lauantai 21. helmikuuta 2015

Sotketko kuntosalilla?

Postauksen otsikkoa ihmettelevät varmasti mun ystävät, jotka tietävät etten ole mikään itse neiti siisteys ;)  Mutta vaikka en olekaan super siisti ja aina puunaamassa kodin joka nurkkaa, niin jonkinlainen looginen järjestys on mun mielestä kiva juttu. Toki jonkun mielestä mun looginen järjestys on epälooginen ;)  Mulle ei siis ole maailman loppu, jos tavarat ei ole tiptop ja nurkat kiillä, muuta kyllä se ärsyttää, jos sotkuisuus hidastaa tekemistä, varsinkin kuntosalilla.

Mielestäni on hassua, että miten ihmiset laittavat salilla levypainoja ja käsipainoja välillä ihan minne sattuu ja miten sattuu. Varsinkin kun kuntosalilla käy muitakin ihmisiä, silloin sitä siisteyttä olisi mielestäni varsin hyvä miettiä.

Kun juuri tarvitsisin sitä 5 kilon kiekkoa.
Viilingissä levypainojen telineisiin on laitettu väritarrat, jotka kertovat että minkä värisen kiekon kuuluu mihinkin laittaa. Sitten on toki sellaisia telineitä, joissa niitä tarroja ei ole. Arvatkaa vaan kuinka moni sitten noudattaa näitä värikoodeja? Se on aina niin hauskaa, kun lähden hakemaan niitä 1,25 kilon levypainoja ja ne ovatkin neljän 10 kilon levypainon takana. Itse ainakin haluan yleensä tehdä treenin sutjakasti ilman turhia viivyttelyjä, mutta kun joutuukin kaivamaan niitä levypainoja väärässä paikassa olevien levypainojen takaa, niin hidastaa se menoa tietenkin.

Eikö näin ole kaikkien helpompi löytää tarvitsemansa levypaino?
En sitten tiedä mikä siinä on, kun ei välitetä salin järjestyksestä ollenkaan. Halutaan vaan laittaa johonkin vapaaseen kohtaa levypainot? Itse olen alkanut kiinnittämään järjestykseen enemmän huomiota, mitä kauemmin olen salilla käynyt, mutta kun tästä toiminnasta ei voi syyttää pelkästään aloittelijoita, vaan kyllä ne vakkaritkin ”sotkevat”.  Käsipainot eivät luoja kiitos Viilingissä kauheasti seilaa laittoilla, vaan ovat omilla paikoillaan. Tosin tammikuussa 2014 jotkut sotkijat näemmä liittyivät salille, koska käsipainoja löytyi venyttelypaikasta tai ihan jostain muualta kuin omilta paikoiltaan. Onneksi nämä sotkijat ovat ottaneet opikseen tai vaihtaneet paikkaa!

Ehkä kaikista ärsyttävintä ajattelemattomuutta on kuitenkin painojen jättäminen laitteisiin. Ensinnäkin se aiheuttaa sen, että ei voi olla varma onko laite käytössä vai ei. Toiseksi se voi oikeasti aiheuttaa vaaratilanteita. Jonkun himo bodarin mielestä hänen laitteeseen jättämät levypainot ovat ihan kärpässarjalaisen luokkaa, mutta toiselle ne voivat olla aivan järjettömän isot. Vesikon salilla käydessäni joku oli jättänyt jalkapärssiin 50 kilon levypainot. Itse en niitä siinä tarvinnut ja aloin pohtimaan, että mitenköhän saan ne mahdollisimman turvallisesti pois. Levypainoissa ei ollut kahvoja ja ne olivat vielä suhteellisen korkealla. Toki viisainta olisi tässä tilanteessa pyytää apua, mutta kun olen itsepäinen. Otin sitten halausotteen levypainosta ja toivoin, että en pudota sitä varpailleni. Onnekseni sain sen turvallisesti alas, mutta sivusta seurannut mies tuli sitten ottaamaan pois sen toisen 50 kilon kiekon. Jos levykiekot olivat niitten laittajalle sitten liian raskaat pois otettaviksi, niin miksei olisi voinut sitten käyttää useampaa levypainoa? 

Vaikka salin epäjärjestys toisinaan ärsyttääkin, niin en ala siellä siivoamaan kaikkia levypainoja oikeille paikoilleen.  Koska en ole salin siivoaja tai muutenkaan töissä siellä. Saatan laitella levypainoja oikeille paikoilleen jos niitä ei ole paljoa ja olen joitakin väärillä paikoilla olleita levypainoja itse käyttänyt.

Oletteko kohdanneet sotkuisuutta tai epäjärjestystä kuntosaleilla salin käyttäjien puolesta? Laitteletteko itse tavaroita oikeille paikoilleen muiden jäljiltä vai annatteko olla?

2 kommenttia:

  1. Toi on nii ärsyttävää! Tänäänkin joku oli jättänyt kyykkypaikalle painot ja lähtenyt veke. Ite raivaan aina paikoilleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä sitten arvailet, että onkohan paikka varattu vai ei >:( Mäkin aina vien painot paikoilleen ja jos huomaan, että oonki unohtanut ne laitteeseen niin meen ottamaan ne pois (jos siis laitteessa ei ole silloin ketään).

      Poista

Kiitos kommentistasi :)