maanantai 24. maaliskuuta 2014

Tilannekatsaus

Kahvia ja pullaa…eiku! Ajattelin nyt päivittää, että missä tässä nyt mennään. Häntäluu kipuilee edelleen, joten normaaliin treenirytmiin en ole vieläkään palannut. Kävin tänään aamulla varmuuden vuoksi terveydenhoitajalla ja olo oli kuin idiootilla, kun kävin siellä kertomassa, että juu sattuu edelleen. Ajattelin vaan, että ihan fiksua se olisi, vaikkei sille mitään voisikaan tehdä. Ihan hyödyllinen käynti se oli sen suhteen, että terkkari suositteli 2 viikon liikuntakieltoa. Paitsi että käsilihaksia saa treenata.  Pyöräilen kyllä edelleen kaikki matkat, kun pyöräily ei tee liian kipeetä ja terkkarikin sanoi, että se voi kyllä olla parempikin, kun kävely aiheuttaa kuitenkin tärähtelyä.Ensimmäiset fiilikset sitten olikin, että ärsyttää! Ei yhtään huvittanutkaan ajatus pelkkien käsilihaksien treenaamisesta salilla. Eihän siinä ois mitään mieltä. Se on sellaista pikku hifistelyä! Ajattelin, että mieluummin sohvaperunailen vaan koko ajan. Sitten tajusinkin, että kuuluuhan olkapäätkin käsivarsiin ja että voihan niitäkin treenata! Ja siitä sitten innostuinkin, että jee voisi sitä salilla käydä!


Toki kaikissa liikkeissä pitää mennä sen mukaan, ettei ne satu häntäluuhun ja se ei pakosti kovin helppo homma tule olemaan. Liikkeitä ei oikein istualtaan voi tehdä, koska istuminen sattuu. Seisaaltaan tehtävissä liikkeissä jännitän vatsalihaksia, selkälihaksia ja myös pakaralihaksia, joten sekin saattaa sattua.  Kuulostaapas hankalalta :'D Mutta kuitenkin uskon, että kokeilemalla ne sopivat liikkeet löytyy! Ajatuksena ei nyt kuitenkaan ole rampata salilla tekemässä olkapäitä, hauiksia ja ojentajia.  Ajattelin, että käyn tällä viikolla tekemässä 2 kertaa olkapäät ja kerran hauikset ja ojentajat eli salitreenejä tulee yhteensä 3. Ensi viikolla saatan tehdä toisinpäin.
 
 
Aion nyt kuitenkin mennä itseäni kuunnellen. Eli tällä viikolla teen vain käsiä (plus olkapäät) ja ensi viikolla jos häntäluuhun ei enää satu niin alan varovasti kokeilemaan muitakin treenejä. Tai jos ensi viikonkin jälkeen vielä sattuu niin sitten en vielä alottele muita treenejä. Tietenkin tää on kauheen mälsää ja etenkin aerobisen liikunnan kokonaan pois jättäminen harmittaa! Onneksi tulee harrastettua hyötyliikuntaa pyöräilyn muodossa. Toki alkuun mietin, että mites spinningtunnit, mutta onhan ne ihan erin asia, kuin toi mun pyörällä löllöttely. Tätä asiaa ei lohduta yhtään se, että tänään tuli HHM:n ilmottautumisvahvistus ja vahvistuksessa oli mukana tavoiteaika. Ei me äitin kanssa tietenkään väkipakolla sitä aikaa lähdetä hakemaan, mutta kun tässä ei voi edes juosta niin kyllä se tavoíteaika säikäytti!
 
 
Ruokavalio on edelleen tauolla ja jatkan sitä sitten, kun pääsen takaisin normaalien bunkkeritreenien pariin. Treenipäivinä ajattelin, että pyrin syömään enemmän, mutta muuten meen vaan fiiliksien mukaan. Oonkin tehnyt sellasia ruokia, mitä en oo pitkään aikaan tehnyt! Viikonloppuna tein halloumjuustosalaattia ja tänään tein terveyspizzaa! Ja ostin jopa mehua! Hassuinta tässä on se, että aamupalan ja välipalan syöminen tuntuu hassulle, kun on tottunut syömään aina niitä tiettyjä juttuja. Nyt sitä miettii, että mitä söis ja miten paljon sitä söis? Iltapala putosi heti kelkasta pois :'D Kun en iltapalaa oo ennen muutenkaan syönyt paitsi silloin, kun on illalla ollut nälkä!
Vaikkakin tää liikuntakielto harmittaa, niin eihän se maailmanloppu ole. Salilla saan kuitenkin tehdä joitain juttuja ja tällainen 2 viikkoa on kuitenkin pieni osa elämästä :) Toivotaan, että nyt tuo häntäluu paranee eikä kiukuttele sen enempää!

p.s bloggeri näemmä taas sekoilee, joten pahoittelen jos teksti näyttää jotenkin kummalliselta. Tää temppuilu alkaa jo pikku hiljaa ärsyttää... Oisko olemassa joku kivempi alusta?

6 kommenttia:

 1. Onneksi kaksi viikkoa menee nopeasti, ja pääsepä sitten taas kunnossa reenailemaan :) Tsemppiä paranemiseen, muistahan levätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi se tosiaan menee nopeasti :) Kiitos ja kyllä tarkoituksena ois lepäillä tässä ihan kans eikä lyödä lepoa läskiksi ramppaamalla koko ajan salilla :D

   Poista
 2. Voi Pia, kyllä sä pystyt tekemään mitä vaan, kun laitat mielikuvituksen peliin - ylätaljaa polvillaan/seisten, ehkä leuanvetojakin.. ja tosiaan niitä käsiä ja olkapäitä. Kyllä se kaks viikkoa menee nopeesti, usko pois! Ja eiköhän se häntäluu viimeistään sillon oo siinä kunnossa, että onnistuu kaikki treenit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi mielikuvitus on vaan rajana :) Niin onneksi tosiaan menee! Kunhan vaan ehtis vaan parantua :'D

   Poista
 3. "Aika" tuttuja fiiliksiä edelleen. :) Just toi taiteilu sen kanssa, et mitä voi tehdä ilman, että yhtään pahentaa vammaa. On tullut tässä viimeisen vajaan vuoden kuluessa tutuiksi nuo ajatukset. Ja tuo tunne, kun ei pääse harrastamaan mitään aerobista. Se on tyhmää. (Mä en kyllä kykene siihen hyötyliikuntaankaan nyt). Mut ei auta! Ja toi varmaan paranee aika lyhyessä ajassa (mun mittakaavalla kaikki, mikä lasketaan viikoissa, on lyhyt aika :p).

  Harmittaa sun puolesta, kun en haluaisi, että näitä fiiliksiä joutuu kukaan kokemaan. Mutta kuten sanottu, se on lyhyt aika ja kyllä sä selviät! Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, unohdin vastata tähän vaikka sähköpostista sun kommenttis luin :S

   Mut tosiaan just se et mitä pystyi tekemään ilman et sattuu! Ja aerobisten liikuntojen pois jääminen kyllä harmitti hirveästi, kun juoksu rullas tosi hyvin ja tuntu et kaikki menee kankkulan kaivoon saman tien :(
   Onneksi tosiaan parani sillain nopeasti, vaikka alkuun tuntui ettei parane ollenkaan!

   Kiitos tsempeistä, ne tuli tuolloin kyllä tarpeeseen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)