torstai 12. helmikuuta 2015

Jännitystä, pyörähdyksiä ja mustelmia

Eilen koitti vihdoin ja viimein se kauan odotettu tankotanssipäivä! Ja voi jestas kuinka koko päivän sitä tuntia saikaan jännittää, sillä se alkoi vasta 20.15. Vähän tuo myöhäinen ajankohta ihmetytti, mutta kun paikan päälle saapuessani huomasin, että tankoja laitettiin paikoilleen, niin aattelin sen olevan yhtenä syynä ja tietenkin tanssikoulun muiden tuntien ja ohjaajan menojen takia.

Mä oon kyllä sellanen jännittäjä aina uusissa jutuissa. Mietin, et kai ehdin ajoissa paikalle, kai löydän oikeaan paikkaan ja kai osaan tehdä tunnilla edes jotain!


Tietenkin kun lähtee ajoissa, niin pääsee ajoissa perille ;) Marikan kanssa oltiin puhuttu, että missä se Tanssikoulu Dream sijaitsee, joten löysin myös oikean paikan. Paikalle saavuttuani vähän yllätyin, kuinka pieni se tanssitila oli, mutta toisaalta tiesinhän, että tankoja on 10. Tila oli kyllä jotenkin tosi kotoisa. Peilejä oli paljon, oli verhoja ja ”discovalot”. En kyllä muuten edes muista oliko ne discovalot päällä, kun oltiin tangolla. 

Jostain kumman syystä olin aatellut et heti tunnin alussa joudutaan kiipeilemään tangolla, mutta tietenkin alkuun lämmiteltiin! Ekaksi tehtiin zumbamainen alkulämppä, joka ei luojan kiitos ollut mitään lattarikeikuttelua, koska oon aivan älyttömän surkea siinä ja niitä biisejä aina inhoan zumbassa ja sh’bamissa. Sitten tehtiin vatsoja ja kyykättiin. Tuli kyllä lämmin!

 
Meitä oli tunnilla ihan ensikertalaisia, muutaman tunnin käyneitä ja kokeneempia. Mielestäni ohjaaja osasi hyvin ottaa meidät kaikki huomioon. Me aloittelijat aloitettiin ihan siitä perusasennosta ja harjoiteltiin pyörähdystä tankotanssi sanastossa se on kai spinnausta?.  Tunnilla muutenkin meidän aloittelijoiden kanssa käytiin helpompia liikkeitä läpi ja kokeneemmat sai sitten kokeilla vaikeampia versioita. Enkä alkuun onnistunut ollenkaan pyörähtämään tangolla. Tuntui ettei käsi pyörinyt ja vauhdin ottaminen tuntui hankalalta. Mutta kun yritti, yritti ja yritti niin sitten se lähti ja hitsi että olin innoissani :)  Ekaksi pyörin vaan myötäpäivään, mutta ohjaaja kehotti kokeilemaan molempia suuntia ja itse asiassa vastapäivään pyöriminen tuntui helpommalta. Siinä sitten pyörähtelin omassa hurmiossani, kunnes siirryttiin tekemään seuraava. 

Tunnilla tehtiin niin monia eri liikkeitä, että puolienkaan nimiä en muista. Mutta muistan ainakin, että tehtiin aurinkoa, tuolia, karusellia, helinää, etu- ja takakoukkua (?) ja kaikkea muuta minkä nimeä en muista. Joissain liikkeissä onnistuin, mutta mitä enemmän niitä sitten tehtiin niin sitä enemmän mä menin sekaisin ja vaikeammaksi se muuttui mulle.  Jalkojen suoraksi saaminen ja kohottaminen tuntui ainakin tosi vaikealta. Keskivartalossakin pitäisi mulla olla enemmän voimaa, että liikkeet onnistuisi paremmin. Oli kyllä niin monta liikkuvaa osaa, kun piti miettiä käsien asentoa, jalkojen asentoa, vauhdin otto jalkaa ja sitten koittaa vielä pyöriä. 


Kuulostaapa hankalalta, mutta kuulkaa se onnistumisen tunne oli huippu, kun onnistuin jossain :) Vaikken varmastikkaan liikkunut tangolla sulokkaasti, vaan enemmänkin räpeltäen, niin onnistuin paljon paremmin mitä olin edes kuvitellutkaan! Kokeiltiin myös tangolle kiipeämistä. Hiffasin kyllä tyylin miten tangolle mennään, mutta en tajunnut et miten ne jalat piti ristiä. Alkuun jäin kauheen matalalle ja en yhtään onnistunut, mut sitten pääsinkin jo sopivalle korkeudelle, mut en osannut jalkoja laittaa oikein. Mutta sinne kuitenkin pääsin kiipeämään enkä vaan joutunut epätoivoisesti hypähtelemään. 

Alkutunnista ei tangolla pyöriminen sattunut, mutta sitten kun piti jalkaa laittaa tangon ympäri, niin sitten alkoikin polttelemaan. Välillä piti vähän pieni tauko ennen uutta yritystä, kun poltti ihan sikana. Tangolle kiipeäminen se vasta sitten polttikin! Alkuun tankokaan ei ollut kovin liukas, mutta siitä se sitten hikistyikin ja oli oltava pyyhkimässä vähän väliä. Hikosin kuin pieni possu, mutta sitä ei edes kunnolla tajunnut, kun koitin niin keskittyä, että saisin onnistuneita suorituksia. Oikeastaan tunnilla ei tullut mietittyä, että oonpas täällä nyt liikkumassa alkulämmittelyn jälkeen, kun keskityin niin siihen tekemiseen!

Ja kuten mun kohdalla niin kyllä siellä ikävästikkin kävi. Vikaksi meidän piti kiertää jokaisella tangolla tekemässä jotain pyörähdyksiä,  en kyllä kauheasti tykännyt tankojen kiertelystä ku tuli kiire olo, kun liikuttiin aina tangolta toiselle . No yhdellä yrityksellä mun kesällä sijoiltaan mennyt ranne päästi aivan järkyttävän rusahduksen! Pelästyin siitä totta kai, mutta onneksi ei ranne ollut mennyt sijoiltaan. Sen jälkeen en kyllä oikein pystynyt keskittymään niihin pyörähdyksiin vaan loikin vaan jotenkin tangon ympäri!Onneksi ranne on ihan suhteellisen kunnossa tänään, mutta jalkoja sitten poltteleekin. En mitään jäätäviä mustelmia saanut, pieniä verenpurkaumia ja palanutta ihoa.

Tykkäsin kyllä tosi paljon ja ehdottomasti aion mennä uudestaan !  Vielä ei ole selvinnyt mahdunko ensi viikon tunnille, kun osallistujia on tällä hetkellä 15/10 ja näissä tilanteissa oon yleensä ollut liian myöhään ilmottautuja ja lentänyt ulos tuosta, kun oikea osallistujamäärä tulee :P
 
Syksylle kuulemma pitäisi tulla Sykettä jumppiin sellaisia tankotanssiryhmiä että 10 ilmottautuu ja ne tunnit sitten vedetään aina sen saman porukan kanssa tietty määrä. Toki toivon, että olisi muitakin tunteja, koska tunnille pääseminen on aina yhtä "kamppailua". Oon kyllä miettinyt, et jos nyt oikein innostun, niin voisin syksyllä osallistua intensiivikurssille. 

Olisi muuten mukavaa jos tällasissa uusissa harrastuksissa olisi kaveri mukana. Ei jännittäisi niin paljoa ja kaverista saa "tukea". Aika moni oli tunnilla kaverinsa kanssa ja kyllä olisi kiva, kun voisi kaverin kanssa yhdessä nauraa omalle räpeltämisella ja jakaa tunnin fiiliksiä. No onneksi voin tänne blogiin niistä selittää :D

Millainen teidän ensimmäinen tankotanssi tunti on ollut? Ootteko innostuneet sen myötä tankotanssista? Ootteko oppineet nopeasti? Täällä Joensuussa ei taida olla samanlaisia tasoryhmiä kuin esim. Helsingissä, joten musta tuntuu et mulla menee kyllä iäisyys oppia, kun oon tällainen sählä :D

6 kommenttia:

 1. Mä en tiedä tästä asiasta kyllä yhtään mitään, mutta tätä oli kiinnostava lukea! Arvaahan sen kyllä, että ton täytyy olla aluks hankalaa ja epämukavaa, mutta sulla on jo muutenkin niin hyvä kunto ja silti se oli haastavaa! En ikinä tuu kokeilee tota :D Eläydyn sun tankotanssiuraan täällä niin pääsen sit vähän niinku megeen itekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voin kyllä tunnustaa, että hyvä kun itsekkään ymmärrän ;) Oli pakko etsiä liikkeiden nimiä tankotanssisanastosta ja oli yksi liikkeen nimi poistettava postauksesta, kun ei todellakaan tehty sitä :D

   No en kyllä siitä omasta hyvästä kunnosta tiiä tai ainakin tankotunnilla tuntui ettei siitä kunnosta ole mihinkään :'D Jos kiinnostaa yhtään niin kyllä suosittelen testaamaan :) Se voi vaikka sulle olla helpompaa kuin mulle! Itse oon taipuisa kuin rautakanki niin ei oo ihan helppoa :'D

   Poista
 2. Tankotanssista on aina niin kiva lukea! :)
  Oon kohta kaksi vuotta tankoillut, ja muistan silti sen ekan kerran. Olin jälkeenpäin ihan mustelmilla, mutta oi että niitä onnistumisen kokemuksia! Se tunne, kun tajuat, että niillä tekniikoilla pärjää yllättävän pitkälle, ja hei, sitähän osaa kun tarpeeksi toistaa! Nyt myöhemmin on tullut vastaan se, että on oikeasti tarvinnut enemmän voimaa juurikin keskivartalosta ja käsistä, kun tehään inverttejä (pää alaspäin tangolla, jee!). Mutta onneksi niissäkin kehittyy. Tankotanssi on kyllä rakkautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaminen on kyllä ihan älyttömän tärkeetä! Kun alkuun pyörähdyksiä tehdessä tuntui, että en onnistu ja osaa yhtään, mutta kun toisti yhä uudelleen ja uudelleen, niin sitten onnistui :) Ja kyllä niistä pienimmistäkin onnistumisista tuli ihan uskomattoman hyvä fiilis :)

   Voi apua, musta tuntui, että keskivartaloon tarvi voimaa jo siinä, kun piti jalkoja koittaa nostella pyörähtäessä.
   Mutta tosiaan, eiköhän sitä juurikin tankotanssitunneille noissa kehity :)

   Poista
 3. Pystyn hyvin samastumaan tuohon uuden asian jännittämiseen, oon ite ihan samanlainen... Mut voi kuinka kiva lukea, että tankotanssi oli noin hyvä kokemus! :) Toivottavasti sun ilmoittautumiset menee läpi ja pääset useamminkin tunneille. Luulisi, että jos tankotunnit on tosi suosittuja, niitä voitais yrittää järjestää ehkä enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet jutut vaan jännittää ihan älyttömästi, mutta kivaa on kuitenkin, että uusia juttuja uskaltaa kokeilla jännityksestä huolimatta :)

   Ei oo kyllä vieläkään tullut vahvistusta, että pääsinkö tunnille vai en :( Pitää kyllä maanantaina sitten jo laittaa kyselyä, että milloin oikea osallistujamäärä vahvistuu!

   Syksyllä toivottavasti tulee lisää tankotanssitunteja kalenteriin, koska ne on ihan supersuosittuja!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)