sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ei oo helppoo

Jälleen pakkaset hellittivät viikonlopuksi sen verran, että mä pääsin taas juoksemaan. Olin tälle viikolle suunnitellut juoksuvetojen tekemistä. Jostain kumman syystä eilen ihan odotin innoissani, että pääsen vetoja tekemään piitkästä aikaa :o Vaikka oon kuinka yrittänyt, että nyt niitä vauhtilenkkejä tulee nyt ohjelmaan mukaan, niin silti niitten määrä ei päätä huimaa. No parempi edes sekin vähä.

Hämyinen oli fiiliskin lenkin jälkeen.

Lenkkisää ei ollut mikään mahtavin, vaikka pakkasta ei ollut paljoa :P Nimittäin lunta tuli ihan kivasti ja tuuli löi vasten kasvoja. Onneksi aurat olivat ahkeria täällä meillä päin, joten ei tarvinnut hangessa sentään tarpoa. Oon tehnyt siis aiemmin 2 vetolenkkiä. Kyllä, todella huima määrä. Mäkivetotreenin ja sellaisen vetotreenin, että juoksin yhteensä neljä yhden minuutin pituista vetoa, jossa juoksin niin kovaa kuin tästä tytöstä lähi. Viimeksi käydessäni Hannan kanssa kahvilla puhuttiin vetolenkeistä ja siitä, että millä tyylillä niitä voisi tehdä. Puheeksi tuli sellaisten pitempien vetojen tekemisestä, missä juostaan kovempaa kuin normaalisti, muttei kuitenkaan mitään maksimivauhtia. Sellainen lenkki mulla oli siis eilen suunnitteilla :)

Alkuun lämmittelin rauhallista tahtia noin 2 kilometriä ja lähdin sitten tekemään ensimmäistä vetoa.  Tarkoituksena oli juosta reippaamaa tahtia ja piti tuntua siltä, että tekisi mieli hidastaa, mutta että jaksaisi silti juosta pidemmän matkan. Tuntui muuten aivan hirveältä! Vauhtia vähän haittasi se, että keskustan tuntumassa ei kävelyteitä oltu aurattu, joten lumihangessa joutui tarpomaan >:( Vauhti oli kyllä silti sillä epämukavuusalueella.  Olin itse etukäteen päättänyt, että mihin asti teen sen ekan vedon ja joutui kyllä itseään tsemppaamaan, että jaksoin loppuun asti. Meinasin lyhentää ekaa vetoa, mutta päätin sitten tsempata ja juosta sinne asti minne olin alun perin suunnitellut. Sitten olisin voinutkin vaikka kävellä, mutta päädyin silti juoksemaan tooodella hitaasti. Eka veto oli pituudeltaan 2 kilometriä. Olo oli sen jälkeen hirveä ja päätin tehdä pitkän jäähdyttelyn. Onneksi hengitys kuitenkin tasaantui ja olokin helpottui, tuli taas sellainen normaali juoksufiilis. Sitten olikin toisen vedon aika ja lähdin taas menemään. Onneksi oli taas aurattua tietä, niin lumi ei menoa haitannut. Loppua kohden piti tsempata aivan hirveästi. Tuntui koko ajan silti et tekisi mieli hidastaa ja luovuttaa, mutta juoksin siihen pisteeseen mihin oli päättänyt. Toka veto oli pituudeltaan 1 kilometrin ja sitten jäähdyttelin kotiin mennessä.

Eli ei noita vetoja nyt mikään huima määrä ollut, mutta kun tein sen 7,8 kilsan lenkin niin ei niitä ois voinut oikein monta tehdäkkään, jos halusi lämmitellä, jäähdytellä ja tehdä edes vähän pitempiä vetoja :P Ensi kerralla voisi tehdä vähän pidemmän lenkin. Itse olin tosi tyytyväinen eiliseen lenkkiin vaikka alkuun vähän ihmettelin, kun siinä meni kauemmin aikaan kuin viime lenkillä, jolloin hölköttelin normaaliin vauhtiin. No syy oli ehkä se, että jäähdytellessä lönköttelin melkein kävelyvauhtia. Mua houkuttelis tehdä taas joku mäki/rappusvetotreeni, mutta toi mun lähimäki taitaa nyt olla latu. Osaako joku sanoa, että missä kunnossa ne Linnunlahden portaat on nyt näin talvella?

Palautumiseen tarvitaan jättismoothie ;)


Lenkin jälkeen oli aika rättipoikki-olo ja ei todellakaan tehnyt mieli yhtään tehdä aerobista liikuntaa. Oltiin sovittu kuitenkin kahvitreffit Joensuun treenibloggareiden kesken. Päätin siis polkea todella rauhalliseen tahtiin tapaamaan Freyaa, Mariliita, Tiinaa ja Henna-Riikkaa. Oli kyllä ihan mahtavaa taas tavata näin isolla porukalla :) Puhetta ja pulinaa oli niin paljon, että hyvä kun sai suunvuoroa itse <3  On kyllä ihan huippua, että on sellainen porukka, missä voi treeneistä puhua ilman, että joku kyllästyy. Toki muitakin aiheita välillä keskusteluissa vilahtaa ;)


Oli kyllä tosi kivaa <3

Tänään oli tarkoitus mennä combattiin, mutta eilinen kurkun karheus jatkui tänäänkin :( Päätin suosiolla pitää sitten lepopäivän tänään. Toivottavasti se nyt tällä lähtis ja huomenna pääsis salitreenin pariin.

Nyt on muuten vegaanikuukausikin ohi ja taas saan nauttia kanamunista ja maitotuotteista <3 Huomenna olisikin tarkoituksena kirjoitella ajatuksia maidottomuudesta ;)

6 kommenttia:

 1. nää bloggaajien tapaamiset kuulostaa aina niin kivoilta! :)

  VastaaPoista
 2. Kävi kyllä puheen pulputus :D. Oiii että, nyt nauti kun saat syyä rahkaaa ja kaikkee ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kävi, mut se on vaan hyvä juttu ;) Niin kyllä nautin <3

   Poista
 3. Oli kyllä niiiin kivaa! <3 Mie muuten aion tunkea teille sitten kylään torstaina, voit varoittaa jo Tsäksöniä ja Korppua valmiiksi, että se hullu täti tulee ja rapsuttaa! :D

  Ääää, miulla on jo nyt ikävä meijän bunkkeritreenejä! Parane, käsi, parane!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli <3 Tunkeudu vaan, mä laitan sulle viestiä et mikä aika on sopiva :) Ne täällä jo odottaa lisärapsutuksia ;)

   No arvaa oisko tuplasti kivempaa tehdä treenejä yhdessä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)