perjantai 12. joulukuuta 2014

Nyt Itämeren tyttärellä on hyvä olo, sydän hellä

Puuh! Vihdoin koitti kauan odotettu hetki ja mulla koitti joululoma! Viimeset viikot on olleet täynnä ryhmätöitä ja tenttejä... Kouluhommia toisensa perään. Tällä viikoilla oon kyllä ollut jo niin valmis lomalle. Eilen oli viimeinen tentti ja torstaina koitin päntätä viimeisiä tiedon muruja tentti materiaalista. Salillekaan meno ei huvittanut, mutta kun mentiin Antin kanssa yhdessä salille, niin tuli lähdettyä :) En kyllä ollut mitään parasta seuraa, kun tehtiin Antin keksimää jalka-käsitreeniä. En halua tehdä tota liikettä, teen tätä. Ai mitä näin vähänkö meillä oli näitä jalkaliikkeitä? Onneksi Antilla oli hyvät hermot ja mä pyysin anteeksi kiukutteluani. Hyvä treeni saatiin tehtyä, itsellä vaan tuo vikan tentin stressi puski salille mukaan.

Päätinkin, että nyt joululomalla unohdan kaiken ylimääräisen ajattelun ja stressaamisen. Onnistuin alkuviikosta jo stressaamaan joululomaa, kun matkustamiseen menee paljon rahaa ja mites joululoman ohjelma muutenkin. Turhaa pilata lomaansa tuollaisella ajattelulla. Espoossa olo ajankin olen sopinut näkeväni muutamia kavereita, enkä tee sillain kuin yleensä että buukkaan aikataulut täyteen ja nään perhettä juuri ennen nukkumaanmenoa. Nytkin on silti kyllä kiitettävästi ohjelmaa tiedossa :D

Syksyllä koulun penkille paluu tuntui todella turhauttavalle ja vaikealle, kun oli kesällä tottunut todella tulostavoitteelliseen työhön ja joka päivä näki paljon oli tavoitteestaan tehnyt. Alkuun olo oli hullun toimeton ja valitsinkin kaikkia ylimääräisiä kursseja, jotta saisin jotain tehtyä ja vaikka opintopistettä on ropissut ja kandin tutkinto on papereita vaille valmis, niin toisaalta on tuntunut etten oo saanut tarpeeksi aikaiseksi. Haluaisinkin unohtaa tämän tyhmän ajattelumallin! Oon tehnyt enemmän hommia kuin on ollut tarkoitus ja mulla opinnotkin on ihan hyvällä mallilla! Turhauttaa kuluttaa energiaa turhaan murehtimiseen. Sen takia oon päättänytkin, että kevääksi opiskellen vaan ne pakolliset opinnot ja pyrin keskittymään graduun. Turha sitä on stressata joka saamarin kevät, että saanko tarpeeksi opintopisteitä Kelaa varten, kun olen joka vuosi saanut ja enemmänkin.

Kevään suurimmaksi haasteeksi taitaa kuitenkin koittaa se loputon töiden haku rumba. Saanko töitä? Missä päin Suomea vietän kesän? Pitääkö mun nyt ostaa se auto? Tässäkin asiassa pitäisi muistaa, että ensimmäistä opiskeluvuoden kesää lukuunottamatta oon saanut aina oman alan kesätöitä. Pitää vaan pistää työhakemuksia menemään, soitella ja toivoa että haastattelu kutsu tulee. Turha murehtiminen ei auta yhtään työnsaannissa.

Onneksi liikunnan avulla voi unohtaa turhat murheet ja niin kävi eilenkin :) Eilisen tentin jälkeen olin tosi harmistunut ja varma että koko loma on pilalla, kun tentti ei mennyt varmana läpi ja uusintaan olisi sitten luettava. Suuntasin tentistä suoraan Foreverille tekemään Pauliinan kanssa salitreenin. Salilla unohdin koko tentin ja treeni oli ihan huippu hyvä! Treenin jälkeen vain hymyilytti ja olin onnellinen alkavasta lomasta!

Nyt istunkin tässä puoli kuuden junassa kohti Helsinkiä. Loma saa ihan huippu aloituksen, kun vietetään bloggareiden kesken pikkujouluja :) Uskokaa pois, onnistuin saamaan pikkujouluista jäätävät ulkonäkö paineet, kunnes tajusin kuinka hölmöä se on!

Kasaantuuko teillä stressi aina tiettyinä aikoina? Mulla taitaa olla ne hetket aina ennen joulua ja ennen kesää, kun pitää saada viimeiset opintohommat aina kasaan.

4 kommenttia:

 1. Kovin tuttua täälläkin tuo stressaaminen. :p Mut hyvä, että sulla syksyn opiskelurumba helpotti! Koitahan rentoutua joululomalla! :) Mukavia pikkujouluja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitäis opetella olemaan stressaamatta, mutta kun se on jotenkin niin tapa jo, että siitä on vaikea olla luopumatta :( Oon kyllä tosi helpottunut, että opiskelurumba nyt rauhottuu :)

   Kiitos!

   Poista
 2. "Päätinkin, että nyt joululomalla unohdan kaiken ylimääräisen ajattelun ja stressaamisen." Oikein hyvä päätös ja toivottavasti myös pysyt siinä! :) <3

  Joo täällä toinen stressaaja. Kyllä sen stressin saa aina kehitettyä ihan tyhjästäkin ja se vaan vaikeuttaa elämää. Kunpa pystyiskin opettelemaan rentoutta elämään.

  Mutta ihanaa joululomaa siulle rakas Pia! <3 Nähdään sit joulun jälkeen! Ja tuo siun uusi banneri on aivan ihana! Tosi raikas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä pysyä päätöksessäni :)

   No niinpä! Sitä kun keksii ihan tyhjästä stressiä :( Jos ensi vuonna molemmat opeteltais sitä rennompaa otetta elämään :) <3

   Kiitos ja hyvää lomaa sinulle <3 Todellakin nähdään <3 Kiva, että tykkäät bannerista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)