sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kuntokeskuksen jäsenyydellä on puolensa

Ehdin olla 3 vuotta Kuntokeskus Viilinkin jäsen, kunnes viime kesän muuton jälkeen päätin katkaista jäsenyyden ja syksyllä päätin siirtyä ainoastaan yliopistoliikunnan puoleen. Tykkäsin kyllä tosi paljon treenata Viilinkissä ja varsinkin nyt kun olen käynyt 3 eri salilla ja jumppiin pääsemisestä pitää välillä taistella, niin kyllä sitä on tullut mieleen, että kuntokeskuksen jäsenyydellä oli puolensa :DLyhyt matka

No tietenkään kaikki kuntokeskukset eivät ole lyhyen matkan päässä, mutta jäsenyyden hankkiessa  sitä kuntokeskuksen etäisyyttä on tullut harkittua tarkemmin. Itselle ainakin yksi tärkeimmistä syistä Viilinkin asiakkaaksi liittyessä oli lyhyt etäisyys. Salille lähtiessä ei tarvinnut miettiä matkaan kuluvaa aikaa ja jos laiskotti niin oli helpompi potkia itsensä treenaamaan, kun sali oli kuitenkin niin lähellä!

Avainkortti ja pidemmät aukioloajat

 Avainkortin ansiosta salille sai mennä aina kun itselle sopi, tietenkin aukioloaikojen puitteessa. Nyt salien aukiolojen vuoksi joudun pomppimaan salilta toiselle :P Ma-to saa treenata Areenan salilla 12-16, ma-pe saa treenata Auroran kuntosalilla (muistaakseni 8-18?) ja ma-su saa treenata Fysiotikan salilla klo 21 asti (ja siis Sykkeen treenivuorot vaihtelee myös ammattikorkeakoulun tuntien mukaan). 
Paljon helpommalta tuntui kun aukioloajat oli 5-24 niin siinä välissä ehti ihan omien menojen mukaan mennä treenaamaan :) Nyt saliaikataulua pitää miettiä enemmän. Henkilökunta

Mun mielestä oli aina tosi kiva mennä salille, kun henkilökunta oli paikalla. Joku aina tervehti ja sanoi heippa, kun tuli treenaamaan ja lähti treeneistä. Myös jos jonkun jutun kanssa oli ongelmia niin siitä sai sanottua henkilökunnalle esim. jos joku laite oli rikki. Ja onhan salilla mukava nähdä tuttuja kasvoja, joiden kanssa tuli välillä sitten ihan muuten vaan juteltua :)

Tutut treenaajat ja ilmapiiri

Toki nytkin alkaa tulla salilla käydessä joidenkin treenaajien naamat tutuksi, mutta omasta mielestä kuntokeskuksessa se kävi nopeammin. Lisäksi itsellä oli Viilinkissä juttelututtuja ja moikkaustuttuja. Nykyään ei kyllä ole melkein kuin opiskelututut, joita tulee salilla käydessä moikattua ja yhtä tyyppiä, jonka penkkiä kävin kerran varmistamassa. Ja siellä oli vaan sellainen tietty ilmapiiri :D Nyt käyn vaan salilla, tosin Areenan salilla välillä tuntuu et oon vaan pikku heiluttelija urheilijoiden joukossa :'D

Pienempi ihmismäärä

Tietysti kuntokeskuksissakin voi olla tosi paljon porukkaa, mutta en ole ikinä missään joutunut olemaan niin kärppänä aina varaamassa jumppatunteja :'D Toki joskus bodybalance meni heti täyteen ja Fressillä joskus jouduin odottamaan varasijalta tunnille pääsyä. Mutta kuitenkaan ei ole koskaan käynyt niin, että oon istunut monta minuuttia ennen koneella valmiina varaamaan itselleni paikan ;) 

Kuntosalilla parempi varustelu

Vaikka käyn nyt 3 eri kuntosalilla, niin yksikään niistä ei ole "täydellinen" vaan jokaisessa on aina jotain vikaa :'D Jokaisella salilla kyllä pystyy tekemään hyviä treenejä, mutta varustelu ei vaan ole kuntokeskuksen tasolla. Areenan sali on näistä 3 salista paras, mutta itseä siellä erityisesti häiritsee käsipainot! Ne hyppivät nimittäin 2 kilon välein ja se on mulle liian iso hyppy, kun joskus joudun ottamaan liian isot tai pienet käsipainot :P Auroran salilla taas on liian vähän käsipainoja ja se on vaan ihan onnettoman pieni tila et joskus mietti et missä ihmeessä voi tehdä vatsalihaksia jos on yhtään enempää porukkaa. Fysiotikan sali taas on laitesali ja siellä ei ole käsipainoja lukuunottamatta vapaita painoja :P Ja hei se on laitesali niin tietenkään siellä ei oo vapaita painoja :D

Kuulostaapa tämä nyt marinalta, mutta välillä on tullut varsinkin salilla treenatessa mietittyä et millasta oli kuntokeskuksella treenata :D Mutta silti olen tosi tyytyväinen yliopistoliikuntaan, koska tarjonta on niin laaja ja hintakaan ei ole kova! Matka on se joka mua eniten ärsyttää, mut sitten kun tää talvi alkaa helpottaa, niin matkakaan ei tunnu niin kamalalta :D

Tuleeko teillä mieleen muita kuntokeskuksen jäsenyyden hyviä puolia? Tai jos on negatiivisia puolia, niin niistäkin voi kertoa, ehkä se vähän mua lohduttaisi ;)

2 kommenttia:

 1. Kuntokeskuksissa on luultavasti (lievästi ilmaistuna) melko paljon ihmisiä aina tälleen tammikuussa, keväällä pääsiäisen jälkeen lähempänä kesää ja taas syksyllä elo-syyskuussa. ;) Sen voi ehkä laskea huonoksi puoleksi? Ja mahtaako tankotanssia olla kovin monessa kuntokeskuksessa?

  Toi kolmella eri salilla käyminen ja taistelu jumppiin pääsemisestä kuulostaa hankalalta, vaatii suunnitelmallisuutta ja intoa ihan eri tavalla. Moni varmasti lopettais touhun kesken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen voi kyllä laskea :'D Kun tuntuu että tukehtuu sinne salille ja jumppiin!
   Tankotanssia tarjotaan ainakin täällä Forever Joensuussa, mutta muualla ei ainakaan täällä kuntokeskuksissa tarjota.

   Tää on niin halpaa, että jaksaa säätää :D Ja kun tän tammikuun jälkeen varmasti helpottaa, etku kaikki on eri lajeja päässeet kokeilemaan niin tunneille tulee enemmän tilaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)