keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Muumipeikko hiihtämässä

Jos olette yhtään katsoneet muumeja, niin varmaan tiedätte ettei Muumipeikko ole mikään latujen sankari :D Tai ei ainakaan siinä jaksossa, missä Muumipeikko heräsi talvella  ensimmäistä kertaa :D

Kävin eilen kävelyllä etsimässä lähimpiä latuja, kun kodin vierestä ei valitettavasti vielä lähdekkään latua, ehkä sitten kun lunta on hieman enemmän. Löysin noin kilometrin päästä ladun ja pääsin tänään muumipeikkoilemaan!


En siis todellakaan ole mikään latujen sankari, kaukana siitä! Opiskeluaikana tuli hiihdettyä enemmän kuin moneen vuoteen, mutta nekin hiihdot rajoittuivat Räkäposkella tapahtumiin ja kerran yhteen ei niin menestykselliseen hiihtoretkeen Antin kanssa :D  Olen yleensä inhonnut hiihtämistä, mutta päätin nyt tänä talvena antaa hiihdolle mahdollisuuden. Juoksuinto kun ei ole vieläkään palannut ja haluan jonkinlaista ulkoliikuntaa päästä harrastamaan!


Tiesin ettei latu ole tasaisen tappavaa, mutta kyllä mäkien jyrkkyys tuli itselle aivan yllätyksenä :D Tasaisella ladulla pääsen eteenpäin suhteellisen hyvin, mutta mäet. Voi kamalaa! Ensimmäisessä alamäessä pysyin ihme ja kumma pystyssä, mutta koska siitä alkoi heti jyrkkä ylämäki, niin lensin tietty mahalleni :''D Enkä millään meinannut päästä mäkeä ylös! Koitin tampata sivuttain, koitin kavuta jotenkin ja luovutin ja irrotin sukset ja kiipesin mäen ylös kävellen ladun vierestä. Vähän aikaa pääsin hiihtämään tasaisella ja sitten tuli entistä jyrkempi alamäki ja melkein kiljuin sitä laskiessani!
Hämmentävää oli kyllä, että laskut pääsin pyllähtämättä alas. Mun tasapaino on kyllä parantunut paljon enemmän mitä nyt oon joogaillut viime aikoina, että ehkä treenitaustasta on hiihdossa jotain hyötyä. Ylämäessä jouduin taas irrottamaan sukset, kun ei siitä noususta tullut mitään :D


Onneksi kauheiden mäkien jälkeen tuli tasaisempaa latua, mutta oli sielläkin mäkiä ja lensin nassulleni vielä kerran ylämäessä, mutta sitten kekkasinkin, että miten pääsen mäet ylös :D Kun niillä sauvoilla pitää puskea takaa voimaa eikä koittaa roikkua niillä mäessä edestä päin!

Toisella kiekalla jo sisuunnuin, mutta jyrkimmässä ylämäessä kaaduin taas heti, mutta pääsin sen silti ylös! Alamäkilaskun kanssa oli vähän hakemista, sillä mietin että miten saisin vauhtia vähän jarrutettua ja eihän siitä tullut mitään vaan kaatuilin sitten sen takia. Päätinkin sitten kokeilla, että menisikö alamäet helpommin kyykkyasennossa vaikka vauhtia tuleekin lisää ja se helpotti kummasti. Päätin vaan pyrkiä keskittymään tasapainon pitämiseen enkä siihen, että vauhti tuntui aina hirveän hurjalta :D


Olin ajatellut, että noin tunnin hiihto riittää, mutta koska mäkien nousu ja lasku parani koko ajan, niin päätin hiihtää vielä yhden kierroksen! Kaaduin ainoastaan siinä jyrkimmässä ylämäessä, kun laskun jälkeen vauhti pysähtyy ylämäessa ja en ehtinyt aloittaa nousua vaan sukset lähti taaksepäin luistamaan :D Mutta hyi hirvitys kun sen jyrkimmän alamäen meni kyykyssä, kyllä lensi pari ärräpäätä, kun pelotti niin hirveästi!

Hiihdin lopulta 5,58 kilometriä ja olin hidas kuin etana. Suunnilleen kävellen olisin päässyt nopeammin, mutta kaikki suksien irrottamiskommellukset vei aikaa :D Mutta kaikista kommelluksista huolimatta jäi hyvä fiilis ja käydä hiihtämässä uudestaan! Nyt kun opin itselle sopivan tekniikan mäkien kanssa, niin tästähän tämä lähtee paranemaan. Pitää vaan sen jyrkimmän ylämäen kanssa hioa taktiikkaa ettei siinä tarvitsisi aina olla rähmällään.

Onneksi laduilla ei ollut muita hiihtäjiä, olisin varmasti herättänyt laturaivoa, kun olin mahallani ladulla :D Ja onneksi koiranulkoiluttajat lähtivät liikkeelle vasta, kun hiihtotyylini parani ;)

Seuraava hiihtokerta taitaa olla lauantaina, kun vietetään Luonnonpäivää, teemana on Sukella talveen (klik) ja me aiotaan Antin kanssa sukeltaa talveen hiihdon parissa :) Todennäköisimmin ehkä mennään lähiladulle, taitaisin Maailman suurimmassa hiihtokoulussa olla latujen tukko :D Tosin toivon ettei lähiladulla olisi hulluna porukkaa lauantaina! Antin kanssa voitaisiin vähän katsoa sen suurimman ylämäen kiipustamista, että selviäisin senkin ilman kaatumista :)

Tykkäättekö hiihtää? Oletteko käyneet hiihtämässä tänä talvena? Ja hei osallistukaa ehdottomasti Luonnonpäiviin! Eihän niihin tapahtumiin ole pakko osallistua, voi ihan itsekseenkin liikkua luonnossa Luonnonpäivän kunniaksi :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)