torstai 5. kesäkuuta 2014

Mihin mä olen taas ryhtynyt?

Mitä lähemmäksi juoksutapahtumat lähenee, niin sitä suuremmaksi se pakokauhu nousee! Onhan tässä ties kuinka kauan tiedetty, että HHM on kesäkuussa, mutta jotenkin tuntuu, että se tuli niin nopeasti! Mielessä pyörii eri ajatuksia. Oonko treenannut tarpeeksi? Miten tankkausviikko on sujunut? Oonhan juonut tarpeeksi vettä? Tuliko tälle viikolle tarpeeksi lepoa?Nyt kun kyseessä on mun elämäni toinen puolimaratoni, niin tiedostan onneksi sen, että kyllä jaksan juostan sen puolikkaan. Pari kolme viikkoa sitten tehty 17 kilsan lenkki sujui ilman ongelmia ja olisin siitäkin jaksanut vielä jatkaa juoksua. Toki mentiin löllöttely vauhtiin, mutta silti reippaammin kuin mun normaalisti! Ja kyllähän sitä on tullut treenattuakin! On ollut pitkiä lenkkejä, vetolenkkejä jne. Eli jotain suunnitelmallisuutta on ollut juoksussa tällä kertaa mukana.  256 kilometriä takana, eli juoksun vähyydestä ei ainakaan voi olla mikään kiinni toki moni juoksee tuollasen määrän jossain kuukaudessa, mutta ei nyt ajatella sitä.Sen tiiän, että ainut mikä voi HHM:ssä mennä pieleen oman juoksukunnon osalta on vauhti. Vauhti tappaa ei matka ja lauantain osalta myös helle. Mulla ei ole mitään aikatavoitetta tällä hetkellä tai no en ehkä ihan haluais et aika menis 2.30 asti, mutta jos niin käy niin sitten käy.  Äitin kanssa päätettiin, että ei lähdetä tuolla helteellä vetelemään itseämme piippuun. Enemmän pelkään lämpöhalvausta ja nestehukkaa kuin sitä etten saa jotain ”hyvää” aikaa. Hahah, musta tuntuu aina että ennen just juoksutapahtumaa äitin kanssa sovitaan ettei nyt sitten tavoitellakaan mitään aikaa ;) No, eipähän tarvitse ainakaan sitä miettiä sitten siellä itse tapahtumassa!


Tää valmistautumisviikko ei ole ollut ihan optimaalinen, sillä töissä on tullut liikuttua niin paljon. Jalat eivät siis ole saaneet niin paljoa lepoa, kun verrataan vaikka Vantaan puolikkaaseen.  Tapahtumassa myös mua jännittää, että miten maha pelittää. Vantaalla kaikki meni niin hyvin! Jaloissa ei tuntunut mitään (paitsi loppuvaiheessa pakaroihin alkoi oikeasti sattumaan) ja mahakaan ei temppuillut yhtään. Huominen lähtö on aikaisemmin kuin Vantaan lähtö oli ja jännittää, että ehdinkö syömään tarpeeksi aikaisin ettei maha ala toimimaan kesken juoksun. Toisaalta ei se nyt maailmaa kaada, jos joutuu bajamassa käymään, mutta jos koko ajan maha häiritsee niin se ei ole kivaa.Kaikista eniten kuitenkin huomiselta odotan sitä tapahtuman tunnelmaa! Juoksutapahtumissa tunnelma on yleensä ollut huikea.  Juoksijat lähtevät hyvällä tuulella juoksemaan ja voittamaan ainoastaan itsensä. Mä pääsen juoksemaan mun äidin kanssa, jonka kanssa oli ihan huikeata juosta Midnight Runissa.  HHM:llä juoksureitinkin maisemien pitäis olla ihan kivat, mikä on myös plussaa, koska Vantaalla maisemissa ei ollut kehumista :P Tänään käyn hakemassa mun juoksuvarusteet ja saattaa jäädä ikävä sitä, kun juoksulapussa oli oma nimi. Oli se aika siistiä, kun juomapisteellä talkooporukka kannusti omalla nimellä, kun näki juoksulapusta nimen.

 
Keskiviikkona kävin tekemässä viimeistelylenkin ja otin lyhykäisiä mukavia vetoja, joista jäi juurikin se fiilis, että näitä vois tehdä lisää! Vaikka edelleen tuntuu, että miten siellä Vantaalla tuli mentyä niin kovaa ilman että tuntui pahalta joo vauhti hyytyi loppua kohden niin huomenna saa varmasti todistaa sitä kuinka se tapahtuman tuoma hurmos tuo esiin yhtäkkiä sen, että jaksaa mennä reippaasti ilman että heti väsyy.

Kuinka moni teistä on tulossa HHM:lle huomenna juoksemaan? Mahtavaa juoksupäivää kaikille huomisille osallistujille :) 

11 kommenttia:

 1. Hyvää juoksua, tsemppiä!! :) Olis kyllä kiva nähdä toi tapahtuma, mutta ite oon rehkimässä Vantaalla huomenna... mut tee sit hyvä raportti jälkeenpäin! ;) Ja vitsit, oltais varmaan nähty, jos oltais molemmat tuolla, mutta joku toinen kerta sitten! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja tee sinä kans kunnon raportti triahltonista ;) Paljon oli taas porukkaa et olis pitänyt sopia et nähdään jossain tietyssä kohtaa ennen juoksua tai juoksun jälkeen :D Kiitos!

   Poista
 2. Tsemppiä ja iloista mieltä huomiselle! Hitsi, kun tunnustaisin sut. :) On mulla onneksi kaksi mahdollisuutta, kun meette sen kyseisen juomapisteen ohi kaksi kertaa. :)

  Vielä kerran mukavaa juoksua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onneks molemmat tunnistettiin toisemme ;)

   Poista
 3. Jee, hyvää ja nautinnollista juoksua huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tunnustus vielä tähän samaan syssyyn! ;)
   http://eioorakettitiedetta.blogspot.fi/2014/06/liebster-award-blogihaaste.html

   Poista
  2. Voi kiitos :) Ja kiitos tunnustuksesta!

   Poista
 4. Se menee varasti todella hyvin!! Elän täällä mukana, tsemppiääääääääääää Pia!!!!!!! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)