sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Sulla on sisälläs valtameren kokoinen voima, jonka sä voit oppaaksesi valjastaa

Niinhän siinä sitten kävi, että en saanut hakemaani työpaikkaa :P Tietenkin se harmittaa, mutta en ala asiasta jauhamaan tai puimaan blogissa, koska ne jutut ei tänne hirveästi kuulu. Sen vaan sanon, että se ei ainakaan lohduta, että sit on ainakin hyvin aikaa tehdä gradua :'D Tiiän, että sillä tarkoitetaan hyvää, mutta mitä enemmän oon nyt gradua tehnyt, niin sitä enemmän tuntuu, että en saa sitä ikinä valmiiksi :'D Koko ajan tulee lisää selvitettäviä asioita.... No, tekemällähän sen gradun saa valmiiksi :)


Tällä viikolla oli viimeiset Sykkeen jumpat ennen joulua, tosin ensi viikolla on vielä tankotanssitunti!

Tunneilla on kyllä siltä tuntunut, että viimeisiä viedään :D Allasjumpassa treenit on kyllä vaihdelleet reippaampien ja kevyempien treenien suhteen, mutta tällä viikolla oli kyllä raskain treeni kaikista niistä tunneista, joissa oon tänä syksynä käynyt. Tehtiin nimittäin kiertoharjottelua ja tarkoituksena oli tietty tehdä niin monta toistoa, kun 2 minuutissa ehti tehdä!

Viime tunnilla tuli kyllä ilmi, että kuinka monipuolista vesijumppa voi ollakkaan! Kaulimen näköisellä esineellä tehtiin punnerruksia ylös ja alas ja eteen ja taakse, hypittiin lötköpötköllä, ämpärin kannella treenattiin vatsalihaksia piirtämällä oma nimi seinään ja kuvioita. Tietenkin myös polskittiin jaloilla, tehtiin kerähyppyjä ja sammakkohyppyjä ja poljettiin jaloilla polkupyörätyyliin.

Kaikista hapottavimpia olivat mulle ainakin polskimiset, potkut ja polkupyöräily. Jalat meni niin helposti hapoille :'DCrosstrainingissakin oli melkoisen erilainen treeni verrattuna siihen mitä ollaan yleensä tehty, mutta se johtui kyllä enemmänkin treenipaikasta kuin siitä, että kyseessä oli vika kerta :D Treeni oli yliopiston kuntosalilla eikä Areenalla. Tehtiin siis crosstrainingissakin kiertoharjoittelutyyppinen treeni. Ei oikein mitään juoksujuttuja tuolla salilla voinut tehdä, kun tilaa on niin vähän :D

Alun voima treenissä oli liikkeinä kyykky, penkki, ylätalja ja ööm yhden käden tempaus tyylinen liike (en muista liikkeen nimeä). Tehtiin pareittain liikkeitä ja lämmittelyn jälkeen tehtiin 3x8 sarjoja mahdollisimman raskailla painoilla. Mun vahuudeksi osottautui yllätys yllätys penkki :D Olihan se mukava huomata, että vaikka en nyt mitenkään ole hulluna penkkaillut viime aikoina, niin voimia on edes jonkin verran jäljellä ja tekniikka on hallussa :) Kyykkytekniikkakin oli hyvä ja se piristi, koska oon aika "arka" kyykkäämään vapailla painoilla, kun pelkään et tekniikka kusee :P

Noitten liikkeiden jälkeen jakauduittiin joukkueisiin ja liikkeinä oli askelkyykkykävely, vatsarutistus, kyykky käsipaino sylissä ja penkki. Tehtiin siis joukkueittain mahdollisimman monta toistoa 2 minuutin sisään ja toisella kierroksella oli sitten aikaa vain 1 minuutti.

Jaloista mulla on kyllä jerkku hävinnyt täysin, koska ne väsähti jo alun kyykyissä :'D Ja jalat on olleet ihan hullun kipeät crosstrainingin jälkeen, ihan ku oisin tehnyt tosi raskaan jalkatreenin!


Tältä vuodelta on siis jumpat jumppailtu ja Sykkeen jumpat palaa tauolta 11.1 eli tässä tulee sitten treenailtua pääpainotteisesti salilla useamman viikon ajan :) Toki myös joulu vaikuttaa mulla käytettävissä olevien salien aukioloihin, mut voihan sitä kotona treenailla ja käydä juoksemassa jos salille ei pääse :)

Sykkeen kevään jumppakalenteri on jo julkaistu ja ens keväällä tankotanssitunteja on tarjolla 3 tuntia viikossa :D Keskviikkona on 2 tuntia peräkkäin, joten määrällisesti mulla ei tankotanssitunnit tule kasvamaan, mutta keskiviikon tunnille on paljon helpompi päästä :) Alkeistunnilla oli puhetta, että jos meitä aiemmin käyneitä on enemmän kuin ihan eka kertalaisia, niin mennään liikkeissä eteenpäin :D Se ois kyllä kivaa! Mut toki jos ekakertalaisia on suurin osa osallistujista, niin sit kaikki aloitetaan ihan alusta. Ei sillä et joitain juttuja voisi itse hioa vaan lisää :D

Liikuntakalenteri täydentyy keväällä kuulemma esimerkiksi akrobatialla ja sitä ois ainakin jännä päästä kokeilemaan :D Tosin en tiiä uskaltaisinko tai pystyisinkö tekemään siellä mitään, mut uskoisin et tankoiluun sellaisesta ois hyötyä!
Kiva, että uusia juttuja on tulossa ja ne kivat tutut tunnit järjestyy myös ens vuonna!

Eli ainakin yksi hyvä puoli tänne Joensuuhun jäämisessä on se, että pääsen jumppailemaan Sykkeen jumppia edelleen keväällä :'D

Ootteko ajatellut ensi vuonna kokeilla jotain uutta lajia? Ootteko koskaan käyneet akrobatiatunneilla? Mitä siellä yleensä tehdään?

ps. otsikko on Apulannan kappaleesta Valot pimeyksien reunoilla

2 kommenttia:

 1. Harmi, ettet saanut työpaikkaa... Graduilla on kuulemma taipumusta lähteä laajenemaan melkein loputtomiksi ikuisuusprojekteiksi, ja joskus ne kuulemma alkaa tuntua kuin omalta lapselta. :D Mut kyllä se valmiiksi tulee, kunhan tekee! :) Opparia kirjoittaessa alkoi loppuvaiheessa tuntua siltä, että se on vaan pakko saada sysättyä omilta harteilta pois ja kirjoitettua valmiiksi. Toki se ei ollut yhtä laaja lopputyö kuin jos oisi gradua vääntänyt.

  Akrobatia kuulostaa... vaaralliselta. :D Voisi se olla aika hauskaakin tietty, ja varmasti siellä oppis uutta. Mä en oo ehtinyt vielä miettiä ensi vuodelle mitään suunnitelmia, mut jotain uutta olisi kiva kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmi juttu kyllä, mut tällaista elämä vaan on :) Joo, mulla on vähän sellainen fiilis et jos en jarruttele ni ohjaaja haluaa paisuttaa mun gradua kuin pullataikinaa! Kyseessä on loppujen lopuksi gradu eikä väitöskirja :P
   No mulla on jo nyt fiilis et haluan gradun vaan pois mun harteilta :'D

   Hahha, niin se kyllä kuulostaa! Mut varmaan alkuun mennään aika paljon maantasolla ;) No paljon on aikaa vielä ens vuonna testailla kaikkea uutta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)