torstai 6. lokakuuta 2016

Haaveena Herajärven kierros

Hei ja todella paljon anteeksi, että olen jättänyt blogin ihan oman onnensa nojaa ilmoittamatta siitä yhtään mitään. Jotenkin päivittäminen jäi, kun kesällä tein töitä ja koitin vääntää gradua samalla. Työpäivät vielä venyivät välillä todella pitkiksi, joten blogi oli heti se, joka tippui kyydistä pois.

Ja mitä pidempi postaustauko tulee, niin sitä suurempi kynnys on tulla kirjoittamaan. Periaatteessa olin jo tehnyt päätöksen, että lopetan koko bloggaamisen, mutta en kuitenkaan halunnut tulla siitä blogiin kertomaan. En halunnut antaa blogille sitä lopullista kuoliniskua.


Juankoskella Korpulle sattui vielä toinen ikävä tapahtuma, sillä Korpun kimppuun kävi ulkoillessa uudestaan vieras kissa  (eri kissa kun ekalla kerralla) ja sillä kertaa se kaikista pahin tapahtui eli Korppu repi itsensä valjaista irti ja katosi näköpiiristäni. Antti ajoi luokseni onneksi auttamaan Korpun etsinnöissä ja 2 tunnin paniikin jälkeen Korppu löytyi ja lopulta saatiin Korppu turvallisesti kotiin. Sen jälkeen Juankoskella asuminen kissojen kanssa oli minulle melko stressaavaa, koska kissoja oli ulkoilutettava (ovat siihen tottuneet), mutta koko ajan sai pelätä vapaana kulkevia kissoja.
Nyt kotona Joensuussa ei tarvitse onneksi pelätä ja kävin kissat vielä siruttamassa eläinlääkärillä, että jos pääsevät karkuun valjaista ja joku toimittaa ne löytöeläinsuojaan, niin pääsisivät kotiin helpommin :)

Kuva: Antti
Kissojen kanssa ollaan siis nyt asuttu jo yli kuukausi taas kotona ja on kyllä ihanaa taas olla Joensuussa <3 Juankoskella viihdyin kyllä tosi hyvin ja vielä paremminkin ellei vapaana olevat kissat olisi aiheuttaneet vaaratilanteita omille kissoilleni. Mutta kotini on Joensuussa.

Hankin vuodeksi itselleni taas Sykkeen tarran eli jumpassa tulee käytyä ahkerasti nykyään :) Kuntosalilla käymisen ja juoksemisen olen periaatteessa hylännyt kokonaan, koska ne eivät nappaa nyt jotenkin yhtään. Voisin joskus enemmän kirjoitella tavoitteellisen treenaamisen (heh no omalla mittapuulla mun treenit oli tavoitteellisia ;) ) lopettamisen syistä, jos blogilla enää yhtään lukijaa on jäljellä?

Kuva: Antti

 Olen aikaisemminkin blogissa kertonut haaveestani kiertää Herajärven kierros Kolilla. Silloin se haave jäi vain ajatuksen tasolle ja sille, että käytiin Antin kanssa kaupunkipatikoimassa Onkilammella :D En sitten tiedä oliko se tämä kesä metsässä vai mikä, mutta se innostus nosti taas päätään. Innostus taisi tosiaan herätä, kun oltiin kihlajaismatkalla Kolilla :)

Nyt haave ei ole vaan jäänyt kaupungin metsäpoluilla kävelemiseksi vaan ollaan käyty Patvinsuolla kiertämässä Suomunkierto, Korpijärvellä Huuhkajankierros ja olin liikuntailtapäivänä patikoimassa Kolilla.
Ollaan myös ostettu molemmille rinkat, ruuanvalmistussetti ja talvimaakuupussit ja suunniteltu, että kierrettäisiin Herajärven kierroksen pohjoispäänreitti.


Tarkoituksena meillä on tehdä vähän harjoitusretkiä ennen Herajärven kierrosta, koska itsehän en ole koskaan kulkenut rinkka selässä tai yöpynyt teltassa kuin ainoastaan kesällä serkkujen takapihalla :D Nyt lokakuussa olisi tarkoitus vielä ehtiä Ilomantsiin Tapion taipaleelle ja suunnata siellä johonkin autiotupaan nukkumaan ja tietenkin varavaihtoehtona on teltta mukana jos autiotuvat ja umpilaavu ovat täynnä.
Lisäksi täällä ihan Joensuun lähellä on 25 kilometrin rengasreitti, joka on todella mäkinen, joten se olisi meillä varsinaisena harjoitus vaelluksena ennen Herajärveä. Tai Anttihan se ei mitään harjoituksia tarvitse, mutta itse koen tarvitsevani :D

Kävin tiistaina kiipeämässä Kolilla Mäkrävaaralle ja se nousu oli kyllä niin rankka, että rinkan kanssa sen joudun varmaan konttaamaan :'D

Kuva: Antti
Blogin nimeksi voisi suunnilleen vaihtaa Vaelluskärpäsen puraisu, mutta pysykööt blogin nimi ennallaan ;) Ja eihän sitä tiiä, että hiipuuko koko vaellushuuma Tapion taipaleella ja pistän rinkan ja makuupussin heti myyntiin ;) No tuskin sentään :D

Mutta tässäpä pikaiset kuulumiset :) Toivottavasti joku teistä lukijoista tänne blogiin vielä löytää?!

Olisi kivaa kuulla teidän kokemuksia jos olette käyneet kiertämässä Herajärven kierroksen tai jos teillä on joistain muista vaellusreissuista kokemuksia niin niitäkin kuulen mielelläni :)

2 kommenttia:

 1. Kuten sanottu, täällä ainakin vielä luetaan sun blogia. :)

  Kuulostaapa kivalta nuo vaellussuunnitelmat. Mäkin oon halunnut jo pitkään lähteä jonnekin vaeltamaan, mutta sattuneesta syystä se saa nyt vielä vähän odottaa. Joskus teininä on tullut jonkun verran vaellettua, mutta ei mitään pitkiä tai rankkoja reissuja.

  VastaaPoista
 2. Jee :)

  Oon kyl tosi innoissani meidän vaellussuunnitelmista :D Toivottavasti nyt päästään viel sinne Ilomantsiin ennen lumen tuloa! Toivottavasti jalkojen tilanne sulla paranisi, et pääsisit jollekin kivalle vaellusreissulle.

  Itse oon tosiaan vaan käynyt Lapissa päivävaelluksilla, mut ei sielläkään ollut rinkkaa mukana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)