perjantai 28. helmikuuta 2014

Pelko pois!

Oltiin sovittu ystäväni (jonka kanssa juostiin Vantaalla) kanssa lenkkitreffit eiliselle. Viimeksi käytiin juoksemassa yhdessä syksyllä, jolloin mun oli tarkoitus juosta mun 15 kilsan testilenkki ennen puolikasta. Sehän oli suorastaan aikamoinen epäonnen lenkki, kun vedin mahaplätsin pitkospuilla ja meinasin päätyä jorpakkoon ja lopulta ystäväni joutui keskeyttämään lenkin. Silloin ei tullut sitä testilenkkiä juostua, mutta onneksi se tuli juostua sitten myöhemmin. Eli eilen oli uusinta yritys meidän 15 kilsan lenkin kanssa :)


Ainakin sää lupasi lenkistä hyvää! Oli ihanan kirpeä ja aurinkoinen sää, kevät tuoksui ilmassa. Mun mielestä on parasta juosta, kun on hyvä juoksusääkin. Kyllä sitä on tullut juostua lumipyryssä, kaatosateessa ja helteessä, joten hyvää säätä osaa arvostaa ;)

Ystävälläni on paljon vankempi juoksutausta kuin mulla ja jos juostaisiin hänen tahtiinsa, niin tuskin pysyisin edes hänen kannoillaan.  Sen takia mun mielestä on ihanaa, että voin käydä hänen kanssaan juoksemassa tietäen, että mun ei tarvitse henki hieverissä juosta. Eikä mun tarvitse myöskään pelätä, että hän turhautuisi mun hitaampaan vauhtiin. Sadun sanoja lainatakseni ”Yksin pääsee nopeammin, yhdessä pidemmälle”. 

Lähdettiin siis reippaasti aamulla juoksemaan. Mä juoksen yleensä iltaisin, mutta kivaa vaihtelua tämmöinen aamulenkkeily :) Olihan se meidän juoksuvauhti paljon reippaampaa verrattuna mun 15 kilsan juoksuvauhtiin, mutta pystyin silti juttelemaan ja tiesin että jaksaisin juosta lenkin sitä vauhtia. Eli ei siis menty mitenkään mun äärirajoilla. Mä olen kyllä juoksukaverina sellainen, että kyllä sanon jos vauhti on mulle aivan liian nopea ;) Juostessa mulle on kaikista tärkeintä, että jaksan juosta sen koko matkan eikä sillain, että meen mahdollisimman kovaa ja hyydyn sitten kesken kaiken. 

Pitkien lenkkien jälkeen aina väsyttää
Lenkki sujui hyvin ja oli tosi kivaa juosta yhdessä ystävän kanssa :) Yleensä siis juoksen yksin ja oli kivaa vaihtelua, kun pitkällä lenkillä sai höpöttää juostessa. Jaksoin lenkin hyvin myös reippaammalla tahdilla enkä hyytynyt matkan varrella. Yllätys oli itselle aika melkoinen, kun katsoin että kuinka paljon lenkkiin meni aikaa. Oon tässä viime aikoina miettinyt juoksuvauhtien hidastumista ja oli ihan kiva huomata, ettei se olekaan kiinni mistään aerobisen kunnon huonontumisesta vaan ihan omasta menosta kiinni. Nimittäin eiliseen lenkkiin meni yli 10 minuuttia vähemmän kuin niihin 15 kilsan lenkkeihin, joita mä yksin juoksen :) Eikä mikään nopeampi aika ollut edes eilisen lenkin tavoitteena.


Mitä tästä siis opin? Turha sitä on murehtia, että jaksanko juosta tulevia puolikkaita! Saattaahan se mennä niin, että oon tosi hyvin valmistautunut ja päivä onkin tosi huono itselle ja juoksu ei vaan suju. Tai mikä parasta, puolikkaat saattaa mennä yhtä upeasti kuin Vantaalla. 

 
Koska olen enemmän iltajuoksija, niin pitkän lenkin jälkeinen väsymys on vain auttanut nukahtamaan nopeasti. Nyt kun käytiin juoksemassa aamulla, niin kyllähän sitä väsytti loppupäivän! Onneksi piristystä päivään toi Mariliin vierailu. Yritin tehdä meille terveellisen avokadosuklaamoussen, mutta ei se mennyt niin kuin Strömsössä. Ihan hyvää se oli mutta ulkonäkö muistutti enemmän p*skaa.  Oli aika tuhtia, että oli ihan hyvä, kun sitä tulikin niin vähän.  Mutta oon vähän sitä mieltä, et mieluummin teen niitä oikeita herkkuja niin varmasti tulee oikeanlaista. 

Eli ehkä sitä tulee mentyä juoksun parissa enemmän sillä omalla mukavuusalueella, mutta mieluiten otan pitkät lenkit rauhaksiin :) Onneksi tulee välillä poistuttua mukavuusalueelta vetolenkkien muodossa ;) Kokkailetteko muuten mieluiten herkut herkkuina vai teettekö terveellisempiä versioita?

4 kommenttia:

 1. Joskus teen herkuista "terveys versioita", kun joskus ne tuntuu olevan itselle helpompia :D. Ja kyllähän niihinkii saa makua oikein mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, et terveysversiot on helpompi ja nopeampi pyöräyttää esim. banaaniletut verrattuna oikeiden lettujen tekemiseen :) Kyllähän niistä hyvän makuisia onneksi saa :)

   Poista
 2. Huippu lenkki, Pia! :) Mullakin tulee pidettyä erään kovakuntoisemman kaverin kanssa aina vähän normaalia reippaampaa vauhtia lenkeillä, ja se on tosi hyvä silloin tällöin - koska kovempaa juoksemaanhan oppii vaan juoksemalla! Mut sit taas rasituksen kannalta on parempi juosta kans niitä hitaampia lenkkejä väliin! Molempi parempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä oli :) Mä aattelin ihan samaa, et tekee varmasti hyvää välillä mennä niitä pitempiäkin lenkkejä välillä vähän reippaampaa tahtia, kun itse yleensä löllöttelen niillä eteenpäin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)