perjantai 19. joulukuuta 2014

Mahotonta meininkiä

Oon selvästi katsonut viime aikoina liikaa The Joulukalenteria ;) Katson sitä kyllä yleensä päivien tahtiin, mutta jos on unohtunut katsoa, niin pitää välillä katsoa pari jaksoa putkeen. Silloin turhauttaa, kun juoni tuntuu etenevän nopeammin ja haluaisin tietää jo mitä seuraavana päivänä tapahtuisi, mutta kun etenen sen katsomisessa kalenterin mukaan, niin pitää vaan aina se päivä odottaa :P

Tänään mun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon vika salitreeni Leppävaaran Fressissä, mutta päädyinkin Sats Elieliin, sillä mielestäni ehdin sieltä paremmin äidin kanssa kahville kuin Leppävaarasta. Vuosi sitten kävin viimeksi tuolla Sats Elielillä ja sen takia sinne oli helppo suunnata. Viime vuonna siellä oli remppa meneillään, joten alkuun olin vähän ihmeissäni, että missä kaikki paikat on, kun näytti pikkasen erilaiselta. Mutta oli kyllä mukavaa, että ei tarvinnut kuunnella jatkuvaa porauksen ääntä tai väistellä remppamiehiä :)
  

Vaikka tiesin, että tuolla salilla on se crossfitpuoli, niin tänään yllätyin todella iloisesti siitä, että siellä crossfitpuolella tangoissa roikkui kuminauhoja. Tänään mun ei siis tarvinnut harjoitella leuanvetoja ylätaljassa, vaan pääsin oikeastaan tekemään niitä. Olen lukenut Annan blogista kuminauhan venytysakrobatiasta ja ajattelin sen olevan vain pitkien ihmisten ongelma. No, kokeillessani venyttää sinistä kuminauhaa, tuntui ettei se venynyt ollenkaan! Tai kun yritin jalkaa siihen saada, niin se tuntui mahdottomalta, eikä kumppari tuntunut venyvän ollenkaan. Vieressä oli vihreä kuminauha ja päätin sitten testata sitä ja sen venyttäminen onnistuikin helpommin ja sain jalankin siihen laitettua, vaikka vähän horjahtelinkin. Eli kyllä näin lyhyemmilläki ihmisillä on ongelmia sen kumpparin venyttämisen kanssa ;) Oli kyllä ihan huippua päästä vetämään leukoja, vaikkakin kumpparin avustuksella!

Viilinkiin kyllä tarvittaisiin tuollaisia paksuja ja kestäviä kumppareita, jotta niillä voisi tehdä avustavia leuanvetoja. Tällä hetkellä siellä on sellaisia ohuempia ja helposti katkeavia. Pitäisi varmaan ehdottaa sitä ensi kerralla siellä salilla käydessä :)


Mä kyllä tykkään jotenkin tosi avarista kuntosaleista tai siis sillain ettei laitteiden ja suorituspisteiden välistä tarvitse mennä sokkeloista reittiä paikasta toiseen.  Kyllä se näin eri saleilla vieraillessa huomaa sen tilojen eron. Toki se on vaan fakta, että jos on vähemmän tilaa ja haluaa tarjota kattavan valikoiman laitteita, niin sitten laitteiden pitää vain olla tiiviimmin. Tosin mitä Imatralta jäi työpaikan salilta mieleen, että sali ei tosiaan vaadi mitään kaikkia tilpehööri laitteita, että voi tehdä hyvän salitreenin :)

Tänään treeni piti tehdä vähän reippaampaan tahtiin, mutta eipä tullut ainakaan sitten haahuiltua sarjatauoilla. Sain pitkästä aikaa tehtyä salitreenin alle tuntiin! Minuuttia alle tuntiin ;)


Syy pieneen kiireeseen oli se, että oltiin äitin kanssa sovittu menevämme Cat Rescue Cafen tukikahvilaan ja lähdin sitten kotoa vähän liian myöhään liikkeelle. No, olin kuitenkin ennen äitiä sovitulla paikalla :) Helsinkiin on siis suunnitteilla kissakahvila, mikä tarkoittaa sitä, että kahvilassa asuu ihan oikeita kissoja. Itse voin tunnustaa, että kuullessani sanan kissakahvila, niin ajatus oli näin kissanomistajana, että onko sellainen nyt hyvä kissojen kannalta. Tai siis kun itse mietin omia kissoja, niin ne on kyllä todella sosiaalisia, mutta toisaalta ensimmäistä kertaa kylässä käyvät eivät pakosti hirveästi kiinnosta ja jos on useampi ihminen paikalla, niin kissat ovat mieluummin omissa oloissaan. Toki jos ihan kaikki on tuttuja, niin sitten mennään jonkun kylkeen kiehnäämään :)


Tutustuin kuitenkin netin kautta Tampereella olevaan kissakahvilaan ja se vaikutti ainakin siltä, että se on toteutettu kissojen ehdoilla. Sisustuksessa on otettu kissat huomioon ja kahvilaan pitää yleensä tehdä varaus, eli kahvilassa ei ramppaa edes takas mielettömiä määriä ihmisiä.  Ja tänään tuolla tukikahvilassa kyselin kissakahvilan kissojen hoidosta ja kahvila tosiaan aiotaan toteuttaa ihan kissojen ehdoilla. Tallinan kissakahvilan katastrofi aiotaan välttää sillä, että kissoille on omat tilat, jonne asiakkaille ei ole pääsyä ja ainakaan alkuun kissoja ei saa adoptoida, ettei kissojen mahdollinen jatkuva vaihtuvuus aiheuta stressiä pidempään kahvilassa asuville kissoille. Kahvilaan tulevat kissat aiotaan ottaa kodeissa kotia etsivistä kissoista, koska kyseisillä kissoilla ei ole mitään yhdistystä pitämässä niistä huolta. Sitten kun kissakahvila avaa ovensa Helsingissä, niin aion ehdottomasti käydä sinne tutustumassa :) Omin silminhän sen oman mielipiteen pääsee muodostamaan.


Tulipahan puhetta kissoista, mutta kun pääsen kissoista puhumaan, niin ei meinaa puhetulva lakata :) Heh. Ja huomenna pääsenkin omien kisuvauvojen luokse <3 Tänään aamulla, kun heräsin siihen, että isäpuoli asensi uutta kiuasta paikoilleen, niin unenpöpperössä kuvittelin kissojen kolistelevan jossain ja meinasin rynnätä sängystä katsomaan, että mitä ne siellä kolistelee, kunnes tajusin olevani kotikotona :D

Oon tässä jo pari kertaa pyörinyt Stockmannilla, kun mulla oli lahjakortti sinne. Joensuussa, kun Stockaa ei ole eikä edes sitä beauty kauppaa, niin pääkaupunkiseudulla vieraillessa pitää koitta katsastaa Stockan tarjonta. Oon vaatteita katsellut ja todennut, että suurin osa on vaan aivan järkyttävän tyyristä tai sitten en ole sovittaessa vaan tykännyt :( Tänään päätin kuitenkin sovittaa tuota ihanaa pitkähihaista ja päätin sen ostaa, kun lahjakortin jälkeen ei tarvinnut paljoa siitä maksaa! Yleisin ongelma mulla on vaatteiden kanssa, että mietin, et mulla ei ole muka mitään sopivaa pitkähihaista vaikka niitä löytyy jonkin verran ;) En uskon, että tähän ihan heti kyllästyn!

Ehdotatteko salille koskaan uusia laitteita tai toivotteko jotain tietynlaisia jumppia? Herääkö teillä ajatuksia kissakahvilasta? Itsellä ehkä se ainoa negatiivisin ajatus on se, että kissat joutuvat olemaan yöt yksin ja pitempiä aikoja yksin, kun kahvila on kiinni, vaikka siellä hoitajia käy. Toki peilaan tätä ajatusta omista kissoista, sillä ne viihtyvät niin paljon seurassa! En siis itse halua pitkiksi ajoiksi jättää niitä hoitoon sillein, että niitä käydään ruokkimassa ja leikittämässä, vaikka tämäkin hoitomuoto on kullanarvoista apua!

6 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti pyytää Viilinkiin hankkimaan noita kumppareita! Luulis, ettei ne ole kovin kalliita edes niin voisivat helposti suostuakin :)

  Kiva kun avasit täällä blogissa tuota kissakahvila-aihetta :) Huomasin FB:ssä kun olit tykänny siitä sivusta, niin piti itekin käydä kattoo. Mut nopeesti vaan katoin ja luulin, että kyse on vaan sellaisesta kahvilasta, jossa omistajat pitää omia kissojaan ja jonne asiakkaatkin voi mennä kissojen kanssa. En siis tiennyt, että tarkoituksena on että ne kissat oikeesti asuu siellä ja niille etsitään kotia. Ajatuksena toki aivan ihana, mutta sopiiko se tosiaan ihan kaikenlaisille kissoille? Ainakaan meidän keskimmäinen (RIP) ei ois kyllä ikinä pystynyt olemaan tuollaisessa paikassa. Toivottavasti tuo saadaan toimimaan ja kissoille hyviä koteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä niitä kyllä ehdottaa, ei olis kallis investointi ja uskon, että ois ihan useammalle niistä hyötyä!


   Hui kauhistus, sellanen kahvila jonne mentäisiin kissojen kanssa ois mun mielestä kamala :'D Tai siis kun kissat eivät lähtökohtaisesti pidä toisista kissoista ja en tunne kovin montaa kissaa, jotka pitäisivät matkustamisesta!

   Mä uskon, että siellä kyllä valitaan juurikin ne sosiaalisimmat kissat ja kissatkin pääsevät tutustumaan toisiinsa ennen kahvilan avaamista tai ainakin näin tuon Tampereen kahvilan kohdalla. Helsingin kissakahvilassa ei ainakaan alkuun haeta kissoille uutta kotia eikä ehkä koskaan, koska kissojen vaihtuvuus saattaa tosiaan olla liian stressaavaa kauemmin kahvilassa oleville kissoille.
   Itse voin kyllä tuosta kahvilasta muodostaa sen oman mielipiteen, kun siellä olen käynyt :) Ainakin Tampereen kahvilan juttuja seuraillessa on vaikuttanut tosi hyvälle :) Tälläkin viikolla kissat ovat lomalla ja kahvilan omistajat viettäneet kisujen kanssa aikaa :)

   Poista
 2. Mä laitan aina sen kumpparin polven alle :) monet ei siitä tykkää, mut en ymmärrä mikä siinä on muka niin vaikeaa verrattuna siihen että laittaisi jalkapohjan alle..

  Mä aloitin viime vuonna kattomaan the joulukalenteria youtubesta, mutta hitto että mua ärsytti kattoa sitä :D ei se ollut yhtään niin hauska kuin muisti, ja sitä laulua oli ihan liikaa! Hermo meni ja kesken jäi :D

  Itse tulee ehdoteltua useinkin salille uusia laitteita, vaikka fressillä tuo valikoima erittäin laaja onkin. Mutta ehkä sitä tulee tehtyä senkin puolesta kun siellä on töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä oo koittanut tota polven alle laittoa, ku oon kuvitellut et se pitää aina laittaa jalan alle!

   Höh, mä oon tykännyt vaikka toki vähän tylsemmissä laulukohdissa oon saattanut räplätä puhelinta xD Mä en tosiaan muista melkein mitään tuosta sarjasta niin on ihan kuin kattois jotain ihan uutta sarjaa :D

   Tuokin on työntekijänä hyvä ehdotella uusia laitteita, kun tärkeetähän se on olla asiakkaille mahdollisimman monipuolinen tarjonta :)

   Poista
 3. Pakko kysyy, esitetäänkö the joulukalenteri tänä vuonna tvssä vai ootko kattonut muualta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kattonut yotubesta sitä :) Valitettavasti ei oo telkkarissa esitetty :(

   Poista

Kiitos kommentistasi :)