torstai 20. maaliskuuta 2014

Kovaa ja korkealta

Tiistaina juuri selitin salilla Freyalle, että nyt kun on niin onnellinen olo, niin pelottaa että kuinka pysyvää se on! Freya tietenkin käski nauttia nykyisistä fiiliksistä eikä murehtia turhia ja niin mä olen sitten tehnytkin.

Tänään lähdin ihan tavalliseen tapaani aamulla luennolle. Oli satanut hieman lunta ja hyppäsin pyöräni selkään.  Kaarsin pyörällä pihasta, mutta se lähtikin alta ja lensin suoraan takamukselleni. Iski aivan julmettu kipu ja istuinkin maassa uikuttamassa, kun sattui niin paljon. Kyllä, Pia pikkuvauva 22v. Pohdin, että pystynkö edes kävelemään, mutta sain kammettua itseni ylös maasta ja kiroiltua, kun sattui niin paljon. Vastapuoleisella kadulla kävelevä nainen kyseli, että olenko kunnossa ja sain sanottua, että enköhän ole. Ihanaa, kun täällä Joensuussa ihmiset välittävät myös tuntemattomista <3Rysähdin siis suoraan häntäluuni päälle ja se sattui, ja sattuu edelleen. Pyöräily sattui ja yliopistolle mennessä melkein tuhersin itkua. Luennolle oli kuitenkin päästävä, koska läsnäolopakko ja poissaolot täyttyvät töiden alkaessa. Luennon jälkeen kävin YTHS:llä, koska ajattelin, että häntäluuta olisi hyvä näyttää terkkarille , jos siinä olisi pahemmin käynyt. No kuten epäilinkin, niin en aikaa saanut. Ja toisaalta taas, ei sille kukaan mitään voisikaan tehdä. 
 
Kaikista naurettavinta oli se, että kun kaatumisen jälkeen tunsin sen kamalan kivun, niin ajattelin että helvetti nyt menee treenit ihan pieleen. Ihan kuin ne treenit olisi kaikista tärkein asia?! Mutta kun sitä on niin tottunut, että terveenä tulee liikuttua paljon.  Nyt menee kuitenkin tuon häntäluun parantelu etusijalle.  Yläkroppaa voi kyllä salilla tehdä ja aattelin huomenna kokeilla, että pystyykö jaloilla heilutella hilavitkuttimia, mutta jos yhtään sattuu niin joo ei. Sunnuntain bodycombat tunti tulee mitä luultavimmin itseltä peruttua.

Kotona istumisesta ei meinannut tulla mitään ja ennemmin makoilin kyljelläni. Antti oli niin ihana, että kävi ostamassa apteekista kipulääkettä ja kipulääkkeen myötä olokin helpottui. Koko ajan sattui, mutta pystyin liikkumaan ilman sen suurempia kipuja, pelkkää tasaista kipua vaan. 
Toivon, että tää menee ihan nyt tässä loppuviikosta ohitse. Google kertoi kauhutarinoitaan monien kuukausien kivusta häntäluun tärähdyksen myötä. Pystyn kuitenkin kävelemään, pyöräilemään ja jopa istumaan etukenossa.  Iltapäivän luennolla tämä alkoi ärsyttämään ja harmittamaan niin paljon, että ajattelin kotona hautautuvani karkkivuoren alle. Karkki kun auttaa vaivaan kuin vaivaan.  Piristyin kuitenkin jossain vaiheessa ja ajattelin, että ei se karkki lohduta vaan oma asenne. Ja kotona odotti dumledonitsi ;) Onhan tää tosi ikävä juttu, mutta eiköhän se tästä. Uskon, että tää menee pian ohi :) Ei sitä tiiä, et onko huomenna olo jo melko normaali!

18 kommenttia:

 1. Moikka mä kaaduin viime syksynä portaissa suoraan häntäluulle,niin ettö aluksi oli vaikea käydä wc:ssä,kuitupitoinen ruoka on ihan kiva siinö vaiheessa:). Kipua ja lepoa työnohessa oli aika tarkalleen 2,5viikkooa jonka jälkeen kipu helpotti nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :S Mulla ei sentään vessassakäyminen aiheuta ongelmia, mutta istuminen kyllä tekee kipeetä :( Toivottavasti itsellä parantuis vähintään noin "nopeasti"!

   Poista
 2. Miulla on häntäluu jopa murtunu ja yllättävän nopeesti se parantu :) joten jos tärähdys vaan niin pitäis mennä helposti alle viikossa ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aii :S No hyvä, että sulla murtuma nopeasti parantui :) Eli ehkä tää tästä nopeasti paranee :)

   Poista
 3. Voi harmi Pia, tosi ikävä tilanne! :( Toivottavasti ei olis murtunut! Mut vaikka olis, ei tosiaan lääkäri voi sille mitään tehdä, se vaatii vaan lepoa.. sun kannattaa yrittää vaan maata tai seistä, olla varaamatta siihen painoa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :( En mä usko et se on murtunut, kun luulis ettei yhtään pystyis istumaan, jos ois murtunut. Joo, niin mä oon yrittänyt seisoskella ja makoilla. Istumiseen oon yrittänyt löytää sellasen tyynyn ettei satu :P Kiitos!

   Poista
 4. Oi voi, toivottovasti pystyt tekee ees niillä hilavitkuttimilla jalkoja :/. tai sit teet käsiä jos sattuu. pääasia et tulee kuntoon ja ettei jää pitkään kipeeks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pääasia tosiaan on se, ettei jää pitkään kipeeks :) Jospa se tää viikonlopun lepäily auttais!

   Poista
 5. Auts! Toivottavasti ei mitään pahempaa käynyt ja kipu menee ohi nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se on nyt vieläkin kipee torstain jälkeen :( Mut toivottavasti ens viikolla jo parempi!

   Poista
 6. Kuten ehkä tiedät, niin on aika tuttu tunne! Mut positiivista on se, että toi varmaan kuitenkin paranee suht nopeasti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti liiankin tuttu tunne sulle :( Jep, se tässä lohduttaakin, että varmasti aika nopeasti paranee :) Kiitos!

   Poista
 7. Kyllä se siitä, muru <3 Nyt lepoa vaan! Ja sitä karkkia ;) mä söin omani jo :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hhaha, mä nukahdin eilen sohvalle karkkien syömisen keskellä ni tänään jatkuu ;)

   Poista
 8. Auts, harmi että tuollasta sattui :\. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)