lauantai 22. marraskuuta 2014

Se oikea kevyt viikko

Mä aloin pitämään salitreenien suhteen kevyitä viikkoja viime vuonna, kun aloitin bunkkerivalmennuksen. Ennen sitä en pitänyt kevyitä viikkoja ollenkaan. Taukoja salitreenien suhteen tuli reissujen takia tai jos olin kipeenä. Toki ennen bunkkerivalmennusta tein kolmijakoista saliohjelmaa, mutta mielestäni silloinkin on hyvä pitää niitä kevyempiä treeniviikkoja!


No kevyet viikot oon ajatellutkin aina yleensä salitreenien kevyiksi viikoiksi. Salitreenit tehdään silloin kevyesti, mutta silloinhan voi silti käydä pomppimassa jossain superjumpassa tai juosta super pitkän lenkin, kun se kevyt viikko on tarkoitettu vain salitreenien puolelle. Viime kevyellä viikolla kävin bodyattackissa ja juoksin 10 kilometriä. Niin mikä kevyt viikko?
 

Päätin sitten tällä viikolla, että pidän oikeasti nyt kunnon kevyen viikon. Jätän hyppy pomppu jumpan pois, tilalle bodybalancea jonne ois tarkoitus mennä tällä viikolla jopa kaksi kertaa ja käyn juoksemassa vain lyhyellä lenkillä. Vaikka kuinka tuntuu, että jaksaa treenata ihan täysillä loputtomasti, niin mielestäni kevyt viikko tekee hyvää kropalle ja myös mielelle. Musta on ihan mukavaa, että salitreeni kestääkin normaalia vähemmän aikaa ja aikaa jää sitten enemmän vapaa-ajalle :)


Musta kaikkien ois hyvä muistaa välillä pitää se kevyt viikkokin, jos liikkuu tosi aktiivisesti. Ei kevyt viikko mun mielestä tarkoita sitä, että pitää pari päivää lepoa ja käy sitten tekemässä hullut sali-, juoksu- tai jumppatreenit. Kevyen viikon ei tarvitse myöskään olla sitä, että makaa raajat levällään kotona ja ei liiku ollenkaan. Voi tehdä kevyempiä salitreenejä, jumpata kevyemmin tai juosta vaikka kevyemmin. Nämä ei nyt ole mitään liikunta-alan ammattilaisen ammattivinkkejä, vaan tavallisen kuntoilijan mutuilua!
Mä olen itse ainakin huomannut, että kevyen viikon jälkeen treenit sujuu paljon paremmalla energialla :)
 
Millasia kevyitä viikkoja te pidätte vai pidättekö kevyitä viikkoja ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)