tiistai 27. tammikuuta 2015

Välillä on kiva käydä muilla kuin konseptitunneilla

Viime viikolla vielä puhkuin tarmoa gradun suhteen ja nyt päivä päivältä taas ne ämpärissä köllöttävät ötöt alkaa harmittamaan :'D Heh, no olisin toivonut, että oisin saanut aineiston määritettyä jo aiemmin, että pääsisin jo seuraavaan vaiheeseen eli exceliin naputteluun. No varmaan joka vaiheessa, jossa junnaa pitemmän aikaa alkaa ärsyttämään :P

Tänään kuitenkin ötököiden lisäksi pääsin joogailemaan. Tällä kertaa varmistin vielä, että tunti alkaa varmasti 15.30, että en saapuisi paikalle liian myöhään! Pieni kömmähdys mulle kuitenkin kävi, sillä unohdin jumppamaton kotiin. Otin sen kyllä esille ja laitoin eteiseen, mutta ulos lähtiessä se unohtui. Onneksi Areenan Tatami on pehmeä ja onneksi kissat eivät olleet repineet mattoa silpuksi, mitä olin vähän pelännyt :D


Tällä kertaa aloitettiin tunti alkuhiljentymisellä, tehtiin hengitysharjoituksia. Ekaksi hengitettiin sisään- ja uloshengitystä samaan tahtiin ja vähitelleen aina pidennettiin sitä sisäänhengitystä. 

Tänään tuntui ettei ujai-hengitys kulkenut ollenkaan tai en saanut sitä kohinaa kulkemaan! Ehkä joku kaunis päivä :P Tänään tehtiin tunnilla erilaisia asana-harjoituksia kuin sillä tunnilla, millä viimeksi olin. Totta kai alkuun tehtiin aurinkotervehdystä, mutta tällä kertaa tehtiin sen b-osiota. Tunti muutenkin oli asana-harjoituksiltaan  erilainen, tuntu että tänään keskityttiin varsinkin alaspäin katsovaan koiraan. 


Tästä tunnin erilaisuudesta mun viime tuntiin verrattuna heräsikin ajatus, että kuinka mukavaa onkaan käydä välillä muilla kuin konseptitunneilla :) Jumpat joissa oon yleensä käynyt, ovat olleet Lesmillsin jumppia.  Vaikka tunnit ovat ohjelmien vaihtuessa erilaisia niin aina niissä mennään kuitenkin saman kaavan mukaan. Toisaalta taas se on lohdullista ja turvallisen tuntuista, kun tietää mitä tunnilla on tulossa. 

Mutta toisaalta taas on kovin virkistävää, että tietää ettei seuraava asana-harjoitus ole jalkojen voima tai tasapaino tai ole pilatesosuus ;) Ettei aina tiedä, että jahas nyt mennään seuraavaksi tähän, eikä toisaalta ole myöskään ennakko-odotuksia asana-harjoituksista. Kuten mulla yleensä tasapaino-osuudesta. Tunneistakin tulee vähän monipuolisempi fiilis, kun tehdään vähän eri juttuja. Toki tuolla flow-joogassa tehdään myös samoja harjoituksia, mutta ainakin nämä kaksi tuntia erosivat mun mielestä aika paljon toisistaan

Vieläkin joogainnostus kukkii ja sain varattua ensi viikolle paikan flow-joogaan :) Pitää olla yleensä aika nopea varaaja, koska tunnit menee nopeasti täyteen!

Tykkäättekö enemmän konseptitunneista vai ohjaajan itse tekemistä tunneista? Vai onko teille ihan sama?

2 kommenttia:

 1. Mie oon ihan konseptituntien fani, koska sillon tiedän, mitä on tulossa ja että saan tehtyä hyvän treenin, vaikka ohjaaja ei olisikaan huippuhyvä. Ohjaajien omilla tunneilla laadun vaihtelu on myös ihan uskomatonta. Les Millsit on lähes aina parhaita, mikä on tietysti ymmärrettävää kun ammatti-ihmiset kuukausien ajan suunnittelee liikkeitä ja musiikkeja :D Onneksi tutuilla saleilla tiedän, ketkä osaa tehdä hyviä tunteja, ja heidän omillakin sitten käyn mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konseptitunneissa on tosiaan se hyvä puoli, että tietää aina, että mitä on tulossa :) En oo kyllä koskaan ollut huonolla konseptitunnilla, jos ohjaajia vertaa, niin on ollut vaan vähemmän innostavia ohjaajia. Ja tuo laadun vaihtelu ohjaajien omilla tunneilla on kyllä totta! Jotkut on ihan super hyviä ja joillakin tunneilla on ihan blääh.

   Mutta mielestäni on ihan mukavaa käydä muillakin kuin konseptitunneilla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)