sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ihana bodybalance

Kuten olette ehkä huomanneet, niin joogaamisen aloitettuani on sitä tullut vertailtua bodybalanceen ja vähän samalla tullut parjattua balancea. Oon tykännyt aiemmin balancesta  ja käynyt ainakin kerran viikossa balancessa, mutta flow-joogan aloittamisen jälkeen balance ei ole niin innostanut. Tällä viikolla ne Sykkeen jumpat oli lomalla, joten flow-joogaan en päässyt ja päätin sen sijaan mennä Viilinkiin balance-tunnille.


Tunnille saavuin juuri ja juuri ennen sen alkua, joten alkulämmittely meni mulla vähän sellaseks ööhmm onneksi ehdin huuuhh… Ennen täysin balancen mukaan tempautumista sitä tuli tosiaan vertailtua joogaa ja balancea keskenään. Vähän huvitti, kun samoja liikkeitä kutsuttiin eri nimillä. Tässä on varmaan vähän sama juttu, kun jos joku on harrastanut esim. kuntonyrkkeilyä ja menee bodycombat tunnille. 

Jalkojen voiman jälkeen pääsin kunnolla fiilikseen mukaan ja unohdin moiset vertailut. Tykkäsin tosi paljon tästä nykyisestä ohjelmasta joka vaihtuu pian. Tasapaino-osuus oli kiva ja tuntu, että mulla on tasapaino vähän kehittynytkin tässä. Lonkan avaukset oli ihania ja core osuuskin mukava ei loputtomia lankutuksia. Selkäsosuudessa kyllä tuntui, että siinä taaksetaivutetussa kamelissa en meinannut saada jaloista kiinni. Tuntui, että kaadun vaan taaksepäin ja toisella kerralla en siinä onnistunutkaan. Oon kunnon rautakanki :'D Muutenkin kun jossain liikkeissä piti saada käden selän takana yhteen niin ei kyllä ollut lähelläkään onnistumista!  Ja hiihii, kiva että ohjelmassa oli silta mukana. Musta se on kiva aina huomata, että siihen pystyy vaikkei se tokikaan kamalan vaikeata ole. Ehkä sen hauskuus on jäänyt siitä, kun lapsena koitettiin harjoitella kävelemistä silta-asennossa, kun jossain telkkarin sirkusohjelmassa nähtiin jonkun niin tekevän.

 
Balancessa oli siis kyllä tosi kiva käydä pitkästä aikaa, eikä siinä oikeestaan oo mitään pahaa joogaan verrattuna. Se on oma tuntimuotonsa ja eikä mua kyllä haitannut nyt yhtään, että tiesin aina mitä seuraavaksi on tulossa. Ehkä mulla jäi vaan kurjat muistot viime balancesta, ku mulla oli silloin se olkapää kipeä.

Ja vaikka vuorokausi on nyt vaihtunut ja enää ei ole naistenpäivä, niin haluan toivottaa kaikille naisille hyvää naistenpäivää <3 Mielestäni naistenpäivä on tärkeä päivä, koska se muistuttaa siitä, että aina meillä ei ole ollut samanlaisia oikeuksia kuin nykyään. Edelleen tasa-arvossa on puutteita Suomessakin, kamalinta on ehkä huomata että sitä epätasa-arvoista suhtautumista löytyy asenteiden kautta jopa ihan omasta ikäluokasta. Pitää muistaa, että muutoksia kohti parempaa tasa-arvoa saa aikaan vain teoilla ja sanoilla!  

Mitäs olette tykänneet bodybalancen nykyisestä ohjelmasta? Vertailetteko joskus saman tyylisiä lajeja keskenään? Sen tiiän ainakin, että taistelulajeja harrastaneet ovat ainakin bodycombattia "arvostelleet", kun siinä kuitenkin opetetaan asioita "väärin" verrattuna oikeisiin lyöntitekniikoihin. 

4 kommenttia:

 1. Tuohon vertailuun täytyy sanoa, että joskus kyllä tuli hampaita kiristeltyä kun ohjasi salin puolella jollekin maastavetoa (perinteinen mave, voimanostotyylillä) ja ohjattava vertasi sitä pumppitunnilla saamaansa oppiin - ei siellä kyllä maastavetoa tällä tavalla tehdä, siis oikeaa maastavetoahan ei tehdä näin vaan näin? Ja tämä toistui hyvin monesti, vieläpä monen muunkin liikkeen kohdalla. Eihän siinä "ammattilaisena" oikein voinut kuin hymyillä ja todeta että noh ne jumppaliikkeet on vähän erilaisia vaikka sisin huusi hoosiannaa ja facepalmasi kun viimeistä päivää :D Mutta varsinkin voimanostoliikkeet saatan kyllä ottaa vähän turhankin henkilökohtaisesti, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eii! Toi kuulostaa ihan kaamealta, varsinkin ku toinen väittää etteihän niitä näin tehdä :'D Ymmärtäisin, että toteaisi, että pumppitunnilla ei oo näin tehty, mutta että väittää totuunena :'D

   Poista
 2. Balance on kyllä ihana tunti, varsinkin nyt alettuani sitä itse ohjaamaan oon rakastunut täysin! :)

  Itse oon ymmärtänyt, että Les Mills pyrkii tunneillaan pitkälti autenttisuuteen, mutta liikkeet on tietysti tuotu ryhmäliikuntaympäristöön. On sanomattakin selvää, että esimerkiksi Combatin ja Balancen tavoite ja tulokset ovat erilaiset kuin nyrkkeilytreenin ja joogan, vaikka niissä samoja elementtejä onkin - Les Mills- tunnit pyrkivät kuitenkin helposti lähestyttävään ja tehokkaaseen ryhmäliikuntakokemukseen. Yleensä liikkeen modifioinnilla tai eri nimen käyttämiselläkin on ihan perusteltu syy: nopeasti musiikin tahtiin tehdessä on nopeampaa sanoa "kulmanoja" (joka myös kuvaa liikettä) kuin "alaspäin katsova koira" (joka on joogaa tuntemattomille täysin outo termi). Combatissa liikkeitä taas muunnellaan hypyillä ja jalkatyöllä sykettä nostavammiksi.

  Itse en ole koskaan tajunnut mainitsemaasi Les Mills -tuntien "mollaamista". Luulisi jokaisen tajuavan, että ryhmäliikuntatunti ei voi olla täysin autenttinen jonkin lajin suhteen. Kun liikkeet ovat erilaisia, myös niiden tekniikka ja ohjaaminen on erilaista. Les Millsin lisenssiseula on kuitenkin aika tiukka ja tekniikan ohjaamisesta ollaan tarkkoja. Itse en ainakaan ole huomannut kenenkään neuvovan jotain liikettä niin, että siitä olisi asiakkaalle vahinkoa. Tietysti asiakkaiden voi olla vaikea ymmärtää, että vaikkapa Pumpin penkkitekniikka on eri, kuin maksimipainoilla tehtävän saliharjoittelun. Haastetta riittää!

  Noniin, tulipa melkoinen romaani! :D Nostit kuitenkin esille mielenkiintoisen aiheen, enkä voinut olla kommentoimatta. Mukavaa viikon alkua siulle Pia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on <3

   Kiitos selvennyksestä. Toi on kyllä totta, että esim. se kulmanoja on selvempi ja nopeampi sanoa kuin alaspäin katsova koira :)

   Toi on kyllä totta, että on ihan hassua mollata joitain jumppatunteja niitten tyylistä. Ja balancen jälkeen mua huvittikin, että miksi ihmeessä oon mennyt vertailemaan balancea ja joogaa keskenään, kun ne on ihan erilaisia tunteja kuitenkin :D Sama ku menisin valittamaan Sh'Bamiin, että Zumbassa ei tehdä yhtään näin :'D Tosin salilla kävijät kyllä helposti ihmettelevät crossfittaajien treenityylejä ja kyllä mäkin välillä :'D

   Se on kyllä totta, etteivät kaikki asiakkaat ehkä ymmärrä, että esim. bodypumpissa tehtävät liikkeet on vähän eri asia kuin salilla maksimipainoilla tehtävät liikkeet. Toki oon pumpista saanut oppia joidenkin liikkeiden kohdalla salilla :)

   Kuule, romaanikommentit ovat kivoja :) Kivaa viikkoa myös sinulle Roosa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)