihen, että en osannut omasta mielestäni tarpeeksi. Tuntien jälkeen oli enemmän pettynyt fiilis kuin tyytyväinen. Kuitenkin ratsastus edelleen kiinnostaa, mutta mulla ei siihen ole yksinkertaisesti rahaa eikä paluu saman kaviouran kiertämiselle tunnista toiseen oikein houkuta. Mielummin kävisin köpöttelemässä maastossa fiilistelemässä. Kouluratsastus ja esteratsastus kiinnostais ainoastaan yksityisopetuksessa, joka sitten maksaa ihan mansikoita. Oon nyt vasta vanhemmalla iällä tajunnut, että ratsastuskoulujen ratsastustunnit on suurimmaksi osaksi asiakkaiden linssiin viiltämistä. Kun tunnilla on jotain 10 ratsastajaa niin siinä saa tuskin oikein henkilökohtaista opetusta. Eli ratsatuksen pariin paluu polttelis, mutta ei kuitenkaan siihen ratsastuskoulun tusinameininkiin. 

Lähde: http://weheartit.com

Tankotanssi

Tankotanssi on houkutellut mua vaikka kuinka kauan, mutta syy siihen, että en oo sitä kokeillut on ollut raha ja se, että oon notkea kuin norppa :D Eli ei olis todellakaan mitään kaunista katseltavaa! Mua kiehtoo tankotanssissa voiman ja tanssin yhdistäminen. Vaikka en kyseisestä lajista paljoakaan tiedä, niin kyllä sen nyt muutenkin tiedostaa, että ihan rapakunnossakaan siellä tangolla ei pysty itseään pitelemään. Olis jotenkin mahtavaa osata hallita kroppaansa niin hyvin ja sulavasti kuin tankotanssijat osaa :)Lähde: http://weheartit.com

Taitoluistelu

Tää on mulle itselleni aikamoinen yllättäjä, koska en oo periaatteessa tästä yleensä mitenkään haaveillut :D Mutta seurattuani Dancing on ice-ohjelmaa niin tuli mieleen et ois mielettömän ihanaa osata tanssia jäällä! Olin ihan mielettömän vaikuttunut siitä, kun Jenni Vartianen esiintyi Laura Lepistön kanssa, ekassa jaksossa! Se vaan jotenkin lumosi mut täydellisesti! Mutta paluu todellisuuteen on se, että köpöttelen jäällä kuin mikäkin mummo, koska pelkään jäätä. Tai eniten sitä kaatumista! Mikä on ihan hassua, kun muksuna luistellessa tuli pyllähdettyä vaikka kuinka monta kertaa ja silti tuli noustua yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt varmasti lähtisin kotiin ekan kaatumisen jälkeen :P Ja hei luistelu ei todellakaan oo mitään halpaa meinikiä, et pelosta huolimatta ei ole rahaakaan. Meinasin sanoa, että alkaa tää ikäkin olla este, mutta eihän se harrastamista estä varsinkin ku seuras Dancing on icea niin sen tajus :)

Lähde: http://weheartit.com/

Korkeushyppy

Tämäkin laji on sellainen, etten sitä oikeasti uskoisi tähän kirjottavani :D Mutta näitä lajeja mitä haluaisin harrastaa miettiessäni putkahti mieleen korkeushyppy. Vaikka en peruskoulussa todellakaan ollut mikään yleisurheilufani enkä edelleenkään oo, niin tykkäsin kyllä korkeushypystä, kun sitä yläasteella kokeiltiin. Jotenkin siinä oli se, kun ekaksi pelotti hypätä vaikka se rima tai mikälie ei todellakaan ollut mitenkään korkealla :D Mutta sitten kun siitä pelosta pääsi yli ja hyppäsi ja siitä selvisi ja selvisi vielä korkeammastakin niin se oli huippufiilis :D! Olisihan se aika siistiä osata hypätä oikeasti korkea riman yli sitä tiputtamatta! Mutta oon jo liian vanha sellaseen, kun ei oo todellakaan mitään urheilutaustaa :D

Lajit, joita en missään nimessä haluaisi harrastaa


Lähde: http://weheartit.com/

Telinevoimistelu

Hyi, hyi ja vielä kerran hyi! Siis tarviiko muuta edes sanoa tai perustella :D Inhoan telinevoimistelua koko sydämestäni enkä enää ikinä halua sitä edes kokeilla!  Eikä kiinnosta kauheasti katsoa telkkaristakaan. Kauhea lapsuudentraumat peruskoulun liikuntatunneilta :D Kauheimpia hetkiäni oli kun piti tehdä joku kieppi tai joku ihme kuperkeikka siinä tangolla. Olin aivan jäätävän kauhuissani ja se oli pakko tehdä. Hyi, hyi, hyi!


Lähde: http://weheartit.com/

Golf

Golf on jotain sellasta mitä en voi käsittää :D Siis en voi käsittää, et miksi kukaan haluaa sitä harrastaa tai miksi kukaan sitä sanoo edes urheiluksi? Mun mielestä golf on ainoastaan hyötyliikuntaa, eihän siinä tuu edes hiki ellei aurinko porota kauheesti tai hengästy ellei saa hirveää raivaria :D Mutta siis suurin syy miksi golf on mun inhokkilistalla on se, että mulla ei kyllä riittäis keskittyminen yhtään sellaseen enkä kokis mukavaksi kuljeskella jossain golfvaatteissa. Nolostelisin puiden takana, kun sellanen tyyli ei sovi mulle yhtään :D Mut saa golfkentälle ainoastaan huristelemaan sillä autolla, haha! Minigolfia kyllä voin pelata, mut se on sentään hauskaa :D 

Lähde: http://weheartit.com/

Laskettelu

Tän tiivistää vaan sana pelko. En ole ikinä lasketellut ja en kyllä ikinä ole halunnutkaan lasketella. En ole kovin hyvä hiihtämään, joten tuskin kovaa vauhtia meneminen rinnettä alas olisi sen luontevampaa? 


Lähde: http://weheartit.com/
Tennis

Vaikka mun perhe on niin tennishullua kansaa (ulkomaanmatkoillakin pelaavat tennistä) niin tenniskärpänen ei ole muhun purassut. Olen kerran yläasteella pelannut tennistä. Kuvittelin sen olevan tosi kivaa, mutta se oli varmaan yksi karmeimmista tunneista mun elämässä. En handlannut hommaa yhtään ja kaverit olivat ihan tuskissaan, kun joutuivat mua vastaan pelaamaan. Nimittäin joko löin pallon ihan täysiä takaseinään tai kentät erottavien verkkojen yli naapurien kentille tai en osunut palloon. Se oli jumalattoman nöyryyttävää ja sen jälkeen olen päättänyt, etten tennistä todellakaan halua enää ikinä pelata. Siinä oli ainakin joitakin lajeja joita tuli mieleen :) Onko mukana teidä suosikkilajejanne? Mitkä on teidän suosikki ja inhokkilajinne?

16 kommenttia:

 1. Pakko sanoo että tankotanssi ei ihan hirveesti eroa telinevoimistelusta :D ainakaa siinä vaiheessa ku ruvetaa temppuilemaan ja pöllöilemään x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneks siihen ei kuulu esim. sitä pukille hyppäämistä mitä esim. pelkään :D

   Poista
 2. ihan pakko on kommentoida tuota ratsastus-kohtaa. Joensuun talleille meinaan 6 on tunnilla yhtä aikaa (poikkeuksia tietenkin on) ja taitavan opettajan kanssa siinä saa loistavaa opetusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että jossakin on sentään sillain ettei ihan vakiona oo, että tunnilla on aina 11 ratsukkoa :)

   Poista
 3. Ratsastuksen suhteen itsellä samanlaiset ajatukset. Ala-ja yläaste meni heppatyttönä ja opiskelin sen jälkeen hevostenhoitajaksikin, mutta töitä ei kuitenkaan tullut alalla tehtyä. Itselläkin välillä käy mielessä miten mukavaa olisi käydä ratsastamassa, mutta tuntien hinnat on ihan älyttömiä nykyään ja ei itseänikään kiinnosta se kaviouran kiertäminen tippaakaan :D. Jos jollain tutulla olisi hevonen niin nousisin selkään kyllä mukisematta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli haaveena kans hevosenhoitajaksi kouluttautuminen, mutta en vaan uskaltanut lähteä muuttamaan 16-vuotiaana pois kotoa niin kauaksi (lähin koulutuspaikka oli Kouvolassa), joten en edes koko koulutukseen hakenut :P
   Joo, jotenkin se sama kaviouran kiertäminen ja monesti tunnit on tosi samanlaisia kerta toisensa jälkeen, ei vaan houkuta!

   Itse olin viimeksi hevosen selässä, kun olin kaverin mukana hoitamassa hänen hoitohevostaan :) Oli ihan kiva olla puolikin tuntia hevosen selässä, kun sai vielä sitä "yksityisopetustakin" :D Kyllä mäkin ehdottomasti menisin ratsastamaan, jos jollakulla tutulla olis lähellä hevonen ja sais käydä välillä ratsastamassa :)

   Poista
 4. Olen itse käynyt tankotanssin tutustumistunnilla ja kannattaa kyllä kokeilla, jos kiinnostaa. Eniten laji muistutti musta akrobatiaa ja meidän tutustujaryhmässä oli tyttö, joka on akrobatiaa harrastanut ja hän pärjäsi staattisissa pidoissa hyvin. Mutta muuten ne liikkeet on vain tekniikkaa eli se yksi tutustumiskerta voi olla vähän armoton, kun sitä tekniikkaa ei siinä ajassa saa vielä haltuun. Notkeutta ei juurikaan tarvittu ainakaan tuossa tutustumisessa. Vaativa laji ja se tanko on kova eli tunnin jälkeen oli mustelmilla.:) Jos sulle tulee tilaisuus niin kokeile.:)

  Itse samaa mieltä golfista, ei oikein pidä sitä urheiluna enkä siis oikein osaa arvostaa sitä. Musta se on vain löntystelyä siellä kentällä.:) Mutta juttelin joskus jonkun golfia harrastavan kanssa tästä ennakkoluulostani ja hän kertoi, että lyönnit vaativat keskittymistä, siinä siis on sellainen koukku, joka vetoaa, kun kerran voi kehittyä ja pitää laittaa itsensä siihen. Mutta joo, vaikka noilla puheilla golf sai hieman respektiä niin golfaajaa ei mustakaan kyllä koskaan tule.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon että se tutustumiskerta ois aika armoton, mutta kyllä siinä ainakin sais varmaan sellasen haisun että onko se ollenkaan oma juttu :) Ehdottomasti aion kyllä kokeilla jos tulee joskus mahdollisuus!

   Onhan se golf varmasti palkitsevaa ja kivaa, kun se keskittyminen on se juttu :) ja kehittyminen lajissa kuin lajissa on aina kivaa! Mulla kyllä ei yhtään hermot kestäis siinä! Huitelisin varmaan vaan pallon ohi koko ajan :D

   Poista
 5. Hihiii, tää oli kiva! Mä taas tykkäsin ihan hulluna telinevoimistelusta pienenä ja lasketteluakin oon kokeillu pariin kertaan. Se on pelottavaa touhua, mut kun voittaa oman pelkonsa, niin tulee aika mahtava fiilis <3

  Ja mitä tulee korkeushyppyyn, niin lähetkö ens kesänä seuraks? ;) Ei oo vielä liian myöhästä kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ideasta ;)
   Mä kun en uskalla suksilla ees pienen pientä alamäkeä laskea ni en usko että ees mitään vauvojenrinnettä uskaltaisin laskea :D Laskettelu on kyllä sellanen mihin mua ei vaan ikinä tuu saamaan mukaan :D

   Lähden ehdottomasti jos oon vaan Joensuussa tai no mitä todennäköisimmin kesällä aion ainakin kerran käydä niin sitten tuun sun kanssa kokeilemaan korkeushyppyä :D Ja hei, onhan meillä se jokiristeilykin <3

   Poista
 6. laskettelu on ihan huippua, ja harrastan nykyään myös golfia. aina on kierroksen jälkeen hiki ;) tosin en itsekään sitä urheiluksi kutsuisi, mutta kyllä se liikunnasta menee. ja telinevoikkaa oon harrastanu pienenä, samoin kyllä kuin taitoluistelua :) tenniksestä oon täysin samaa mieltä :D ratsastus ei oo koskaan kiinnostanu yhtään, mutta tankotanssia kokeilisin mielelläni ja korkeushyppy on siistein yleisurheilulaji!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis onhan se kyllä varmasti hyvää liikuntaa, kun kävelee matkat ja kyllähän niissä lyönneissäkin tulee kroppaa liikuteltua :)!

   Sä oot kyllä harrastanut monenlaista lajia, ja siinä saakin hyvän näkemyksen eri lajeihin! Mun suosikki ja inhokki listat olisivat varmasti erilaiset jos olisin itse useampia lajeja kokeillut :) Esim. osat inhokkilistan jutut ovat siellä mun ennakkoluulojen takia :')

   Poista
 7. Golf on fyysisesti vaativa kilpalaji, ja sellaisena ehdottomasti urheilua. Vaikka tietäisi tarkalleen, miten lyöntejä pitää tehdä, vaatii kovaa työtä ja lahjakkuuttakin saada ne toteutettua oikein.

  Urheilu ja kuntoilu/liikunta eivät ole sama asia. Eikä niiden eroa liioin määritellä arvostuksen mukaan, niin että urheilua olisi se mitä arvostetaan ja muu "vain" liikuntaa. Karkeasti muotoiltuna urheilussa keskeisempää on kilpailu, kuntoilussa taas se, kuinka hiki tulee tai kuinka paljon lihakset rasittuvat. Tehokkaasti kuntoa kohottava laji, jossa ei kilpailla, ei ole urheilua. Vastaavasti tarkkuus-/kehonhallintalaji, jossa kilpaillaan, on urheilua, vaikkei joistakin tällaisista välttämättä kuntoliikunnaksi olekaan (esim. darts).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti niille, jotka sitä ihan tosissaan harrastavat ja niille jotka sen parissa kilpailevat :) Mutta tää on mun oma fiilikseni vaan golfista! Kyllähän monet sanoo ettei ratsastaminen ole liikuntaa vaikka se oikeasti on, toki jos siellä satulassa vaan kököttää eikä tee mitään niin sitten se on vaan matkustamista, varmasti sama on golfissa että jos siihen keskittyy ja tekee tosissaan eikä vaan heilu sen mailan kanssa ja ajele golfautolla ympäri ämpäri :)

   Kiitos selvennyksestä! Aina voi oppia lisää :)

   Poista
 8. Mä rakastan telinevoimistelua mullaki oli sillo hirvee puomipelko ja ku olin viel c-luokassa ja oli se kässäri ja kärrynpyörä sarjassa... en ollu silloin kisoissa alkupäässä.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telinevoimistelu on varmasti kivaa, kun siitä oikeasti tykkää :) Mulle se on vaan ollut aina kauheuden ruumiillistuma :'D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)