sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Eiköhän täällä ole meille kaikille tilaa

Blogeissa on viime aikoina pyörinyt aiheet ”Mikä blogeissa ärsyttää” ja ”Millainen on hyvä blogi”. En nyt tiiä kuinka laajamittaisesti, mutta olen näihin aiheisiin törmännyt ja ne ovat herättääneet itselle ajatuksia, joista aattelin kirjoittaa postauksen!

Vaikka blogi ärsytys-postaukset on kirjoitettu huumorilla ja niillä ei ole tarkoitus loukata ketään tai kenekään blogia, niin on hyvä muistaa, että varsinkin kirjoitettu huumori on vaikea laji. Toisaalta herää myös ajatus, että miksi sitten on ookoo arvostella toisten blogeja, vaikka se tehdään huumori mielessä. Ei tietenkään kaikkien blogien tyylistä tai ulkonäöstä voi pitää, mutta siitä postauksen tekeminen ei ole loppujen lopuksi kamalan kannustavaa. Varsinkin Suomen mittakaavassa bloggaaminen on monelle pelkkä harrastus.  Jokaisesta bloggaajasta ei tule ammattibloggaajaa eikä kaikki bloggaajat siihen pyrikään. Eli bloggaaminen on monelle harrastus. Hyvin monelle esimerkiksi neulominen on pelkästään harrastus. Neulotaan, koska se on kivaa ja töitään saatetaan haluta esitellä myös muillekin. Mitä jos joku kommentoisikin neulojalle ”Mä en kestä, kun joku neuloo ton värisellä langalla” tai ”Mua suorastaan ärsyttää, kun joku neuloo tuohon tyyliin, kun se ei näytä yhtään hyvältä!”  Moni saattaisi tällaista kommentointi tyyliä karsastaa, mutta blogien kohdalla se on ihan ok, koska se on niin hassun hauskaa?

En tässä kiellä, että rakentavaa kritiikkiä ei saisi antaa. Se on varmasti enemmän kuin ookoo monelle bloggaajalle! Itsekin olen saanut kirjoitusvirheistä palautetta ja olenkin pyrkinyt skarppaamaan niitten kanssa välillä kuitenkin siinä onnistumatta.Ihmiset panostavat harrastuksiinsa eri tavalla, näkeehän sen jo kuntosalillakin! Toiset ostaa heti tuliterät kamppeet harrastustansa varten, toisille on tärkeämpää, että on toimivat välineet.  Sama on blogien kohdalla. Toiset haluavat panostaa kuviin niin paljon, että ostavat järjestelmäkameran. Toisille tärkeämpää on että on edes jonkinlaisia kuvia ja toiset taas eivät välitä edes ottaa kuvia, kun haluavat pelkästään kirjoittaa. Jokaiselle on hyvä sallia oma tyylinsä. Kaikilla ei ole varaa ostaa kaikkia bloggaamisen tärkeimpiän pelejä ja vehkeitä. Toiset eivät jaksa kuluttaa aikaansa täydellisten kuvien ottamiseen. Mielestäni kuitenkaan täydellisten kuvien blogi ja hieman huonolaatusempien kuvien blogi ole toistaan huonompi. Myös sillä kännykällä saa nykypäivänä todella laadukkaita kuvia ja itse luen ihan sellaisia suosittuja blogeja, joissa melkein kaikki kuvat on otettu kännykällä.
Eli tuntuu hieman turhalta, että kehotetaan bloggaajia hankkimaan se järjestelmäkamera, kun ainakaan näin treeniblogimaailmassa se ei ole niin välttämätön.Blogeja on nykyään aivan älytön määrä ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja kaikilla ei ole edes blogissaan sitä tiettyä rajattua aihetta! Mitä tärkeimpänä, bloggaaminen on suurelle osalle se pelkkä harrastus! Mielestäni kaikki bloggaajat ollaan samassa veneessä, joten miksei me vedetä yhtä köyttä? Ketä se hyödyttää naureskella toisten blogien tyylille? Eikö parempi olisi antaa kannustavia vinkkejä, jos joku kaipaa parannusehdotuksia blogilleen? Eiköhän meille kaikille ole tilaa täällä blogistaniassa? Niin isoille ja ammattimaisille blogeille kuin pienille harrastusblogeille.

Mitä ajatuksia teille tämä aihe herättää? Onko mielestänne ookoo arvostella toisten blogien tyyliä?

4 kommenttia:

 1. Mä en oo ite törmänny noihin postauksiin, kun oon ollu vähän pimennossa viime viikot näillä leveyksillä. Mut toi on hyvä pointti, että tollanen läppäkin on vähän hassua, kun kaikilla on ihan eri tavotteet. Tai useimmilla nyt varmaan ei edes tavotteita ole. Jos mietin omaa blogia niin kriittisin tarkastelija oon kyllä 100% varmuudella minä ite :) [öö relevanttioutoon kohtaan tungettu välihuomio] En oo lukenu yhtään tosiaan noita tekstejä, mut jos olisin niin mua ärsyttäis 100% varmuudella toi kamerajuttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tollaisia postauksia ole niin kauheen laajamittaisesti oo ollut etten ihmettele ettet oo niihin kiinnittänyt huomiota :) Ne herätti itselle kuitenkin niin paljon ajatuksia, et halusin postata niistä mun ajatuksista :D

   Juuri sen takia mun mielestä tollainen läpän heitto on kummallista, kun niissä kuitenin arvostellaan toisten tyyliä blogata ja kuitenkin bloggaaminen on suurimmalle osalle VAAN harrastus! Heh, jos itse mietin omalta kohdalta ni en oo pakosti kauheen kriittinen omaa blogia kohtaan. Tai siis en tavoittele täydellisyyttä mun blogilla, hahha kuten sen varmaan ihan ulkoasusta jo huomaa. Tosin bannereiden suhteen oon ollut kriittinen ja nyt vasta on oikeasti sellainen mihin oon tyytyväinen :D

   Kamera kommenttia ei nyt oo missään tekstissä pahansuovasti kirjoitettu, mutta kyllä se ihan pelkkänä kehotuksenakin ärsytti, kun ei nykypäivänä oo järkkäri mikään must have bloggaajalle. Tai siis oikeasti kun niin moni käyttää pelkästään sitä kännykkää kamerana ja kännyköiden kameratkin on kehittyneet ihan älyttömästi!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)