tiistai 1. marraskuuta 2016

Milloin on työssäkäyvän paras treenata?

Nyt kun olen tänä vuonna useamman kuukauden  ollut työssäkäyvä kuin pelkkä opiskelija, niin sitä on tajunnut kuinka helppoa on opiskelijana ollut treenata ihan silloin kuin haluaa vaikka on ollut luentoja, tenttejä ja kouluhommia :D Töiden kanssa treeniaikatauluja pitää vähän sovitella, koska eihän silloin voi treenata aina kun juuri itse haluaisi (ellei ole Pekkaniskalla töissä ;D).

Toki varmasti tämä riippuu työpaikasta, työajasta ja tekeekö vuorotyötä vai päivätyötä.


Vuorotöissä ollessani on aina kyllä ollut ihan niin, että ilta- ja yövuoroisin treenaan ennen töitä ja aamuvuoroisin töiden jälkeen. En itse ainakaan olisi voinut kuvitella iltavuoron jälkeen lähteväni vielä salille tai lenkille :P Tai itsellä ainakin työvuoron päätyttyä pää on sellaista puuroa, että mieluummin suuntaan heti nukkumaan.

Maastotöissä ollessani olen treenannut töiden jälkeen. Joskus olen mennyt suoraan töistä salille ja joskus käynyt kotona lepäämässä hetken ennen treeniä. Parhaimmaksi olen havainnut maastotöissä sen, että paras on töiden jälkeen levätä hetki ja kerätä energiaa ennen treeniä.
Kaikista raskaimmat treenit on ollut paras suunnata viikonloppuun ettei treeni väsyttäisi vielä töissä. Kerran nimittäin juoksin keskellä viikkoa 17 kilometrin juoksulenkin tehdessäni kesätöitä maastossa. Työpäivät olivat täynnä kävelyä ja tuon lenkkipäivän jälkeen jalkani olivat aivan lopussa loppupuolella työpäivää.


Nyt kun olen tehnyt suurimmaksi osaksi perus 8-16 toimistotyöpäiviä niin pitänyt vähän hakea, että mikä aika on itselle paras treenata. Edelleen jumppaan vasta töiden jälkeen, mutta on pitänyt testailla onko paras treenata heti töiden jälkeen vai pitää pieni tauko kotona vai treenata ihan illasta.

Viime viikolla kävin jumpissa heti töiden jälkeen ja voin todeta, että näin toimistotyöläiselle se on paras aika lähteä liikkumaan! Toki itse suhaan niin paljon tulostimen ja oman huoneen väliä ettei koko päivää tule istutua pyllylään ;), mutta työ ei kuluta niin paljon fyysistä energiaa, että ennen jumppaan menoa pitäisi levätä. On tosi kivaa, kun jumpan jälkeen voi mennä kotiin ja ei tarvitse ajatella että pitäisi keretä tässä vielä jumppaan! Eli loppuillan saa olla ihan ilman kiireitä, ellei ole paljoa kotitöitä :P


Tietenkään jumppa-aikataulut eivät mene aina omien toiveiden mukaan ja aina ei pääse jumppaan suoraan töistä. Sitten käyn mieluummin aika illasta liikkumassa. Koska silloin on yleensä aikaa hengähtää kotona ja tehdä kotijuttuja mitä nyt ikinä haluaakaan. Toki jos alkaa väsyttää, niin pitää itseään vähän tsempata enemmän ennen jumpalle menoa :P
Kaikista pahin on mielestäni kuitenkin se, että tulee käymään vain pikaisesti kotona ja sitten heti jumppaan. Itselle siitä tulee kamalan aikataulutettu olo ja mieluummin sitten en käy jumppailemassa sellaisten aikataulujen jumpissa.

Mikä on työaikataulujen puitteissa paras aika teille treenata? Onko parempi tehdä treeni ennen töitä vai töiden jälkeen? Vai tarvitseeko sitä niin miettiä, että mikä olisi työssäkäyvälle paras aika liikkua?

2 kommenttia:

 1. Itse teen iltapainotteisesti töitä, joten treenaan aamulla tai lounasaikaan. Se sopii myös kropalleni parhaiten. Perjantaina pitäisi piiiiitkästä aikaa treenata vasta töiden jälkeen ja saa nähdä kuinka mimmin käy! :D Ainakin tiedän, että pakko mennä suoraan töistä, muuten jumitun kotiin :D Mahtavaa viikkoa Pia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla iltavuorojen aikaan on yleensä sellainen aa, pitää keretä treenata kauhealla vauhdilla että kerkee töihin :'''D Mut oikeastihan aamuisin ja aamupäivällä on kyllä sopivin aika treenata!

   Voi apua, tsemppiä sulle!

   Kiitos :) Minä toivotan näin viikonlopun lähestyessä hyvää viikonloppua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)