keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Missä menee raja?

Nykyään someaikana yksityisyydenraja tuntuu olevan todella häilyvä. Tuntuu, että yhä enemmän ihmiset jakavat tuntemattomille henkilöille yhä yksityisempiä asioitaan. Toisaalta jokaisella on omat henkilökohtaiset rajansa.Toiset esim. bloggaa omalla nimellään ja naamallaan ja kertoo hyvinkin henkilökohtaisia asioita blogissaan, kun toiset kokee jopa omalla naamallaan bloggaamisen liian yksityisyyttään rikkovaksi.


Jokainen taplaa tyylillään, eikä siihen ole nokalla koputtamista. Mun on kuitenkin pakko sanoa, että oon hieman ihmeissäni ja huolissani siitä, että nykyään raja itsensä melkein alasti netissä esittelyyn on laskenut aivan huimasti.

Sanokaa vaan kukkahattutädiksi, mutta mun mielestä se on loppujen lopuksi melko järkyttävää! Kuka nyt oikeasti haluaa esitellä itseään koko maailmalle stringit jalassa tai esitellä oikeasti paljasta persettään? Ja kyllä olen aika monessa blogissa törmännyt paljaaseen takapuoleen. Vaikka luojan kiitos nämä paljaan takapuolen kuvat ovat olleet siistejä, niin silti se herättää ajatuksia, että miksi ihmeessä?


Jollekin tämä voi olla jo liikaa.

Tottakai mahdollisimman vähissä vaatteissa saa parhaiten esiteltyä omaa kuntoaan, mutta miksi on valmis menemään niin pitkälle, että esittelee itseään melkein alasti? Netissä kuvan voi kuitenkin nähdä pomo, alainen, lapsi, setä, pervo tai vaikka presidentti. 

En ole nyt ketään syyttämässä huomiohuoraamisesta tai tyrkkynä olemisesta. Vaan olen ihmeissäni, hämilläni ja huolissani, että kuinka pitkälle ollaan valmiita menemään näin someaikana? Ymmärrän, että se raja helposti laskee, kun tekeehän niin kaikki muutkin. Mitä enemmän sitä näkee toisten puolialastomia kuvia, niin sitä normaalimmalta se varmasti tuntuu.

 Kyllä, mulla on blogissa myös pari bikinikuvaa ja kuvia itsestäni treenirintsikat päällä. Onhan nekin jo aika vähäpukeisia kuvia, myönnän sen. Itselleni tällaisissa kuvissa on todella tärkeää, että ne on oikeasti siistejä. Eivätkä todellakaan anna väärää kuvaa musta.

Jos mietin miksi oon sellaisia kuvia laittanut, niin treenirintsikoissa oon esitellyt kuntoani ja taas bikinikuvat taas on otettu rannalla. On ollut kiva jakaa omia rantafiiliksiä. Mun raja menee siis siinä, että en pyri esittelemään itseäni vähäpukeisesti kuvissa siten, että niistä voisi saada väärän kuvan. Enkä pyri laittamaan itsestäni jatkuvalla syötöllä vähäpukeisia kuvia.
Kauheasti sitä nykyään perustellaan, että on ihan tavallista esitellän itseään melkein alasti. Miksi ylipäätään sitten käytetään vaatteita? Kun ollaanhan me kaikki kuitenkin alasti vaatteidemme alla.

Okei, ihan hygienia syistä ja joo, vedin nyt vähän överiksi :D 

Onko teidän mielestänne yksityisyyden raja laskenut näin some aikana? Oletteko netissä törmänneet yllättävän henkilökohtaisiin teksteihin tai kuviin?

6 kommenttia:

 1. Yksityisyyden raja on laskenut minunkin mielestä huomattavasti. Jaetaan paljon asioita, joita ei kerrota edes esim. läheisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ihan samaa mieltä ja välillä on kyllä ihan hämmentävää miten henkilökohtaisia asioita jotkut kertoo ihan julkisesti. Toki jokainen tyylillään :)

   Poista
 2. Joo! Eikös taannoin ollut joku Freddyn kilpailu, johon piti osallistua kuvalla ja palkintona oli sitten Freddyn housut tms. Siihen osallistui moni tosi rohkealla kuvalla, ainakin siis mun mielestä vähän yli menevillä, kun kuvissa näkyi paljasta pyllyä ja pyllistelyä. No joo, peppuhousuthan ne on, mutta en laittais palkintohousujen toivossa ihan sellaista kuvaa ite nettiin.

  Alunperin ajattelin ehkä, että blogissa kirjoittaisin vähän syvällisemmin asioista. Kuitenkin se kovin syvällinen pohdinta ja henkilökohtaisista asioista kirjoittaminen on lopulta tuntunut hankalalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan järkyttävää se Freddy kilpailu :'D Niin paljon paljaita takapuolia!

   Mun mielestä on kiva lukea blogeista henkilökohtaisia ja syvällisiä pohdintoja, ei ne sellaiset tarkoita sitä pakosti, että avaa koko yksityisyytensä maailmalle :) Välillä kyllä tuntuu hankalalta kirjoittaa joistain syvällisemmistä asioista!

   Poista
  2. No sehän se yleensä blogista just tekeekin mielenkiintoisen ja kivan seurattavan, jos blogissa on sitä syvällisempää pohdintaa ja bloggaaja antaa jotain itsestään blogiin. :) Kai sitä voisi rohkaistua kirjoittamaan vähän henkilökohtaisemmistakin asioista. :)

   Poista
  3. Kirjoitat sen verran, kun tuntuu oikealta ja hyvältä kirjoittaa henkilökohtaisista asioista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)