keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Tankotanssivuosi 2015

Muistatte varmaan kuinka helmikuussa jännitin ensimmäiselle tankotanssitunnille menoa? Pelkäsin, että munaan itseni täydellisesti tunnilla. Eihän se tunti tietenkään ollut mitään taitojen tykitystä :D En meinannut onnistua spinnaamaan alkuun ollenkaan ja tunnilla en ollenkaan tajunnut, että miten istunnassa jalat kuuluu laittaa.


Muistaakseni pääsin keväällä vain muutamalle tunnille, koska tunneille pääseminen oli tuskallisen vaikeaa! Tunti meni pahimmillaan 7 sekunnissa täyteen ja vaikka kuinka ilmottautumissivua rämppäsi niin ei pakosti ehtinyt ilmottautua.

Syksyn alussa tunneille pääseminen tuntui olevan edelleen työn ja tuskan takana. Pääsin kuin pääsinkin jollekin tunnille ja tuntui, että sohelsin vaan. Osasin kyllä perus spinnejä, mutta istunta ja seisominen tangolla ei onnistunut yhtään! Ärsytti sikana, kun olin keväällä juuri oppinut istumaan tangolla!


Kaikista suurimmat kipupisteet mulla tankoilussa on olleet päälläseisonta ja invertointi. Mä en tuntunut oppivan niitä millään, kun taas monet ensikertalaiset oppivat ne kuin vettä vaan.
Mulle kaikista tärkein tekijä näissä itselle hankalempien liikkeiden oppimisessa oli varmasti se, että järjestettiin tankotanssin alkeistunnit ja se, että pääsin tankoilemaan 2 kertaa viikossa. Keskiviikonkin tunneille alkoi yhtäkkiä pääsemään, johtuen varmaan siitä, että porukka on päässyt kokeilemaan tankotanssia ja osa todennut ettei se ole oma juttu.

Alkeistunneilla opeteltiin paljon tekniikkajuttuja, kun keskiviikon tunneilla enemmän keskitytään vaan tekemiseen. Päälläseisonnan opin alkeistunnilla ja invertoinnin vihdoin ja viimein opin keskiviikon tunnilla :D


Kaikista käsittämättömintä tankotanssissa on ollut mulle se, että yhtäkkiä vaan ne kaikista vaikeimmat jutut onnistuu! Siis yhtäkkiä sinne inverttiin vaan pääsee tai yhtäkkiä onnistut jossain hankalemmassa spinnissä. Siis hankaat sitä yhtä liikettä tunnilla vaikka kuinka monta kertaa ja ei vaan onnistu, sit tuut viikon päästä tunnille ja yhtäkkiä osaat sen :D Tankotanssissa kehittyy näemmä levossa parhaiten ;)

Esimerkiksi tänään opinkin spinnissä ööm kääntymään (?). Alkeistunnilla alettiin sitä harjoittelemaan, mutta multa loppui aina vauhti kesken enkä ehtinyt napata kädellä selän takaa tangosta kiinni. Taas keskiviikon tunnilla lentelin lattialle sitä yrittäessä :'D Tänään se onnistuikin! Tosin vain tuolispinnissä, helinässä en kauheasti uskaltanut, kun tuntui että kolautan jalkani aina johonkin.


Edelleenkään tankotanssi ei ole mulle helppoa! Aina on juttuja, joita en osaa tai en edes uskalla kokeilla. Monissa jutuissa huomaa, et jotkut on vaan päästä kiinni. Jos pelottaa liikaa, niin eihän siinä mitenkään voi onnistua! Luultavammin invertointiin ja päälläseisontaan tarvitsin vaan sen ajatuksen, että enää en pelkää.

Vaikka tankotanssi on haastavaa, niin se palkitsee aina niillä onnistumisilla. Joka tunnilla tulee niitä onnistumisia ja oppii uutta :)

Oon kyllä älyttömän onnellinen, että uskaltauduin tän lajin pariin ja toivon, että ensi vuonna pääsen tankoilemaan mahdollisimman usein!

Yks juttu on kyllä vaan se, että vaikka oon käynyt tämän vuoden sisällä 14 kertaa tankotanssitunneilla, niin mun iho ei kyllä ole tottunut tankoiluun :'D Edelleen pidot ja istumiset ja invertointi polttaa ihoa ja oon koko ajan mustelmilla! Tosin se on pieni harmi siihen nähden kuinka kivaa tää on :)

Mikä oli se teidän laji, jota uskaltauduitte tänä vuonna kokeilemaan? Mitkä on teidän tän vuoden onnistumiset liikunnan parissa :)?

4 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, tätä oli kiva lukea! :) Itse en ole kokeillut mitään uutta lajia tänä vuonna, mutta sali/jumppatouhut on alkaneet sen verran kyllästyttämään että olen harkinnut juurikin tuon tankotanssin testaamista. En vaan tiedä kestääkö mun rempula olkapää tuota lajia. :/ Ajattelinkin kysyä että onko sinulla mitään näppituntumaa siitä että kannattaako olkapäävaivaisen edes harkita tankotanssia? Mulla on siis joskus ollut kiertäjäkalvosimen tulehdus ja vaikka sitä kuntoutin tunnollisesti fysioterapeutin ohjeilla niin joku hermopinne sinne jäi ja lisäksi koko olkapää on tosiaan ihan yliliikkuva ja rempula.

  Kokeilemallahan tuo selviää ja tiedän ettet ole mikään tankotanssiohjaaja tms, mutta ajattelinpa kuitenkin kysäistä että oletko esim siellä sun salilla törmännyt olkapäävaivaisiin tankotanssin harrastajiin ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postaus miellytti :) Mulla ainakin tankotanssi on ollut tosi kivaa vaihtelua ainaiseen salittamiseen!

   Rempula olkapäästä en kyllä osaa kauheasti sanoa, suosittelen kysymään sitä tankotanssia järjestävältä taholta, joka sun paikkakunnalla sitä järjestää :)

   Mutta toisaalta voin lohduttaa sitä kautta vähän ja tuoda uskoa, että tankotanssia voi edes harkita, sillä mulla on rempula ranne ja se kestää tankoilun hyvin! Mulla meni siis ranne sijoiltaan yli vuosi sitten salilla ja ei ole sen jälkeen ollut normaali. Esim. salilla käytän entistä herkemmin rannetukia, koska ranne tuntuu siltä, että se menee sijoiltaan nyt helposti uudestaan.

   Kahdella ekalla tankotanssitunnilla ranne kyllä rusahti huonosti lähdettyjen spinnien takia, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa, kun olen keskittynyt tekniikkaan. Yhden käden spinnitkin onnistuu heikommalla ranteella eikä pidotkaan tuota ongelmaa.
   Uskon, että vempula olkapäälläkin on mahdollista tankoilla :) Kunnon lämmittely ja huolellinen tekniikka!

   Ja muistaakseni alkeistunnilla kävi henkilö, jolla oli olkapäävaivaa!

   Poista
 2. Kiva postaus! Mulla ois suunnitelmissa aloittaa tankotanssi Joensuussa sen Sykettä-systeemin kautta keväällä, jos vain mahdun tunneille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Tunteja on ensi vuonna 3 viikossa, että etköhän sä jonnekin tunnille mahdu :) Ainakin mitä pidemmälle syksyä ollaan menty, niin sitä helpommin tunneille on päässyt :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)