perjantai 31. lokakuuta 2014

Vihaan kyllästynyt

Moni varmaan ei ole välttynyt tältä viimeaikaiselta fitnesskohulta. Itse ainakin alkuun yritin, mutta välttäminen oli vaikeaa, kun facebookin uutisvirtaan ilmestyi ihmisten tykkäyksiä aiheesta, instagramm täyttyi illuusiokuvista ja blogit suorastaan räjähtivät tästä aiheesta.


Blogien lukijana tällainen on suorastaan turhauttavaa. Kuka oikeasti haluaa lukea postauksesta toiseen vihaista länkytystä? Tai katsoa instagrammista piilovittuilua? Tai oikeasti lukea niitä blogipostauksia, jotka selitetään olevan sellasia, että haluaa vaan kertoa oman mielipiteensä, mutta samalla mollataan toista? Kuinka urheilijamaista olisi jos joku keihäänheittäjä anteeksi nää keihäänheittäjät on näemmä mun suosikkeja  kommentoisi julkisesti toisen keihäänheittokuntoa, että kun sun heittotyyli on tollanen niin totta kai tulos on tämä, mutta jos tekisit sen oikein niin? Ehkä olen liian herkkis, mutta olisi musta ikävää, jos joku kommentoisi mun kropan ulkonäköä omassa blogissaan, että jos tekisin toisin niin näyttäisin paremmalta. Mutta mähän en ole urheilija, niin ehkä en myöskään tajua toisen julkista arvostelua.On turhauttavaa lukea vastineita toisensa jälkeen, joista selvästikään ei ole ole luettu alkuperäistä postausta tai ymmärretty postauksen sisältöä. Toisaalta se saa myös ihmettelemään, että miksi fitnessurheilun parissa ollaan niin herkkiä, että pienikin lajin negatiivisen puolen esiin tuominen aiheuttaa herneet nenään ja paskamyrsky niskaan reaktion? Ymmärrän, että on turhauttavaa lukea lööpeistä aina negatiivista huomiota, mutta oikeuttaako se piilovittuilua ja paskamyrskyä sitten jollekin bloggaajalle joka puhuu faktoista? 

Mä sain ala-asteella kuunnella sen 6 vuotta, kuinka ratsastus ei ole liikuntaa ja hevoset on parasta leivän päällä ja meillä myös eräs opettaja yhtyi tähän ratsastus ei ole liikuntaa mantraan. Tai saan kuulla että kissat on perseestä tai että sisäkissojen pitäminen on eläinrääkkäystä eli olen eläinrääkkäjä. Tottakai se tuntuu pahalta, mutta tällaisessa tilanteessa pitää tiedostaa, että ne turhan länkyttäjät ei tiedä asiasta mitään. Tottakai tässä on pikkasen eri mittasuhteet kun vertaa lööppien seuraamaan joukkolynkkaukseen, mutta hassua on se että se saa urheilijat kääntymään omiaan vastaan. 


Ymmärrän, kun että kuohahtaa niin sitten kuohahtaa. Mutta tässä Internet maailmassa on se hyvä puoli, että tekstinsä voi lukea ennen kuin sen julkaisee. Sitä ei tule sanottua ennen kuin ajattelee. Sen voi lukea ajatuksen kanssa ja pohtia, että kannattaako se julkaista juuri silloin kun on tunnemyrskyn vallassa. 

Meillä bloggaajillakin on vastuu meidän teksteistä, vaikka kuinka perustellaan että lukijalla on vastuunsa lukijana ja että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Miten me voidaan vaatia lukijoilta kauniimpaa käytöstä tai kauhistella ilkeitä kommentteja, jos bloggaamalla osallistumme joukkolynkkaukseen? Me ei olla muiden yläpuolella. Ihan sama on kirjoittaa muka hyvällä mielellä kirjoitettu vastine, jos rivien välistä saa lukea haista paska meininkiä kuin se, että joku kommentoija kirjoittaa piilovittuilevan kommentin. 


Mä olen lukijana ja bloggaajana kyllästynyt lukemaan vihanlietsontaa ja oman paremmuutensa esiintuomista. 

Ootteko välttyneet tältä kohulta? Onko se mielestänne mennyt jo ihan yli? Mikä meissä bloggaajissa on vikana, että toisten mielipiteitä on niin vaikea ymmärtää? 

14 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen hyvästä pohdinnastasi ja näkökulman tuomisesta.
  Me ihmiset olemme laumaeläimiä ja itseasiassa aika hölmöjä sellaisia.. Kun toi niin määkin, sitten olen parempi, kivempi ja hyväksytympi. Paitsi jos olen väärää mieltä, sitten vaihdan, koska mielipideasioista ei voi kiistellä. Sitäpaitsi ihminen kasvaa ja kypsyy kokoajan, niin mielipiteetkin vaihtelevat. Minuutissakin muutun valtavasti... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista :)

   Ihminen on kyllä varsin hölmö laumaeläin, kun yleensä käännytään toisiamme vastaan eikä vedetä yhtä köyttä. No onneksi sitä yhtä köyttä vetoa tapahtuu myös :)

   Ja kyllä mielipideasioista ei voi kiisteellä ;) Koska kauheetahan on olla eri mieltä ku muut ;) Ja kyllähän kuule ihminen muuttu sadasosasekunnissa valtavasti!

   Poista
 2. Multa on varmaan menny vähän ohi kun oon kyllä jotain lukenu mut oon skipannu ton dissausosion. Nyt sivistyin :)
  Mut varmaan kaikkien on vaikee ymmärtää toisten mielipiteitä jollain tasolla, tai ainakin tässä maailmassa kun siitähän keksii hyvät stoorit kun ammentaa omista vastalauseista sitten. Paitsi toi oli kyllä hyvä, että jos onkin väärää mieltä niin parasta vaihtaa. Pliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on parempi ku menee ohi, ei tosta kohusta saa ku harmaita hiuksia ;)

   Se on totta että on kyllä periaatteessa aina vaikee ymmärtää toisten eriäviä mielipiteitä, mutta toisaalta voi ajatella että aina ei tarttis vastalauseta aina kehitellä. Ja itsellä tässä ois kyllä kans opeteltavaa! Onneks täällä netissä voi tosiaan pohtia lukemaansa pidempää et ehtii rauhottua ennen ku kirjottaa tai julkasee ;)

   Poista
 3. Heips!
  Tänne sun blogiin vasta eksyin ja luin/selailin heti muutamat postaukset läpi. Kivan ja pirtsakan oloinen blogi :)
  Tähän uusimpaan postaukseen ajattelin nyt kommentoida. Oikein hyvä kannanotto näihin kohuihin! Joskus sitä itsekin tietty tulee tartuttua johonkin kohuasiaan omilla ajatuksilla,mutta just tuo piilov.... ja toisten lokaaminen on inhaa :/ Ja onhan se väsyttävää kun jokatoinen bloggaaja tarttuu samaan asiaan, ei jaksa ihan kaikki alukea....

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)

   Kyllä mäkin olen vastineita kirjoittanut tai kertonut mielipiteeni jostain asiasta. Mutta pyrkinyt olen siihen, että puhutaan mielipiteistä että ketään vastaan ei ole henkilökohtaisesti mitään! Mua tässä on juurikin harmittanut suuresti tuo piilovittuilut ja lokaaminen. Varsinkin kun fitnessurheilijat ovat sitä tehneet ihan oman lajin jäsenelleen. Mitä ihmettä tapahtuu :o Joo, on se turhauttavaa lukea samasta aiheesta tekstejä perä toisensa jälkeen. Varsinkin niitä missä ei ole alkuperäistä postausta luettu kunnolla.

   Poista
 4. Mäoon yrittänyt olla huomaamatta noita kauhean negatiivisia postauksia ko. asiasta, ja lähes onnistunut siinä! Mainio kirjoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnekas :) Mä oon vähän tällanen, että jos annan itselleni pienenkin mahdollisuuden lukea niitä negajuttuja niin sit piru vie luen ne kaikki :'D Kiitos :)

   Poista
 5. "Miten me voidaan vaatia lukijoilta kauniimpaa käytöstä tai kauhistella ilkeitä kommentteja, jos bloggaamalla osallistumme joukkolynkkaukseen?" Tuo oli hyvin sanottu! Kun tästä aiheesta nyt olen nitä blogikirjoituksia lukenut, niin melkein kaikki näkökulmat on jo ruodittu. Mutta ekan kerran törmään tähän näkökulmaan! Kun valitetaan, että blogien lukijat haukkuu bloggaajia, niin tässä bloggaajat itse syyllistyvät ihan samaan! Ei taas nähdä metsää puilta...

  Ite en jaksa enää tähän tämän kummemmin tarttua, mutta tuo oli pakko sanoa. Hyvä Pia! <3

  P.S. Miekin päivitin Freyaa piiiitkästä aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on just tämä että kauhistellaan lukijoiden käytöstä, mutta se on ihan ookoo että bloggaajat itse arvostelee tai morkkaa toisia.

   Kiitos <3

   Joo, mä ihan onnessani oon ollut uusista postauksista <3

   Poista
 6. Hyvä kirjotus Pia, niin samaa mieltä! Hitsit ton vihan kanssa, se vaan kasvaa kun sitä näin jaetaan ympäriinsä Loppuis jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No loppuispa tosiaan jo :( Oon jotenkin niin kyllästynyt että negatiivisuus tuntuu jatkuvan jatkumistaan.

   Poista
 7. Mä oon onneksi välttynyt näiltä kirjoituksilta, koska tuo laji ei kiinnosta pätkääkään :D Mutta tosi fiksusti kirjoitat. Osaispa ihmiset pitää järjen päässä tunnekuohun vallassakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot onnekas :) Mua laji kiinnostaa tietyllä tasolla, mutta enemmän mua kiinnostaa niitten bloggaajien persoona. Kiitos :) Se ois kyllä oikeasti hyvä, että ihmiset osais miettiä tai edes lukisivat tekstinsä ennen kuin julkaisisivat sen tunnekuohuissaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)