lauantai 6. joulukuuta 2014

Maailman paras joululahja!

Torstaina tiskaillessani kännykkään tuli ilmoitus, että oli tullut sähköpostia. Vilkaisin puhelinta ja huomasin, että oli tullut suoritustieto jostain kurssista. Alkoi jännittää, koska yhtenä vaihtoehtona oli, että akateemisen ruotsin tulokset olisi tullut. Avasin sähköpostin ja ruotsi oli mennyt läpi! Hihkuin sellaista voitonriemua ja voiton tansseja, että kissat pelästyivät pahapäiväisesti ja Korppu teki hyökkäyksen mun jalkoja kohti :D

Niiden joille ruotsi on älyttömän helppoa, on varmasti vaikea ymmärtää, että akateemisen ruotsin kirjallisen osuuden läpi pääseminen tuntuu maailman kahdeksannelta ihmeeltä.  Tuosta yhdestä perhanan tentistä on ainoastaan riippunut mun kandiksi valmistuminen ja nyt voinkin pistää kandidaatin paperit menemään! Jippii :)  Eihän tähän tarvittu ku käydä tuo ruotsin kurssi 2 kertaa ja tenttiä 4 kertaa! No voin kyllä sanoa, että tähän viimeiseen tenttiin sentään edes valmistauduin ja keskityin kurssilla ja tein tehtäviä. Että oikeestaan  suurin syyllinen on ollut oma laiskuus ruotsin opiskelun suhteen, kun en ole tuota kirjallista tenttiä päässyt läpi :P Mutta parempaa joululahjaa en olisi tänä jouluna voinut saada! Yksi iso stressitekijä poistui nyt harteilta :)


Torstai oli muutenkin tosi hyvä päivä, tein aivan älyttömän hyvän jalka-käsitreenin Vesikon kuntosalilla. En halunnut joutua illemmalla tekemään salitreeniä kiireessä ennen saunavuoroa, joten päätin tehdä salitreenin hyppytunnilla ennen iltapäivän luentoa. Yliopiston kuntosalilla jalkatreeniä ei ainakaan pysty tekemään tai mulla ei ainakaan kestä järki siinä, kun porukkaa on hirveesti ja laitteet ja se yksi ainoa iso tanko on koko ajan varattuna :( Päätin siis mennä Vesikon salille vaikka siinäkin mua vähän ärsyttää, kun siellä ei ole sellaista 20 kilon irtotankoa, mutta onneksi muita jalkalaitteita ja käsipainoja löytyy!


Toki jouduin hyppytunnillakin tekemään jalkatreenin aika sykkien, koska luennolle piti ehtiä, mutta kaupan päälle ei ollut illan väsymystä. Jalkoihin sain ihan älyttömän hyvän tuntuman! Jalkaprässissä tuntuma oli tosiaankin takamuksessa ja takareisissä. Askelkyykyt penkille oli ihan tuskaa ja hyvä kun pystyin sarjatauoilla suorassa seisomaan.  Jalkaprässissä ollut mies totesi mulle, että sä teet kyllä kovaa treeniä. Siitäkin tuli hyvä mieli, että en ihan heiluttelijaltakaan salilla vaikuta :)SJMV oli mulla se mistä en tiennyt, että saanko sopivia painoja ku ei ollut sitä 20 tankoa. Otin niitä valmiiksi täytettyjä tankoja ja sopivan painon kyllä sain. En tiennyt paljoa se tanko painoi, niin täsmällistä painoa en tiennyt, mutta tuntuma oli hyvä!

 Jalat kyllä kramppas ihan kiitettävästi, kun siirryin käsiä treenaamaan. Se huono puoli on käsitreenissä jalkatreenin jälkeen, kun varsinkin liikkeissä joissa seistään, alkaa jalat helposti kramppaamaan. Kädetkin sain hyvin treenattua ja vähitellen tässä edistytään ton scott-penkin kanssa. Scotissa tuntuu, että saa aina vaan veivata niillä samoilla painoilla, mutta pikku hiljaa tästä edistytään!


Kädet oli kivassa pumpissa treenin jälkeen ja hauiksessakin näkyi ”uusi” suoni! Kuvaan en sitä kyllä saanut ikuistettua.  Erityisen hyvä mieli tosta treenistä kyllä nyt tuli, kun jalat tuntui ottavan treenin kunnolla vastaan. Nyt ei treenin jälkeen tuntunut, että onkohan sitä tehnyt tarpeeksi rankan treenin. Asennevamma Vesikon salia kohtaan kans unohtui, kun jalkatreeni sujui siellä ihan uskomattoman hyvin. Tosin rintatreeniä en siellä halua tehä, kun ei siellä ole oikeaa penkkiä. 

Ei me tässä mitään, vaikka äsken vähän toisiamme läiskittiin.
 
Itsenäisyyspäiväksi kaurautettiin mökille. Päivä sujuukin Tuntematonta sotilasta (joka pyörii parhaillaan) katsellen ja Linnan juhlat tulee kans katsottua. Lenkillä ois tarkoitus piipahtaa ennen Linnan juhlia :)

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Onko teillä jotain itsenäisyyspäivän perinteitä vai onko se päivä muiden joukossa?

10 kommenttia:

 1. Oo, onnea tentin läpäisystä! Ja salifiilis sekä tuo kommentti eivät myöskään kuulosta hassummilta! ;) Mulla ei oo mitään traditioita. Tässä just salilla kuntopyörää poljen ja illalla sitten vaan juhlien katselua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tätä on kyllä odotettu!

   Eipä niitä traditioita ole pakko ollakkaan :) Sun itsenäisyyspäivä kuulosti kivalta :)

   Poista
 2. Jee, mahtavaa Pia! :) Hyvä sinä, nyt se ruotsi on suoritettu! ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Pia! ymmärsin tosta saliosuudesta niinkin paljon, etten ymmärrä salilla käymisestä yhtään mitään :D sit kun lopetan olemasta köyhä opiskelija niin hankin kyllä jonkun salikortin ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heh, no hyvä että sen sentään ymmärsit :D Kannattaa, salilla käynti on ihan huippua!

   Poista
 4. Onnea ruotsin läpäisystä! :) Se on niin hieno tunne, kun saa sen viimeisen, taakaksi muodostuneen kurssin suoritettua ja painolastin pudotettua harteilta... :) Vaikkei ne suonet oo kovin yhteistyökykyisiä kuvaustilanteissa, niin komia käsi ja olkapää!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No niin kyllä on! Tuosta tentistä on kyllä ollut ihan riittämiin stressiä.

   Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)