keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Hiljaa kohti hölkkää

Tästä päivästä tuli sitten tuplatreenipäivä. Mun oli eilen tarkoitus käydä juoksemassa, mutta jätinpä sitten menemättä :) Oli kyllä ihan hyvä pitää ”ylimääräinen” lepopäivä, sillä 8appron jälkeinen lepopäivä ei oo kunnollinen lepopäivä tohtorintutkinnon jälkeen ;)

Illaksi olin varannut bodybalancen ja ennen sitä päätin käydä juoksemassa, eli mistään raskaasta tuplatreenipäivästä ei ollut kyse. Oon siis nyt pikku hiljaa ottanut juoksun mukaan kuvioihin. Tottahan taisivat olla ne kommentit, että keväällä se juoksuintokin varmasti palailee :)  Mutta kyllähän sen tosiaan huomaa, että ei ole vähään aikaan juoksenneltua. Askel tuntuu tosi raskaalle ja tuntuu että juoksen kuin liisterissä.


Toisaalta kunto ei ole myöskään romahtanut sille tasolle, että mun tarvitsisi kävellä osan matkasta vaan pystyn kyllä juoksemaan ihan koko lenkin ajan!  Oon päättänyt aloittaa tän juoksemisen rennosti ja rennolla asenteella. Eli juoksentelen sen pituisia lenkkejä kuin huvittaa ja vaihtelen lenkkireittejä, että mielenkiinto pysyy yllä :)

Tältä kesältä multa jää perus katupuolimaratonit. Ne ei nyt jostain syystä hirveästi innosta. Äitin kanssa viime syksynä suunniteltiin, että voisi tänä vuonna osallistua Pirkan hölkkään. Nyt se ajatus on taas alkanut mua kiinnostamaan vaikka talvella se ei tuntunut kauhean houkuttelevalta. Kävin tutustumassa tapahtuman sivuihin ja sain kyllä sellasen kuvan, että on tosi mukava tapahtuma ja ei tosiaankaan niin vakava. 33 kilometristä asfaltilla juostaan todella vähän :)

Mutta kyllähän se mietitytti tänään kuitenkin, että matka on kuitenkin 33 kilometriä ja mun juoksukunto on ihan rapakunnossa :'D Lokakuuhun on kyllä aikaa, että aikaahan tässä on sitä kuntoa kohottaa. Päätin kuitenkin varuiksi kysellä Hannan mielipidettä, että olisko ajatus tuosta tapahtumasta mahdollinen, kun en nyt ole oikein juossut talvella. Hannan mielestä mun on ihan mahdollista päästä juoksukuntoon tuonne eli tässä sitä sitten lähetään vähitellen harjoittelemaan Pirkan hölkkää varten :)

 
Mikään verenmaku suussa tai hampaat irvessä en oo alottamassa harjoittelemaan lokakuuta varten. Aika rennolla otteella, tarkoituksena olisi treenata samaan tyyliin kuin Vantaan puolimaratonia varten.  Viime kesän puolimaratoneihin koitin treenata liian suunnitelmallisesti ja sitten niitten jälkeen iskikin ihan totaalinen kyllästyminen koko juoksemiseen. 


Lenkin jälkeen kävin bodybalancessa ja olinkin kokeilemassa ekaa kertaa uutta ohjelmaa. Tykkäsin kyllä uudesta ohjelmasta. Tunti tuntui menevän kyllä ihan älyttömän nopeasti :o  Tuntui ettei ollut sellaisia pidemmän aikaa kestäviä venytyksiä. Vähän petyin lonkan avauksiin. Oli kyllä kivaa, että aurinkotervehdys oli erilainen. Välillä vähän kyllästyttää se nimittäin kyllästyttää, kun aika samantyylinen se aurinkotervehdys on eri ohjelmissa. 

Mihin kesän urheilutapahtumiin olette osallistumassa kesällä? Ootteko kokeilleet uusinta bodybalancea? Mitä olette siitä tykänneet?

6 kommenttia:

 1. Yhdyn Hannan mielipiteeseen tuosta Pirkan hölkästä! On sulla kuitenkin sen verran pohjakuntoa, että varmasti selvität sen syksyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ett useampi on samaa mieltä :) Eihän tässä kyllä nollasta aloteta!

   Poista
 2. Miun tekisi hirmuisesti mieli osallistua johonkin juoksutapahtumaan, vaikka 5-10 kilometrin lenkille! Kaikki miun elämäni aikana juoksemat lenkit vaan voi laskea kahden käden sormilla.. :D Olis kiva nähdä, miten hyvin "jumppakunnolla" pärjää, kun aerobisia tulee kuitenkin sykittyä se 6-10 tuntia viikossa!

  Uusin balance on ihana, kivalla tavalla erilainen! Toivottavasti seuraavassa jatketaan tätä linjaa :) Miulla tosin sama juttu, että lonkanavaukset on vähän tylsä, tykkään enemmän esim. puolilootuksessa venyttämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia 5-10 kilsan juoksutapahtumia järjestetään varmaan tosi monia kesällä :) Eikun vaan osallistumaan! Aivan varmasti sun kunnolla saat hyvän ajan :)

   Se oli kyllä kiva, että oli erilainen balance, erityisesti aurinkotervehdyksen suhteen :) Itse olisin kaivannut jotenkin pidempi kestoisia lonkan avauksia!

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa :)! Mä en oo niin tykännyt tästä uudesta balancesta, jota oon tosin käynyt vasta kahdesti kokeilemassa. Tykkäsin niin edellisestä, joka oli sellainen ooooikein perus ja hidas, että tää ei jotenkin ihan samallalailla iske. Mutta balance ku balance, on se aina silti ihanaa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se hitaus balancessa on mun mielestä juurikin niin nautinnollista <3 Mutta balance on kyllä aina ihana ohjelmasta huolimatta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)