sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Juoksu joka tekee hyvää

Juoksin viime vuonna ensimmäistä kertaa kauppatieteidenopiskelijoiden eli kyltereiden järjestämässä Kylterirunissa. Koska itse tykkäsin viime vuonna tapahtumasta, päätin osallistua siihen myös tänä vuonna ;)  Jos joku ei tiedä niin Kylterirun on kyltereiden järjestämä juoksutapahtuma, jossa kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna rahaa kerättiin taas uusilastensairaala2017-projektia varten. Kylterirun järjestetään Tampereella, Turussa, Joensuussa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Juoksijat lähtevät klo 12 juoksemaan joka paikkakunnalla. Juoksumatkat ovat 5 ja 10 kilometriä. Osallistumismaksu on 10 euroa. Ei chippejä eikä lappuja rinnassa. Joten ei myöskään niin vakavamielinen tapahtuma ;)


En ole juossut sitten Tukholman puolikkaan ja koska mulla oli siellä puolikkaalla ongelmia, niin kyllä vähän jännitti että miten nyt sujuu! Ja juu, nyt  kyseessä ei todellakaan ollut puolimaraton, mutta Tukholmassa mun ongelmat alkoivat ennen 10 kilometriä ja aioin juosta Kylterirunissa sen 10 matkan. Kotoa lähtiessäni ulisin Antille, että sujuukohan se juoksu nyt ollenkaan. Lähdin siis jännittyneenä polkemaan yliopistolle ja alkuun pelästyin etten ehi koko tapahtumaan, koska tarkotus oli käydä nostamassa rahaa osallistumismaksua varten ja lähiautomaatit olivatkin suljettuja.  Poljin keskustan kautta ja keskustassa onneksi huomasin, että mulla oli ihan hyvin vielä aikaa. Carelian eteen saapuessani olikin jo ihan levollinen fiilis ja ajattelin että mitä sitä turhia stressaamaan, meen sellasta vauhtia kuin mulle on sopiva. Reitti oli tänä vuonna sama kuin viime vuonna ja se olikin kiva juttu, koska reitti oli tosi kiva :) Suurimmilta osin tultaisiin juoksemaan hiekalla. 


Porukkaa oli tänä vuonna juoksemassa enemmän kuin viime vuonna, mikä oli mielestäni oikein mukava juttu, ehkä tapahtuma kasvaa Joensuussa vuosi vuodelta :)  Ennen lähtöä tehtiin pikaiset lämmittelyt ja sitten lähdettiin. Pistin Haloo Helsingin soimaan Spotifysta ja lähdin sellaista itselle sopivaa tahtia, koska en mitään enkkoja lähtenyt tavoittelemaan. No alkuun juokseminen tuntui jotenkin raskaalle. Jalat olivat tukossa edelleen torstain jalkatreenin jäljiltä eikä henki kulkenut kunnolla. Koitin ajatella, että meen ihan rauhassa omaan tahtiin ja onneksi juoksu alkoi kulkemaan. Reitti oli mielestäni taas hyvin merkattu, vaikka otinkin varuiksi kartan mukaan. Toki reitti oli mulle tuttu viime vuodelta, niin sekin saattoi vaikuttaa. Jokiasemalla kyllä meinasin lähteä väärään suuntaan, mutta onneksi mun kanssa samaa tahtia juossut juoksija huikkasi, että täällä se lappu on. Eli ehkä Jokiasemalla olisi voinut olla paremmin merkattu reitti! Maaliin saavuin ajalla 56,42 ja olin siihen tosi tyytyväinen :)


Maalissa sai taas kaikkea oheis härpäkettä ja tietenkin haalarimerkin (jonka sai jo kyllä ilmottautuessa).  Musta oli kyllä tosi mukava päättää tämän vuoden juoksutapahtumakausi  hyvään juoksuun ja toki oli mukavaa myös juosta hyvän asian puolesta :) Tukholmasta jäi kyllä pienet traumat, että jos maha temppuilee jatkossa, mutta nyt se on selätetty. Voi hyvällä mielellä ensi vuonna osallistua juoksutapahtumiin :)

Nyt aionkin ottaa juoksun suhteen rennosti, ehkä ensi vuoden puolella voi taas alkaa miettiä juoksulenkkejä vähän tarkemmin, tulevia tapahtumia ajatellen. Aion kyllä jatkossakin juosta viikottain, koska tykkään juosta, mutta aattelin nyt että voin käydä välillä jumppailemassa! Loppujen lopuksi en Vantaalle treenatessani miettinyt mitään intervallilenkkejä ja pisimmät lenkit oli 12 kilsaa pitkiä (kerran juoksin 15 kilsan testijuoksun) ja se meni loistavasti ! Toisaalta silloin olinkin siistissä sisätyössä ja tapahtumakin oli vasta lokakuussa ;)

Tosin ensi viikoksi kun lähden Ilomantsiin, niin tuleekin ehkä hölköteltyä enemmän :) Mitä kesän 2011 kahdesta lenkistä muistan, niin lenkkimaastot olivat kivat :)

Osallistuiko joku teistä Kylteriruniin? Miten sujui? Onko teille jäänyt joistakin urheilutapahtumista "traumoja" että tapahtumiin osallistuminen on jännittänyt?

4 kommenttia:

 1. Kivanolonen tapahtuma, ja hyvään tarkoitukseen menee rahat! :) Ja eipä maalitarjoilussakaan ollut valittamista näköjään.. ;)! Hyvin juostu, Pia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä :) Rento tunnelma ja hyvä fiilis on ollut Kylterirunissa :) Ei todellakaan ollut :) Kiitos!

   Poista
 2. Hitsi, kun mulla jäi toi taas väliin, kun olin just sillon matkalla Helsinkiin :( No, ehkä mä vielä joskus pääsen mukaan. Jos en Kylteriruniin, niin sitten johonkin muuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sen takia en sulle sitä ehdottanut ku tiesin et meet sinä päivänä Helsinkiin :)

   Onneks juoksutapahtumia riittää, et etköhän jonnekin pääse ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)