maanantai 18. toukokuuta 2015

Tänä kesänä

Tuleepas nyt taas kesäaiheinen otsikko, mutta kesähän se tässä pikku hiljaa on tulossa :D En ole ajatellut tehdä kesää varten mitään suunnitelmia, että tällaisen kesän aion viettää tai että millaisen mun kesän on ehdottomasti oltava. Oon kuitenkin miettinyt itselleni sellaisia ”tavoitteita” tai tapoja, joiden ansiosta kesästä tulee varmasti mieluisampi :)
Säännöllinen unirytmi

Mukavampi fiilishän sitä aina on, kun ei jatkuvasti väsytä ja mielikin pysyy virkeänä. Arkikin sujuu mukavammin, kun menee tarpeeksi ajoissa nukkumaan ja herää virkeänä.  Kun mulla ei ole pitkään aikaan ollut säännöllisesti luentoja ja gradua tuli tehtyä kotona, niin tuli valvottua usein myöhään ja herättyä myöhään. Herääminen oli välillä aivan tajuttoman vaikeaa ja väsytti kamalasti. Eilen kun menin tarpeeksi ajoissa nukkummaan, niin jaksoin tänään herätä 2 tuntia ennen töiden alkua ja ehdin ihan rauhassa tekemään aamutoimet ja mulla oli myös hyvin aikaa leikkiä kissojen kanssa. Aamu oli siis täydellinen <3 Tätä lisää!

Tulevaa ei voi ennustaa 

Tulevaisuudesta murehtimiseen sorrun liian helposti. Eikä se ole ikinä auttanut yhtään mitään. En halua pilata kesääni sillä, että murehdin asioista etukäteen. Teen nykyhetkessä parhaani ja olen paras versio itsestäni. Tähänkin mennessä palaset ovat loksahtaneet paikoilleen :)
 Rentous treenien suhteen

Liikunta tuo iloa elämään ja helpotusta ikävään näin kaukosuhteen aikana. Kuitenkin treenit saattavat  lipsahtaa myös suorittamisen puolelle. Itse aion pyrkiä siihen itsensä kuunteluun! Jos tuntuu ettei energiaa riitä tarpeeksi treeneihin sinä päivänä, niin parempi on jäädä sitten kotiin lepäämään :)  Tai jos tekeekin mieli loikoilla rannalla lenkillä tai salilla hikoilun sijaan, niin sitten jään hyvillä mielin loikoilemaan.  Treenien pitää olla osa sitä elämään tuovaa iloa eikä vaan kroppaa ja mieltä kuluttavaa. 

Vaakojen unohtaminen

Jätin ihan tarkoituksella ruoka ja henkilö vaa’an kotiin. Oon ennen niitten hankkimista pärjännyt ja osannut syödä fiksusti, niin miksi niitä sitten turhaan ottaa mukaan kesäksi vaivaamaan päätään. Ruoka vaa’an käyttämättömyys ei tarkoita käsistä riistäytynyttä syömistä tai jatkuvaa herkuttelua. Tosin tällä hetkellä se tarkoittaa vaan sitä, että en puntaroi mun rahkoja, kun siihen tarkoitukseen oon sitä viime aikoina vain käyttänyt :D

Vaikka paljon uutisoidaan kesäkiloista ja kesällä riistäytyneestä herkuttelusta ja alkoholin liiasta kuluttamisesta, niin ei tämä tarkoita sitä. Kuumalla säällä saatan ottaa ihan arkenakin jäätelön ja töissä joissain erikoistilaisuuksissa tarjotun pullan. Kesällä mielestäni ei edes kannata nipottaa hulluna varsinkaan syömisen suhteen.  Pitää ne tietyt raamit käsissä, niin eiköhän kaikki suju niin kuin ennenkin.
Kesä ei tarkoita sitä, että pitäisi tehdä supermahtavia suunnitelmia

Kuulostaa varmasti hölmöltä, mutta totta se on! Olkoot tämä kesä sitten kuumin tai sateisin ikinä, niin se ei tarkoita sitä, että on tehtävä niin hienot ja mageet suunnitelmat, että tästä tulee THE kesä.  Jos mietin menneitä kesiä, niin niistä kaikista löytyy mielettömän mukavia muistoja <3 Muistoja tapahtumista, joita ei ole edes tullut hulluna suunniteltua vaan on vaan tehty niitä juttuja muuten vaan.  Toisille kesä tarkoittaa reissuja kuumista kuumimpiin maihin, toisille jatkuvaa rannalla lötköttelyä ja toisille jotain kivoja kesäspessu juttuja arkena ja viikonloppuna. Tärkeintä on, että tekee omasta mielestä kivoja juttuja :)

Kuulostaako mielestänne yhtään tutuilta ajatuksilta vai suorastaan hölmöltä :D? Toisaalta mitä lähemmäs kesää tullaan niin sitä enemmän kaikenlainen media alkaa paukuttamaan sitä "Näin teet kesästäsi kaikkien aikojen kesä!" ja kaikkea muuta vastaavaa, joten nämä omat ajatukset ei ole ihan tuulesta temmattuja ;)

4 kommenttia:

 1. Mä oon niin samaa mieltä!! Oota kun vielä kerron että mistä :D Mulla on ainakin jossain vaiheessa ollut tollanen fiilis, että nyt pitää olla niin sitä ja tätä ja tota ja niin THE siellä ja täällä kun on kesä. Niin sit jos ei nyt ookaan mitään niin THE niin jää sit sellanen fiilis, että jaa, tässäkö tää oli. Viime kesänä kävi vähän niin, kun omasta mielestäni toissa kesä oli niin ihmeellinen. Vaikka sillon en ees tehny mitään ihmeellistä, vaan tein ihan perusjuttuja (kuten olin mökillä) ja osasin nauttia siitä. Nyt tähtään samaan, ei oo mitään suuria suunnitelmia (paitsi käydä Kouvolassa) niin eiköhän se tästä ainakin jonkin näkönen kesä vielä tuu :) jos tänne koskaan siis edes tulee sitä kesää [ihan sairaan kylmä!!], mutta eipä nyt takerruta siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tulee helposti ajateltua, että kun kesä on niin ihanaa aikaa (yleensä) niin sitten siitä pitää tehdä extra upeeta itsellensä ja toki läheisille, että voi talven pimeydessä muistella niitä kesän kivoja juttuja. Sitten kun vielä muistelee, että edelliskesänä oli niin huippua ja sitten yrittää tehdä tulevasta kesästä oikein yrittämällä mahtavan. Pahimmillaan tulee sit blääh et eikö tästä tullukkaan samanlaista tai parempaa. Se on varmaan juurikin se ylimääräinen suunnittelu, joka sitten vähentää niitä mahtavia fiiliksiä :s Ja sitten kun tekee vaan niitä perusjuttuja ilman kummempia suunnitelmia, niin sit ne onkin ihan mahtavia :)

   Täällä on ainakin ihan lämmintä tänään :D Kesä on tullut ainakin Kouvolaan :)

   Poista
 2. Kuulostaa niin hyvältä, sulla on hyvät tavoitteet. Oon huomannut ihan saman, että ei kannata ladata liikaa kovia odotuksia vaikka kesälle tai lomalle, ettei sitten tule stressattua sitä, täyttyykö ne odotukset. Sitä kun on muutenkin aika suorittajaluonteinen ihminen, niin ei lomasta haluaisi tehdä pelkkää suorittamista. Mä en ole suunnitellut kesän viettämistä sen kummemmin muuten, mutta yhdet festarit käydään tänä kesänä vihdoin kaverin kanssa katsastamassa, kun sitä on jo niin pitkään suunniteltu. Että niinkin hurjia tavoitteita mulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)

   Juuri tuon takia en halua tehdä mitään hulluja suunnitelmia, et haluun tehdä sitä, tätä ja tuota ja ne pitää tehdä silloin, tällöin ja tuolloin. Koska silloin siitä tulee helposti suorittamista! Toki suunnitelmia voi tehdä, mutta ei mitään et hulluna aikatauluttaa kaiken.

   Kuulostaa mukavalta sun kesäsuunnitelma :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)