keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Treenikaverin tuki on tärkeää

Hyvää iltaa vaan kaikille! Itselle tää päivä on ollut erityisen hyvä, sillä startattiin taas yhteistreenit Freyan kanssa ja vielä yllätyksekseni sain itselleni vaikeasta kurssista arvosanaksi nelosen! Eli vaikka tentin alussa pää lyö tyhjää, niin ei kannata heti luovuttaa ;)

 

Freya on joutunut pitämään lepoa bunkkeritreeneistä käden oikkuilun vuoksi ja olen sitten tässä joutunut nämä 3 viikkoa treenailemaan yksin. Kyllähän muutenkin tulee välillä treenattua yksin, mutta suurimman osan ajasta pyritään aikataulujen mukaan saada tehtyä treenejä yhdessä, sillä saadaan molemmat itsestämme enemmän irti, kun toinen on tsemppaamassa vieressä. Silloin uskaltaa ylittää itsensä, kun toinen on varmistamassa.  Mulla on treenit kyllä sujuneet ihan hyvin yksin tehdessäkin, mutta etenkin selkätreenissä oon välillä tuntenut olevani hukassa :P Käsipainoilla tehtävissä kulmasouduissa toisesta on todella paljon apua, kun toinen vahtii tekniikkaa vieressä. Maksimisarjoissa on tullut ylitettyä itsensä juuri Freyan kanssa, kun itse tuntuu ettei enää jaksa, niin Freya on käskenyt tekemään vielä pari toistoa lisää.Tänään juuri puhuttiinkin siitä, että miten oikeasti bunkkeritreenien myötä on tullut tajuttua, että millaista oikeasti on kunnollinen salitreenien intensiteetti! Ennenhän en ole pitänyt mitään kevyitä viikkoja, vaikka oon käynyt 3 kertaa viikossa salilla. Nyt bunkkeritreenien ja nelijakoisen saliohjelman myötä kroppa kyllä suorastaan kaipaa niitä kevyitä viikkoja eikä tulisi mieleenkään vaan jatkaa viikosta toiseen raskailla treeneillä ilman keventelyitä.  Eli intensiteetti taitaa olla nykyään enemmän kohdillaan kuin ennen. Ei sillä, että ennen olisin vain hoopoillut salilla ja kyllä kehitystäkin tuli hitaasti ja varmasti. Mutta nyt oikeasti tuntuu, että kaikki on kohdillaan treenien puolesta. Nyt vaan siis reippaalla mielellä vedellään tää kevyt viikko läpi ja sitten palataan taas yhdessä puurtamaan täysillä. Ai että mä odotan sitä! Viimeksi kevyen viikon jälkeen fiilis oli aivan huikea salilla ja parasta sellainen fiilis on jakaa treenikaverin kanssa. 

Kenen seurassa saatte itsestänne treeneissä eniten irti? Yksin, PT:n vai jonkun kaverin kanssa? 

6 kommenttia:

 1. Mie käyn aina yksin treenaa, mut henna-riikan kaa ku käytiin niillä yhteistreeneillä nii oli kyl huikeeta ku toinen tsemppas et jaksaa vielä :). Pt ois kiva joskus hankkii mut neki maksaa nii hitosti ja ku treenaan kuitenkin vaan omaa itteeni varten, nii en tiiä sit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta treenikaverin kanssa treenatessa on tosiaan se tsemppi, josta saa mielettömästi energiaa :) Mulla ihan sama, että Pt ois ihan kiva hankkia mut hinta tulee vastaan ja sit itselle tulee mieleen et tuleeko treenistä sit liian vakavaa itselle :S Kun itteäni varten tässä treenaan ja huvin vuoksi :)

   Poista
 2. Kyl se kaverin seura on vaan tärkee :) mulla on nyt ollu niin onnekas sattuma että oon päässyt tekemään salitreenejä pt:n kanssa jolloin tekniikat tulee varmasti oikeen ja on haastanut itteensä kunnolla, mutta kyllä sen eron huomaa tehoissa oli siinä kuka tahansa vieressä tsemppaamassa. Ja kyllä mustakin taas on ollut omalla tahollani Ainolle apua tsempparina ja tekniikoiden tarkistajana :) Aikakin kuluu ihan eri tavalla kaverin kans tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Sulla on kyl mielettömän onnekas sattuma ku oot päässyt treenaamaan pt:n kanssa. Ois kyl itsekkin hyvä, et joku ammattilainen oikeasti kattois et tekee liikkeet oikeasti oikein! Toi on kyllä totta, et se on kyl ihan sama et kuka treenikaveri on tsemppaamassa, kunhan se kaveri tsemppaa :)

   Poista
 3. Yksin voi tehä sellaset "perushuttutreenit", eli sellanen ihan hyvällä intensiteetillä tehty treeni jossa sarjapainot pysyy ehkä samana mutta pyrkii vaikka sitten useampiin toistoihin, tuntuma on hyvä jne jne. Sitten taas kaverin kanssa on sellanen "no kyllä mäki sitte"-fiilis, tulee otettua helpommin isoa painoa tai tehtyä enempi sarjoja (tai kiltisti ne suunnitellut :D). Tosin mun treenikaverina on välillä mun PT, niin vaikutus voi olla vielä tehokkaampi... mut ei niin tehokas, kuin jos se PT oikee rääkkää eikä treenaa ite :) Toisen kaverin kans tulee ehkä vähän höpöteltyä liikaa sarjojen välillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta, et yksin ei ehkä tuu kokeiltua "rajojaan" niin herkästi ku verrattuna kaverin kanssa treenatessa! Sulla on kyllä hyvä, että treenikaverina on PT niin kyllähän varmasti tulee tehokkaat treenit ;) No joskus saattaa tulla vaihdeltua kuulumisia vähän enemmän sarjatauoilla, mut eipä ne haittaa jos joskus niin käy :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)