tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kunto kohoaa

Kun on joskus aloittanut liikkumisen täysin rapakunnosta ja onnistunut kohottamaan kuntoansa niin, että jaksaa juosta puolimaratonin ja salilla penkistä nousee enemmän kuin se 20 kiloa, luulisi että muistaisi millaista se rapakunto oli tai matka kohti kunnon kohotusta on.  Mutta mitä jos ei muistakkaan?


Talvella tuli vietettyä aikaa enemmän salin puolella ja päästin sen mulle todella tärkeän aerobisen kunnon romahtamaan. Juoksemisesta pidin taukoa kyllästymisen vuoksi ja jumppaamassa kävin satunnaisesti kerran viikossa. Koitin aerobisen jumppaamisen sijaan pitää treeniviikossa mukana kehonhuollon tunnin.


Mitään super radikaalia kunnon huonontumista en huomannut, kunnes päätin palata juoksun pariin. Kyllä edelleen jaksoin juosta lenkkejä ilman kävelyosuuksia, mutta se sama tuttu keuhkot poksahtaa ja huohotan kuin höyryveturi-fiilikset palasivat mukaan kuvioihin. Lisäksi jalkojen myös kesti/kestää totutella juoksun pariin palaamisen kanssa. Onneksi penikat ei ole sen pahemmin temppuilleet, lenkin alussa saattaa tuntua, että sääriä kiristää, mutta yleensä se sitten helpottuu varsinkin pehmeälle alustalle päästessä.


Juhannuksen 12 kilsan lenkki tuntui nyt olevan käännekohta tälle mun huonontuneelle juoksukunnolle! Tänään kun lähdin juoksemaan 5 kilsan lenkkiä, niin alkuun aattelin että nyt taas lähden liian reippaasti juoksemaan ja lenkistä tulee tuskallinen. Mutta yhtäkkiä ne tutut hapottavat ylämäet eivät enää tuntuneetkaan niin hapottavilta. En ollut niissä tietyissä tutuissa kohdissa läkähtymässä ja surkuttelemassa mun juoksukuntoa. Askel meni kevyesti ja reippaasti. 

Lenkistä tuli se tuttu tunne. Sellainen kun lenkeistä tuli, kun juoksin aktiivisesti ja kunto oli hyvä. En nyt miettinyt mitään aikoja tai vauhteja, vaan sitä oloa mitä lenkillä oli! Tästä tää lähtee!! Uskaltaudun viikonloppuna aika varmasti sinne pitkikselle, pitää vaan muistaa löllötellä hitaasti ja varmasti!  Jos siitä selviän, niin enköhän saa itseni lokakuuksi juoksukuntoon!
 
Muistatteko te millaista oli ennen kun liikuitte aktiivisesti? Onko teillä kunto huonontunut joskus jonkun tietyn lajin suhteen?

2 kommenttia:

 1. Mulla ainakin laskee kunto aina talvisin, kun sillon ei tuu käytyä juoksemassa. Sit keväällä voi aina alottaa siltä samalta tasolta ja päästä jonkinnäköseen kuntoon syksyksi, vaan jotta voisi päästää kunnon taas laskemaan :D Fiksua. Nyt olis kyllä tavotteena, ettei kunto ihan laskis ens talvena taas. Syksyllä pääsee nimittäin pitkästä aikaa agilitykisakentillekin, niin on sit jotain motivaatioo pitää kuntoa yllä :) Tosin ensin tarvis sen kunnon, heh. Pikkujuttu :D

  Mut vähän siistiä että oot juossu 12kilsaa!! Odotan tota samaa fiilistä kun sulla oli, saa nähdä kauan siinä menee :D [Ehkä se juokseminen vois vähän edistää asiaa..]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yleensä jaksanut myös talvisin juosta, mutta viime talvena tuli totaalinen kyllästyminen :P No, mutta kun vähitellen alkaa kuntoaan kohottamaan, niin kyllä se siitä nousee :)

   Hih, kyllä se fiilis sieltä tulee ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)