maanantai 14. syyskuuta 2015

Pitkän matkan juoksuryhmä

Olin viime viikolla elämäni ensimmäistä kertaa juoksutunnilla :) Mun oli viime keväänä tarkoitus osallistua Sykkeen juoksukouluun, mutta kun sainkin kesätöitä Kouvolasta niin peruin osallistumiseni, koska osa tunneista olisi jäänyt multa käymättä. Nyt Sykkeen liikuntakalenterissa on useampi juoksutunti viikossa ja päätin viime viikolla käydä testaamassa pitkän matkan juoksuryhmää.Juoksuryhmän nimi kuulostaa sellaiselta, että juostaan ihan hullun pitkiä matkoja, mutta alkujaan tunnin kuvauksessa kerrottiin, että kuinka pitkiä matkoja juostaan (jostain syystä sitä ohjelmaa ei enää tunnin kuvauksessa oo). Olin aatellut, että matkat olisi yli 10 kilsan lenkkejä, mutta pisin matka oli se 10 kilometriä.

Tunnit koostuvat tekniikkaosuudesta ja sitten yhdessä juostavasta lenkistä.


Torstain treeneissä oli tekniikkaosuudessa vuorossa yläkropan juoksuasento. Mun juoksuasentohan on aivan päin sitä itseään :'D Juoksen ihan liian etukenossa ja joskus mulla kipeytyy juostessa olkapää tosi paljon. Harjoiteltiin siis kävellen käsien asentoa ja leuan asentoa juostessa. Pareittain harjoiteltiin myös miten olkapäiden tulisi olla. Mun perus juoksuasennossa olkapäät on ihan etukenossa ja tuntui ihan eriltä kulkea ryhdissä ja olkapäät takana. Saatiin myös vinkkejä pistosten helpottamiseen. Eli jos alkaa juostessa pistämään, niin leuan nostaminen ylemmäs vähäksi aikaa voi helpottaa, kun saa paremmin happea.


Tekniikkaosuuden jälkeen lähdettiin tekemään päivän lenkkiä. Juostiin vähän yli vitonen. Koitin juostessa keskittyä juurikin siihen oikeaan tekniikkaan. Huomasin myös, että juostessa tulee helposti tuijotettua maahan. Ei omia lenkkareita vaan toisten lenkkareita! Koitin sitten keskittyä katsomaan toisten ponnareita :D

Ryhmässä juostessa ongelmaksi muodostui se, että koko porukka koostui eri tasoisista juoksijoista. Oli 11 kilsaa tunnissa juoksevia, 8 kilsaa tunnissa juoksevia ja 7 kilsaa tunnissa juoksevia. Eli porukka hajaantui aika paljon ja se ei ollut ryhmän tarkoitus, koska ohjaajan kuuluu myös meidän juoksutekniikkaa seurata ja kommentoida. Itse juoksin kärkipään kanssa ja mulle käy helposti niin, että tulee juostua kärjen tuntumassa (ellei kärki sitten juokse aivan liian kovaa omaan tahtiin).

Viimeisen 1,6 kilsaa jokainen sai tykittää omaa vauhtiaan ja itse päätin revitellä kovempaa  kuin normaaliin lönköttely tahtiin. Puuskutin kuin höyryjuna :D

Tunnin lopuksi venyteltiin ja käytiin läpi tunnin fiiliksiä ja mitä jatkossa tehdään, ettei lenkillä juostessa porukka hajaantuisi niin pahasti. Sovittiin, että reippaammin juoksevat hitaampien tahtiin. Suurin osa osallistuu kuitenkin tekniikkaharjoitusten takia ja tekeehän se hyvää oikeasti harjoitella juosta hitaammin :)
Kyseessä kun on yliopisto liikunnan juoksuryhmä niin tarkoituksena on, että mahdollisimman moni juoksutasosta riippumatta pääsee osallistumaan.


Juoksutunti oli kyllä tosi kiva ja se toi lisää intoa juoksemiseen. Tuntu kivemmalta juosta ryhmässä kuin lönkötellä aina yksin omaa lenkkiään. Tosin mulla kipeytyi jalkapöytä lenkin viime  metreillä ja peruutin sitten sen takia sunnuntain parkourin ja tän päivän porrasjuoksun, kun halusin parannella jalkaa rauhassa. En tiiä kiepytykö jalka siitä syystä, että 2 viikon liikuntauon jälkeen oon jumppaillut liikaa vai pehmeällä pururadalla jalka vääntyy vaan pahemmin vai viimeisessä revityksessä aloin väsyä sen verran, että askelvirhe vaan paheni. On tuo siis kerran aikaisemminkin kipeytynyt ja levolla se meni ohi ja nyt se onkin jo paljon parempi :)

Viikonloppuna käytiin Antin kanssa Kuopiossa, kun käytiin vihdoin ja viimein katsomassa meidän ilmaislipuilla leffaa. Kuopiossa kun on lähin Finnkino. Käytiin myös Matkuksessa tietty ja löysin sieltä super ihanat housut! Ne näyttää tosi hyvältä jalassa, on rennon tuntuiset ja makso vaan 20 euroa :)

Ootteko koskaan olleet juoksukoulussa tai osallistuneet johonkin juoksuryhmään? Vai tykkäättekö juosta pelkästään yksin?

4 kommenttia:

 1. Okei meen suoraan olennaisimpaan eli noihin housuihin! IHANAT!! Mä ostin yhet ton tyyliset baarihousuiks, mut pitäis ostaa vielä toiset mitä vois sit reilusti käyttää töissäkin. Ihanaa kun tuollaset legginssityyppiset housut on nyt muotia, ne on niin mukavat ja nuokin on niin kivan näköset :) Mistä sä ostit noi? [Meen ostaa samanlaiset :D]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on!!! Bongasin nuo sattumalta kaupassa ku olin jo katellut ettei kyllä mitään kivaa löydy mut sit huomasin housut joissa on vetoketjut tollain kivasti. Ja siis onhan nää nyt periaatteessa legginssit mut tärkeintä on et näistä ei näy läpi eli tarvitse miettiä paidan pituutta näitä käyttäessä :) Ja nää on kyl niin mukavat jalassa ja silti näyttävät hyviltä!

   Ostin nuo New Yorkerista eli pakosti ei ihan Mikkelistä noita löydy :( Sun pitää tehdä reissu Matkukseen ;)

   Poista
  2. Noei varmana löydy :D Joo täytyy käydä siellä jossain välissä! :)

   Poista
  3. No ei kyllä New Yorkeria löydy kauheen monesta kaupungista muutenkaan ettei ole Mikkelin syy ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)