sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mitäs me kateelliset läskit?

Britanniassa mainostettiin uutta proteiinituotetta laihdutuksen tueksi lauseella ”Are you beach body ready?” ja mainoksessa poseerasi timmissä kunnossa oleva nainen. Brittinaiset raivostuivat kyseisestä mainoksesta ja mainoksia on vaadittu poistettaviksi. Kyseisen yrityksen edustaja ihmettelee, että vielä vuonna 2015 löytyy  ihmisiä, jotka eivät halua juhlistaa niitä, jotka tavoittelevat terveellisempää, parempaa fyysistä kuntoa ja vahvempaa elämää.  Myöskin facebookissa kyseinen juttu on herättänyt ”Kateellisten jupinaa, läskit ne siellä valittelee”-kommentteja.  Niinpä niin. Nykyään tuntuu siltä, että kun yritetään taistella ulkonäköpaineita vastaan, ollaan automaattisesti kateellisia ja ai niin niitä läskejä.


Kesä tulee, vaatteet sitä mukaan vähenee ulkoillessa ja tarpeeksi lämpimien kelien sattuessa eksytään sinne uimarannalle. No mikä siinä timmin rantakunnon julistamisessa sitten on niin kamalaa? No juurikin se, että julistetaan bikinivartalon olevan tietynlainen, johon tulee esimerkiksi laihduttamalla pyrkiä.

 Naurettavaltahan se periaatteessa kuulostaa, mutta monen naisen murhe kesällä on, että kehtaako sinne rannalle nyt lähteä loikoilemaan tässä vartalossa. Onko mulla tarpeeksi hyvä kesäkunto?  Vaikka totuus on se, että rannalla eivät käy pelkästään ne timmeistä timmeimmät vaan ihmisiä, joiden vartalot ovat keskenään aivan erilasia! Toiset on timmimmässä kunnossa, toiset on laihoja, toiset normaaleja ja toiset ylipainoisia. Kaikilla on sinne tilaa ja se jolla on varaa toisia arvostella, on elämä ehkä vähän liian köyhää jos ei ole muuta tekemistä.


Tämän fitnessboomin myötä oon täysin kyllästynyt tähän saamarin kateellisuuskorttiin. Aina kaikki ovat kateellisia sille, joka treenaa kurinalaisesti ja syö kurinalaisesti. Jos joku kommentoi ettei  tarvitse syödä niin tarkasti tai treenata noin paljon näyttääkseen hyvältä, niin sekin on selvästi kateellinen ja toki sitten läski. En tarkoita tällä sitä, että on oikein kirjoitella netissä paskaa treenatun ihmisen vartalosta  tai haukkua kyseistä henkilöä. 

Totuus on se, että meillä kaikilla on erilaiset vartalot ja erilaiset kauneusihanteet. Myöskin kroppamme toimivat erilailla. Kaikki eivät halua samaa ja mun mielestä sen asian kanssa olisi monilla ihmisillä peiliin katsomisen paikka. Onhan se itsellekin välillä vaikea ymmärtää, että miksi joku haluaa käydä kuntosalilla muuten vaan tekemässä läpsyttelytreenin, kun itse olen tottunut treenaamaan säännöllisesti ja tekemään treenit ihan täysillä kevyitä viikkoja lukuun ottamatta.  Tällöin on hyvä pysähtyä miettimään, että kaikki eivät halua samaa kuin minä. Tärkeintähän on se, että ihmiset liikkuvat ja nauttivat siitä. Salilla käymisen terveysvaikutuksia ei vie pois se, jos joku ei vedäkkään treenejä hampaat irvessä loppuun asti.

 
Fitnessboomi on mielestäni sekoittanut käsityksen siitä, miltä terve vartalo näyttää. Nykyään oletetaan, että terve vartalo näyttää treenatulta. Terve vartalo on sellainen, että siitä näkee, että paljon on tullut treenattua. Terveen vartalon saadakseen on treenattava kurinalaisesti ja noudattaa jotain tiukkaa ruokavaliota. Ylipainoinen on lähtökohtaisesti sairas ja varsinkin läski ja ei omaa yhtään itsekuria. Laihat on kans läskejä ja hyi niillä ei ole lihaksia yhtään vaan sellaset lihaksettomat roikkupyllyt. Mutta totuushan voi olla se, ettei sitä päältä päin näe kenekä vartalo on terve ja kenenkä ei. Toki ääripäistä sen nyt voi hyvin nähdä, mutta en nyt niihin ota kantaa.

Jospa annettaisiin meidän jokaisemme olla sellaisia kuin olemme? Toiset tykkää muhkummasta ja toiset hoikemmasta, toisille taas ei ole niin väliä. Kaikki ihmiset eivät ole automaattisesti kateellisia. Eikä kaikille sovi tietynlainen elämäntapa. 

Oletteko törmänneet tähän kateelliset läskit-lauseen viljelyyn? Tai kateellisuuskortin jatkuvaan käyttämiseen? Kyllä, olen itsekin suutuspäissäni käyttänyt katellisuuskorttia, mutta nykyään ehkä osaan miettiä asioita usemmalta kantilta ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)