keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mihin se kehonhuolto jäi?

Olin varannut itselleni tälle päivälle venyttelytunnin ja koko päivän vaan haaveilin siitä rauhallisesta ja ihanasta venyttelystä! No sitten kävikin samalla tavalla kuin viimeksi, sain tekstiviestin että tunti peruutetaan liian vähän osallistujamäärän takia :( Päätin sitten ottaa itseäni niskasta kiinni, että nyt en vaan surkuttele, että tunti peruutettiin, kun kotonakin voi venytellä ja tehdä kehonhuoltoa!

Kaunis notkoselkä
Tällä hetkellä mun kehonhuolto on ihan retuperällä, en venyttele nykyään ollenkaan. Ennen tein edes pikaiset venytykset salin ja juoksun jälkeen ja nyt en tee edes kumpaakaan.  No miksi en sitten venyttele? Kun se on muka niin tylsää ja toisaalta salitreenin jälkeen haluun päästä vaan palkkarille enkä jäädä venyttelemään.


Venyttely auttaisi liikuntaharrastuksissa, kun liikkuvuus voisi olla parempaa. Venyttelyn lopettamisen oon kyllä huomannut etenkin jalkatreeneissä, kun lonkan koukistajia kiristää tosi helposti! 

Päätin siis ottaa nyt pienen askeleen kohti parempaa kehonhuoltoa. En nyt ala julistamaan, että tästä lähtien venyttelen hurjasti ja rullailen jajaja. Tavoitteeksi voisi ottaa sen yhden venyttelytunnin viikossa ja jos se perutaan niin sitten itsenäisesti kotona. Juoksulenkkien jälkeen olisi kans hyvä venytellä, koska venyttely auttoi mun penikkavaivoihin. Tänään en kuitenkaan venytellyt vaan putkirullailin! Etsin venyttelyohjeita netistä ja törmäsin Pakkotoiston venyttelyoppaaseen (klik). Alkuun ajattelin lämmitellä rullailemalla, mutta koska rullailussa alkoi mennäkin enemmän aikaa, niin ajattelin rullailla tänään pelkästään.  Tuskanhikihän rullaillessa nousi eikä tullut mieleenkään, että se olisi rentouttavaa :'D Selkäkin rutisi oikein kunnolla rullaillessa. Lisähaastetta toi se, että Jackson halusi makoilla jumppamatolla ja olla mahdollisimman kiinni rullassa.

Mutta oliko se sitten tylsää? No ei! Laitoin telkkarin päälle, rullailin ja masokistisesti jopa nautin rullailun aiheuttamasta hyvästä kivusta! Jospa tästä kerran viikosta kehonhuollosta pääsisi sitten vähitellen isompiin kehonhuolto määriin?
 
Kuka muu tunnustaa laistavansa kehonhuollosta? Mua ennen ihmetytti, et mitä vaikeeta on muka venytellä tai käydä kehonhuoltotunneilla, kunnes itsekkin aloin niistä laistamaan :'D
Vai onko teillä hyviä vinkkejä lisätä kehonhuoltoa?

4 kommenttia:

 1. Mulla menee kehonhuolto niin kausittain. Keväällä kun mulla oli fustraa niin sitä tuli itekin tehtyä enemmän, mut heti kun loppu niin kehonhuoltokin ensin väheni ja sit loppu melkeen kokonaan. Nyt oon taas yrittäny ottaa sitä takas mukaan ja kyllähän sen eron heti huomaa olossa ja jaksamisessa kun ei koko ajan jostain kiristä :) Pitäs vaan pakottaa itsensä ees pari kertaa viikossa tekemään jotkut venytykset tai rullaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki oli jossain vaiheessa kausittaista ja sit se loppu :'D Tai yleensä alkan kehoa huoltamaan vasta ku tulee jumeja tai jotain oireita... Koitetaan molemmat nyt reipastua kehonhuollon kanssa!!

   Poista
 2. Mun rulla rutisuttaa mua päivittäin. :) Selkä tulee avattua joka päivä ja nykyisellään pohkeet ja penikat myös, kiitos akillesjännevaivojen. Pari kertaa viikossa sitten vielä laajemmin, eli melkeimpä koko kroppa läpi, sen mitä on suotavaa rullautella. Rulla on kyllä hyvä kaveri kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, ku sais itsekkin aikaiseksi! Pitäis ite vaikka telkkaria katellessa aina rullailla, eikä istua vaan sohvalla :'D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)